Reklama

Reklama

Nemocnice Chicago Hope

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1994–2000), 141 h (Minutáž: 60 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Režie:

James Frawley, David Semel, Dennie Gordon, Mel Damski, Martin Davidson (více)

Hrají:

Mandy Patinkin, Adam Arkin, Christine Lahti, Mark Harmon, Hector Elizondo, Peter Berg, Jayne Brook, Vondie Curtis-Hall, Thomas Gibson, Roxanne Hart (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(141)

Obsahy(1)

Vteřiny, které rozhodují o životě a smrti. Personál nemocnice musí být připraven, osobní problémy jdou stranou. Nad vším bdí nesmlouvavý ředitel. (oficiální text distributora)

Recenze (96)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je lepšia Pohotovosť alebo Chicago Hope? Obidva seriály mali skvelé prvé série a rozpačité neskoršie. U Pohotovosti to bolo spôsobené neúmerným naťahovaním. U Chicago Hope náhlym odchodom hlavných postáv. O ten prvý sa postaral notorický zbehlík Mandy Patinkin, ktorý si tu zahral trochu namysleného ale skvelého doktora Geigera a zo seriálu sa pakoval krátko po prvej sérii, čo bola veľká škoda, lebo jeho postava bola veľmi zaujímavá a s Adamom Arkinom tvorili dokonalú dvojicu. Ďalšia rana nasledovala po smutnom odchode Petra MacNicola. Nielen pretože bola jeho postava veľmi sympatická, ale hlavne sa po jeho odchode zredukovala právnická línia ohľadom následkov starostlivosti o pacientov, ktoré seriál odlišovali od konkurencie. Ale asi nechcel hlavný tvorca David E. Kelley konkurovať svojím právnickým seriálom, ktoré rozbiehal. Veľkí škoda. Do piatej série to ale napriek týmto stratám fungovalo stále veľmi dobre. Lenže na jej konci z diela na diel skončila na dlažbe polovica stálych postáv. Tak debilný odchod postáv zo seriálu som snáď nikdy inokedy nezažil. V šiestej sérii sa síce vrátil Geiger, ale už to bola inak pojatá postava a pôsobil skôr nepríjemne. A zase nevydržal do konca a často v sérii chýbal. Úplný záver seriálu bol tak vlažný, že si ho ani nepamätám. Takže hlavne za tých prvých 5 sérií dávam 4*. CZ dabing prvých sérií bol snáď ešte hviezdnejšie obsadený ako u Pohotovosti a už aj kvôli nemu sa seriál oplatí sledovať. Ale aj na ňom počuť jak postupne dabérov ubúdalo a niektorých preobsadili. P.S: v tomto seriály som si ako herca zamiloval Petra Berga. Ako režisér je ale väčšinou tragéd. Česť výnimkám potvrdzujúcim pravidlo. 8/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi som videl iba vzorky z prvých dvoch sérií. Tento seriál začal s veľkou pompou v polovici 90tych rokov na Nove a treba povedať, že splnil očakávania. Oproti konkurencii v podobe Pohotovosti sa jedná o seriál kľudnejší, s precízne napísanými scenármi jednotlivých častí, ktoré sú vypointované a vďaka výbornému castingu sa divák ľahko ponorí do diania v nemocnici. Ako seriál ďalej pokračoval, už neviem, dá sa predpokladať, že úroveň išla ako v mnohých prípadoch nižšie. ()

Reklama

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Seriály z lékařského prostředí zpravidla nesleduji. Výjimkou je pár dílů od každého, abych měl „lékařský přehled“. V Chicago Hope je sice můj oblíbený herec Mark Harmon z NCIS (a nutno říct, že seriál se i díky Markovi stal celkem oblíbeným, i když tomu zdejší hodnocení moc neodpovídá). Nepodlehl jsem ani Dr. Houseovi. Lékařské prostředí mě příliš neláká, leda z trochu opačné strany - patologie (i proto jsem si velmi oblíbil NCIS a Rizzoli & Isles). A tento přístup zatím nehodlám nijak měnit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmy z nemocničného prostredia nepatria zrovna medzi tie, ktoré obľubujem. Necítim sa príjemne pri ich sledovaní. Avšak niekoľko dielov tohoto amerického seriálu som si pozrel. No a ako sa mi to páčilo? Nuž, je to omnoho lepšie ako stará, socialistická "Nemocnica na okraji mesta" a o poznanie slabšie ako konkurenčný americký projekt "Pohotovosť". "Nemocnicu Chicago Hope" považujem za šedý priemer v oblasti lekárskych, televíznych seriálov. Povedal by som, že je to taká béčková "Pohotovosť". ** ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Bohužel oproti Pohotovosti je prostě Nemocnice Chicago Hope o celý řád níž a děj je zbytečně rozvleklý. Výrazné osobnosti jsou pouze tři a to mi přijde na utažení celého seriálu málo. Občas je to až nepěkně roztahané a ani nohy hlavního hrdiny na koberci v kanceláři to nezachrání... ◢ ■ ◣ (R) [68/100] ■ (K) [71/100] ■ (V) [69/100] ■ (♫) [58/100] ■ (DAB) [75/100] ■ (Č) 1 ■ (P) [1995] [SD] [CZ] [60/100] ■ (CSFD) Faidra(C) [60/100] ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Herec Ken Jenkins si v seriálu zahrál dvakrát epizodní role a pokaždé se jednalo o jinou postavu. Nejprve byl hlavním hygienikem, který na čas zavřel nemocnici kvůli rozšiřující se bakterii (ve 20. epizodě 1. série - ''The Virus'') a poté hrál strojvůdce lokomotivy, který se nakazil TBC (ve 12. epizodě 6. série - ''Letting Go''). (Bube1)
  • Mandy Patinkin (dr. Jeffrey Geiger) v rozhovoru o seriálu prohlásil, že natáčení bylo tak náročné, že když ho přijel na týden navštívit syn, tak se s ním sešel pouze na pár chvil. Bylo to hlavně proto, že se často natáčely až 4 epizody současně. (Bube1)
  • Mandy Patinkin (Dr. Jeffrey Geiger) opustil seriál ve 2. sérii, protože nezvládal být tak daleko od své rodiny. Natáčelo se v Los Angeles a rodinu má herec v New Yorku. (Bube1)

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Reklama

Reklama