Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Předem musím varovat - na tomhle seriálu si totiž můžete lehce vytvořit závislost. U mě se nejednou projevila sledováním několika dílů za sebou na úkor spánku. Knihy jsem (zatím) nečetla, ale filmové zpracování téhle epické fantasy se vydařilo. Děj je plný intrik, politiky a nechybí ani násilné i lechtivé scény. Je tu i několik nečekaných zvratů a situací, které mě překvapily a některé úplně vyšokovaly. Ať jde o brzkou smrt čestného rytíře, nebo proměnu dvou postav, od počátku jasných záporáku, v téměř hrdiny (což mě osobně potěšilo zejména u toho blonďáka). A samozřejmě 9.díl 3.série, to byla úplná podpásovka... Herecké obsazení vzhledem k charakteru postav je také na výbornou. Mé nejoblíbenější postavy : Ned Stark, Arya Stark, Jon Snow, Jaime a Tyrion Lannister, Daenerys, Brienne. Nezbývá, než netrpělivě čekat na další řadu, která ovšem bude až v dubnu 2014 - aúúúúúú!

Anatomie lži

Anatomie lži (2009)

Lidé lžou. A proto je tu Dr. Lightman a jeho kolektiv. Netradiční kriminální seriál a naprosto vynikající charismatický Tim Roth jako sarkastický vědec Dr. Lightman. Role, která mu neskutečně sedne. Skvělým nápadem jsou reálné fotky známých osobností jako ukázky mikrovýrazů a gest. No, a tenhle seriál mě tak trochu postihl - nějak víc teď "studuji" lidi kolem sebe :-)))) .

Řím

Řím (2005)

Skvěle natočený seriál z dob antiky. Celým dějem nás provází římští legionáři Lucius Voren a Titus Pullo, kteří se dostávají do víru událostí od zániku Republíky po vznik Impéria. Nechybí tu politika, válečné scény, intriky, sex, ale ani pevná přátelství a láska. Postavy jsou skoro věrné historii - zklamáním byla akorát Kleopatra, která je tu vykreslená jako zfetovaná děvka :-) . Herecké obsazení postav se opravdu povedlo : Ray Stevenson jako Titus Pullo - hrubián s dobrým srdcem, kterého si prostě musíte zamilovat; James Purefoy a jeho ženami ovlivnitelný Marcus Antonius a Polly Walker v roli vypočítavé mrchy Athie. A nesmím zapomenout na Ciarána Hindse, který dodal svému Caesarovi úžasné charisma. Děj mě strhl natolik, že jsem se pokaždé nemohla dočkat dalšího dílu. A při konci druhé řady mi bylo trochu smutno. Tak kvalitních seriálů je totiž jako šafránu...

Kriminálka Las Vegas

Kriminálka Las Vegas (2000)

Seriál o forenzní vědě, vyšetřovací metody v terénu, z laboratoře a práce patologa. Řešení kriminálních případů se prolíná se soukromým životem hlavních postav. Nejoblíbenějším z celého týmu je každopádně charizmatický " broukolog " Gil Grissom v podání Williama L. Petersena. Proto nutno dodat, že po jeho odchodu ze seriálu " náhradník " Laurence Fishburne není tím správným tahounem. Tahle kriminálka je pro mě jednička - Kriminálka New York ani Miami už se mi tak nelíbily.

Nemocnice Chicago Hope

Nemocnice Chicago Hope (1994)

Seriál zajímavě kombinuje lékařské případy s osobními životy personálu velké nemocnice. Dobře vybranému castingu v první řadě jednoznačně kraluje Mandy Patinkin. Do nelehké role svérázného dr. Jeffreyho Geigera s komplikovanou povahou se vcítil dokonale a ještě v ní mohl využít svůj pěvecký talent. Každá scéna s tímhle mým nejoblíbenějším doktorem je skvěle napsaná, a nutno říci, že po odchodu tohoto bláznivého sympaťáka seriál hodně ztratil. Další zajímavou postavou je ředitel nemocnice (Hector Elizondo) a neurochirurg (Adam Arkin).

Okresní přebor

Okresní přebor (2010)

Jsem hodně překvapená, že Nova vyprodukovala takhle zábavný seriál. Kdo alespoň trochu zná zákulisí nižších fotbalových soutěží, musí se opravdu dobře bavit. Herecké obsazení vydařené. Ondřej Vetchý hraje svého fanatického trenéra Jirku Luňáka neuvěřitelně uvěřitelně. Opravdu velkou radost jsem měla z Luďka Soboty, který mi konečně dokázal, že umí hrát ( vždy jsem nenáviděla to jeho přiblblé chichotání ). A pak je tu ještě spousta vtipných postav - Jarda Kužel ( David Novotný ), Áda Větvička ( Leoš Noha ), trenér ( Ivan Trojan ). Seriál je na české poměry vyjímečný i tím, že ze 16-ti dílů byl slabší jen jeden. PJOSTĚ DOBJEJ SEJIÁL!

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Prostě klasika. Všechny díly už jsem viděla, ale vždy se ráda podívám znovu - Mr. Bean zkrátka neomrzí.