Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (66)

plakát

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora (2022) (seriál) 

Dechberoucí vizuál, ale děj většinou průměrný (až podprůměrný)... s výjimkou Pitvy, ta byla boží.

plakát

Černí motýli (2022) (seriál) 

Muj salek kavy. Atmosfera, herectvi, napeti, prekvapeni, vse tam je. Pripomina mi to necim knihy od Gillian Flynn (a nasledne zpracovani pro obrazovky, predevsim Sharp Objects a Gone).

plakát

Lea má 7 životů (2022) (seriál) 

Originalni vec, bavilo me to! Nektere dialogy nebo zapletky jsou nedomyslene, ale jako celek velice osvezujici.

plakát

Zpřítomnělí (2019) (seriál) 

Nejoriginalnejsi a nejzabavnejsi serial za posledni dobu (spolecne s The Boys). Nutno ovsem dodat, ze zaverecne dily druhe serie me trochu zklamaly, posunulo se to do uplne jine roviny, ale i tak me to moc bavilo. Prvni serie je naprosto dokonala.

plakát

Batman se vrací (1992) 

Za Catwoman. Tato postava mi do oka padla mnohem víc než Vicky v předchozím díle, která zastupovala typický prototyp ženské postavy v "akčním" filmu - naivní blondýnka v bílých šatech, která potřebuje zachránit. Catwoman začíná obdobně, ale vývoj má už jiné grády. Tofužel Batman mi v podání Keatona není vůbec sympatický a působí jako neschopný trouba, který tam tak nějak přicmrndává. Každopádně Burton, jak už je jeho zvykem, dokáže vykreslit kouzelně temné prostředí, které to kompenzuje. A Tučňák byl taky nádherně odporný :)

plakát

Barva z vesmíru (2019) 

Jako fanoušek předlohy jsem byla trochu zklamaná, ale i tak - zasmějete se. Jak už to s Nicolasem bývá. "We are all here. Except for Billy. Billy lives in the well now."

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Jako fanoušek knih musím říct, že to mělo potenciál... mohlo to být skvělé... ale není. Herci Geralta a Ciri fajn, prostředí pěkné, ale dost tomu chybí, leccos odbyli... úplné zklamání to není a na druhou sérii se samozřejmě taky podívám, ale... úplně to nedopadlo.

plakát

Maják (2019) 

Silný zážitek. Nádherný vizuál, působivá hudba, napětí i komično. Nevlídnost počasí doslova cítíte. Maják vás dostane. Vidím v tom Triera i expresionisty. Patyzóna poprvé respektuji jako herce.

plakát

Jack staví dům (2018) 

Tak kolik z vás má doma peněženku z kůže? :D Typický Trier. Syrový, vtipný, výpravný, cynický. A kritický. Kolik existuje takových žen, ke kterým se chlap chová hnusně a ony mu vždy znovu odpustí a pustí ho zpět do svého života? Kolik důchodců se nechá obalamutit podomním prodejcem a koupí si od něj hrnce? Kolik lidí se účastní mysliveckých bálů, kde jsou mrtvá zvířata, často pouhá mláďata, vystavena v bizarních polohách, a jim to připadá v pořádku a normální, ještě tomu tleskají? Do jaké míry jsou velká města anonymní, lidé, které denně potkáváme na ulici, odcizení jeden druhému? Jak moc ovlivní lidi, když nemůžou být ve světě produktivní v pozitivním slova smyslu... Ještě jsem asi nikdy nezažila film, při kterém by v kině v průběhu odešlo tolik lidí ze sálu. Ano, ani mě nebylo příjemné se dívat na určité momenty, jak už to Trier umí, bylo to nepříjemně reálné - ale takové už vraždy jistě jsou, ať už lidí, nebo zvířat. Ale nic mi nepřipadalo bezúčelné, vším chtěl autor něco sdělit.