Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (více)
Trailer
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Předloha:

H.P. Lovecraft (povídka), Michael Shea (povídka) (více)

Hrají:

Guillermo del Toro (průvodce), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (156)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ťažko povedať, prečo táto hororová antológia nezabodovala až tak, ako sa očakávalo. Každý príbeh je iný, niektoré sú dokonca diametrálne odlišné. Poväčšinou ide o klasické lovercraftoviny so všetkým (trashom) čo k tomu patrí. Niekedy je to dejovo hutné a chceli by ste viac, inokedy by sme si vystačili aj s polhodinovými epizódami. Preto ma mrzí, že tvorcovia nenakrúcali podľa vhodnosti námetu a scenára, ale aby to všetko malo hodinu. V tomto smere mohli prejaviť viac odvahy. Každopádne v Halloweenskom období určite tento retrom nasiaknutý seriál potešil. A už aj ten Guillermo pripomína Alfreda. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Super seriál, mám rád když každý díl nabídne něco jiného. Některé díly měli opravdu koule a byly hodně vostrý a něco zase bylo slabší. Dobré bylo, že i styl se lišil a nejen příběh. Tohle můžou točit furt, pokud budou dobré nápady. Některé díly by utáhli klidně celý film. Koukalo se na to moc dobře a budu rád za další série. Guiellermo Del Torro je super režisér a jsem rád, že tyhle věci produkuje. Jako celek 80% ()

Reklama

Dakken 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekné úvodné titulky, pekný vyzuál a ľahký Beyond Belief vibe. To je asi všetko pozitívne na Cabinet of Curiosities a že je to žalostne málo. Ako každý správny hororový fanúšik po ohlásení vzniku tohoto projektu som mal veľký hype a očakávania, ktoré sú bohužiaľ nenaplnené a prevláda pocit veľkého sklamania z premrhaného potenciálu. Nuda, nezáživné, bez atmosféry, povedal by som, že to celé pôsobilo úbohým dojmom. Veľká škoda a prehra tvorcov ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Osem strašidelných poviedok, ktoré uvádza Guillermo del Toro. - Na to, kolko rokov tento projekt vznikal, je to pre mňa kolosálnym sklamaním. Jediná poviedka, ktorá ma výraznejšie zaujala, je Graveyard Rats, v ktorej sa parádne prelína Monster horor s nadprirodzenými prvkami a dej sa odohráva v klaustrofobických tuneloch pod cintorínom. Inak sa všetko pohybuje medzi jednou a dvoma hviezdičkami, pričom sú takmer všetky poviedky po celý čas skôr drámou a na konci sa objaví nejaké hororové prekvapenie. Nepomohli tomu ani zvučné herecké mená a preceňovaní hororoví režiséri. Ak je toto to najlepšie, čo Netflix pred Halloweenom pre hororových fanúšikov prichystal, tak nás asi v láske moc nemajú. A Guillermo del Toro? No, nenávidím body shaming, ale keď sa človek zadýcha po pár vetách, mal by so sebou niečo robiť. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tvorbu Guillerma del Tora mám rád od té doby, co jsem viděl jeho fenomenální Faunův labyrint. Jeho filmy překypují nádherně děsivým (a syrově surovým) vizuálem a fantazií, zároveň ale ona vyumělkovaná forma občas škodí obsahu. Kabinet kuriozit nese silný deltorovský rukopis a bylo zajímavé sledovat, jakým způsobem se jednotliví režiséři/-rky vypořádali s předlohou, kde každá z epizod čerpala z hororového žánru jiným způsobem. Z jednotlivých příběhů mě nejvíce oslovily goticky laděný Pickmanův model (v budoucnu si musím blíže posvítit na tvorbu Lovecrafta), vizuálně nepříjemné, ale sugestivní Mimo a citlivý rodinný thriller Šum křídel. Ale i ostatní příběhy měly svůj "děsivý šarm" a dokázaly mě napnout. 3 3⁄4 hvězdy! ()

Galerie (186)

Zajímavosti (19)

  • V epizodě zazní celkem 3x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama