lehkoživka

lehkoživka

¶ ©

smějící se bestie

3 body

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 5
    • 25.1.2012  12:11
    Drive (2011)

Začátek sliboval hodně, ale pak se příběh rozpliznul v klišé hrdina (rodinný typ s lehce psychopatickými rysy:)) vs. záporáci (vesměs slabí). Nicméně - výborný nápad natočit to přesně opačně, než je v žánru zvykem - tj. pomalu. A s hudbou Lynchova dvorního skladatele. Jo, tohle jsem si užila...

• 3.12.2011  14:43
    Telefonní budka (2002)

Dobré téma, ale dalo se z toho dostat víc. SPOILER: 2 pointy v závěru: trošku nekonzistentní - první chytrá, druhou by nezbaštilo ani pětileté dítě...

• 16.11.2011  18:58
    Souboj seriálů... vy rozhodnete! (TV pořad) (2011)

Poté, co vypadl Sedmerák, neshledávám na tomhle křečovitě trapném pořadu o ještě trapnějších seriálech zhola nic pozitivního.

• 8.11.2011  00:12
    Osamělost prvočísel (2010)

Souhlasím, že tam leccos chybělo - mně osobně hlavně v závěru. Ale herci jsou tak přesvědčiví - jak dětští, tak dospělí - a osamělost Alice a Mattia je tak zoufale intenzívní, že ji nelze neprožívat s nimi.

• 1.11.2011  22:13
    Fast and Loose (TV pořad) (2011)

geniální!

• 1.11.2011  22:11
    Whose Line Is It Anyway? (TV pořad) (1998)

geniální!

• 1.11.2011  17:53
    Dluh (2010)

Německá část byla hodně silná a výborně natočená. Škoda toho nepříliš věrohodného konce. 90 %

• 31.10.2011  21:50
    Odpočítávání (2010)

Dobré téma, dobře se na to koukalo, ale pár věcí mi tam skřípalo. V případě, kdy je v sázce tolik životů (z pohledu zodpovědných osob "veeelkej průser"), mi přijdou některé debaty o (ne)mučení poněkud nereálné. Jakoby se s tím všichni ti chlapci a děvčata - kromě Samuela L. Jacksona samozřejmě - setkali poprvé. Nebo ta hloupá chyba na střeše... sakra, agenti, kam jste dali mozek? O závěru nemluvě. Michael Sheen hrál přesvědčivě, nicméně na to, že ho mučili téměř nonstop několik dní (údajně beze spánku), vypadal pořád překvapivě svěže.

• 7.10.2011  15:53
    Bláznivá, zatracená láska (2011)

Osvědčená hollywoodská šablona, nic nového pod sluncem. První polovina je celkem snesitelná, jsou tam všechny fórky z traileru (a cca 1 až 2 navíc). Druhá půlka je čím dál hloupější. Utrpení diváka graduje v závěrečné řeči před spolužáky, při které jsem málem vrhla dobrou večeři. Jedna hvězda za Hanninu vtipnou kamarádku Liz ("jestli ty si vezmeš TOHLE, co pak zbyde na mě?") - milé zpestření rozbředlé kupy hnoje.

• 22.9.2011  22:22
    Partička (TV pořad) (2009)

Dobře okopírovaný nápad s naprosto mizernými herci. Česká verze začala stejně trapně, ale cca od 3. dílu už se na to dá koukat. Tohle fakt ne, doporučuju vyměnit všechny 4 ty ubožáky.

• 7.7.2011  14:37
    Mrtvý sníh (2009)

Pobavilo. Škoda suchého úvodu. Od momentu, kdy Martin zahodil brýle (čímž se přetransformoval z nerda na hrdinu), super parodie na akční krvák.

• 17.6.2011  12:58
    Hra o trůny (TV seriál) (2011)

Nejlepší pohádka pro dospělé, co jsem kdy viděla

• 14.5.2011  13:40
    World Builder (2007)

Efekty super, příběh průměrný, herečka vyloženě slabá.

• 13.12.2010  22:31
    Protektor (2009)

Tři hvězdy dám. Za civilní pojetí, šlapajícího-ujíždějícího človíčka, a jeden docela vtipný omyl.

• 13.12.2010  22:26
    Film o filmu: Protektor (TV film) (2008)

"takhle byla ruka a né nahoru, to je jak... prostná cvičení" ... "tam byl ňákej úhel, takhle byl - čili pětačtyřicet stupňů" ... "tohle je čtyřicet pět - tohle je šedesát" ... "šedesát, tak" ... "voni to hajlovali jak stará Blažková" - jedna z mála povedených chvilek - na rozdíl od filmu, kde tahle scéna skřípala jaxviňa. Hajlování do rádia? Warum? ........ Ovšem zcela jiné kafe jsou Scény z natáčení. Marek Daniel má úžasný komediální talent! Zmeškaný hovor od Háchy, jak rozesrat válku pomocí projímadla... eňonůno. Občas není od věci koupit si DVD.

• 12.12.2010  12:56
    Kostka (1997)

Super nápad, ale šlo z toho dostat víc - uvěřitelnější postavy, různorodější nápovědy. Škoda toho tupého holywoodského klišé na závěr. 75 % - za ten nápad.

• 21.11.2010  13:15
    Zoufalci (2009)

V první polovině filmu jsem se dost ztrácela - příliš mnoho postav, každá je zoufalá nějakým velmi obvyklým způsobem. Jediná zajímavá dvojice je mamina Simony Babčákové a její manžel-kretén. Film vlastně pořádně začne až po setkání všech zoufalců - a vyvíjí se docela zajímavě a uvěřitelně, sem tam i velice trefně "nastaví zrcadlo". Pěkně, civilně zahrané. A chytrá pointa, takže nakonec ty 4 * dám.

• 2.11.2010  18:08
    The Social Network (2010)

Chytré, poutavé, zábavné. Téma, které tu ještě nebylo - online marketing, s nerdem v hlavní roli (výborný Jesse Eisenberg). Těch "cool hlášek" bylo až moc na to, aby se tomu dalo věřit, na druhou stranu výborně pobavily. Tenhle film s určitě ráda zkouknu ještě jednou, takže nemám důvod dát míň než 5*.

• 26.10.2010  12:23
    Čápi s mákem (TV pořad) (2010)

Ale jo, pobavilo. Dolly Buster a Agáta Hanychová byly roztomilé.

• 24.10.2010  15:53
    Posedlost (1981)

něco tak blbého jsem zatím neviděla ani si nedokázala představit

• 21.10.2010  19:23
    Pretty Woman (1990)

už jsem viděla podstatně horší kultovní srágory tohoto typu

• 21.10.2010  19:08
    Hodina s Agathou Christie (TV seriál) (1982)

Hodina hrůzy. Hrozná kamera, hrozná výprava, hrozní herci. U epizody s duchaplnou sexy mrchou a ošklivou retardovanou nebožačkou jsem měla problém si zapamatovat, která je která - což je výkon hodný Járy Cimrmana, ale hvězdu za něj nedám!

• 20.10.2010  14:12
    Cemetery Junction (2010)

"Jsou líný a kradou nám práci". "Tak jsou líný, nebo nám kradou práci?" "Jo." ......... // Freddie poslouchá klasickou hudbu: "Přestaň poslouchat tu buzeranstkou muziku. Pusť tam Eltona Johna!"........... Nebyla to až taková pecka, ale občas jsem se zasmála (což by člověk od komedie chtěl a většinou nedostane), takže 4 hvězdy. Hlavně za: Freddieho rodinu, především babičku; Snorkyho tetování nahé upírky pozorující nahého Snorkyho pozorující nahou upírku; Snorkyho - hvězdu večírku; majitele bufetu posedlého sexem.

• 18.10.2010  20:45
    Kmotr III (1990)

Kmotr a Kmotr 2 nasadili laťku proklatě vysoko, takže bylo odkud padat. Třetí díl postrádá to, co dělalo z prvních dvou filmařské skvosty: autencititu, atmosféru, chytré zápletky. Mafiánsko-vatikánský megalomanský projekt, který se táhne (jako červená nit) celým filmem, mě nezaujal. Michael Corleone ztratil charisma i autoritu a mladý Vincent film neutáhne. Nebýt ďábelsky dlouhé - a patřičně napínavé - scény v opeře, nebylo by to ani na 3 hvězdy.

• 17.9.2010  22:15
    Fame - cesta za slávou (2009)

U filmů tohoto typu tak nějak počítám s tím, že kvůli tanečním scénám (na které se těším) bude třeba přežít i "příběh". Příběh se vydržet dal, protože de facto žádný nebyl - pokud nepočítám těch pár klišé-vycpávek pro chvíle, kdy nehraje hudba. Pokud lze za hudbu považovat přeslazený a uječený popík ve stylu odpolední směny v Lidlu. Škoda, že nezbylo víc prostoru pro tanec, a choreograf měl asi tolik fantazie jako ovce na metadonu. Škoda dobrých tanečníků na těch pár nezajímavých čísel. Celkově žádná sláva. 35 %

• 30.8.2010  15:51
    Případ Mahowny (2003)

Mahowny je od začátku ztracený případ - celý film je jen od oddalování průseru, do kterého se řítí. Philip Hoffman je výborný jako vždy a člověk má tendenci mu strašně fandit, i když ví, že to nemá cenu. Dala bych plný počet, ale trochu mi tam vadila jednoduchá, klišovitá a nepravděpodobná postava ředitele casina - jakoby byl vystřižený z nějakého mnohem horšího filmu, než je tento.

• 11.7.2010  12:30
    Obraz Doriana Graye (2004)

No nevím, jestli tohle nazvat filmem. Působí to jako hodně odfláknutá televizní inscenace.

• 29.6.2010  22:59
    Zbouchnutá (2007)

Celkem o hovně a neskutečně dlouhé. První polovina byla ještě celkem koukatelná, ale se to začalo zvrhávat v klasickou romantickou srágoru. Katherine Heigl se mi líbila, ten kudrnatej jouda bez špetky charismatu a komediálního talentu ne.

• 29.5.2010  20:17
    Lištičky (2009)

100 minut ze 100 sledujeme kyselý ksicht a hysterické výlevy nehezké Slovenky (ano, to existuje!). Je fakt, že v Irsku to nemá lehké. Mluví se tam cizím jazykem. V práci po ní chtějí práci. Ve stánku s občerstvením po ní chtějí peníze. Ve vlaku se na ni usmál muž. Její velká láska (rozuměj: chlapec, se kterým se jednou opila a vyspala), má expřítelkyni. A co opravdu nasere - její sestra jí nabízí ubytování a pomoc s hledáním práce. Nicméně abychom nezapomněli - film slibuje jakési strašlivé tajemství, po jehož odhalení zjistíme, že Betka není protivná kráva, ale jakási "zlomená květina". Inu, počkala jsem si na to. Dobrej fór:)

• 28.5.2010  21:14
    Kasandřin sen (2007)

Zavání to pokusem o další Match Point, ale chybí tomu šmrnc, hravost a chytré hlášky. První polovina je těžce předvídatelná, následuje chvilka napětí a křečovitý, nepravděpodobný konec. Nejsilnější stránkou je určitě herecký koncert Colina Farella a Evana Mc Gregora v rolích bratrů. Slabší byl strýc Toma Wilkinsona - nevypadal jako TEN úspěšný alfa samec, ke kterému celá rodina vzhlíží. McEwanova partnerka mi nápadně připomíná femme fatale z Match Pointu. 70 %

<< předchozí 1 2 3 4 5