Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (7 156)

plakát

Černá bible - Série 1 (2001) (série) 

Není ani tak podstatné, že Bible Black byla nejprve video hra pro dospělé, později anime atd., ale nejzajímavější na celém fenoménu je ten pokus vydat první dva díly na českém DVD. Což se nepovedlo. Ale vznikl tak nevšedně vtipný dabing.

plakát

Já, padouch (2010) 

#1 Illumination. Očividně mi chyběl v kulturním přehledu původ mimoňů, takže teď už vím víc. Despicable Me je vcelku zajímavý animák s takovou zvláštní kombinací dospělých témat a dětských nápadů (hodně roztomilá je scéna se čtením leporela s prstovými maňásky), které v některých místech fungují jako vydařená rodinná zábava a jindy bych zas o nich pochybovala. Českému dabingu naštěstí vévodí Jiří Lábus, takže to není taková prohra, pokud vynecháte originál.

plakát

Chlap na střídačku (2020) 

Tohle není film, ale špatný vtip. A co jsem tak koukala na trailer francouzské verze Garde alternée, český tým by museli tvořit mnohem nadanější lidi, než kamarádi Petra Zahrádky, aby s takovou šmírou něco dokázali.

plakát

A jak to bylo dál... (2021) (seriál) 

21/21  And Just Like That... jsme se ocitli v dalších příbězích Sex and the City. Po prvních dílech některým divákům málem vypadli oči, ale brzy se i z tohoto pokračování stal klasický formát glos na téma vztahů a sexu. Život jde dál a pokud je vám padesát, ani tehdy to neznamená, že byste měli přestat žít.

plakát

Dokonalá lež (2019) 

Cosi dobrého na téma, co by asi tak filmu slušelo, kdybychom měli k dispozici na dvě rovnocenné hlavní role Helen Mirren a Iana McKellena? Výsledek je zajímavý thriller přesně pro ty dva oblíbené staroušky s hezkou porcí britského humoru a vtipným odkazem na Hanebné pancharty. Ani bych neřekla, že to bylo jakkoli překombinované, protože životy dnešních seniorů nebyly přece lineární bezbarvou pohádkou. Ať už se narodili kdekoli.

plakát

Hadí doupě (2017) 

Román Crooked House (1949) považovala Agatha Christie za svůj nejoblíbenější. Snad proto, že si konec uhájila proti předpokladu nakladatelů. Pro diváky je každopádně ten materiál zajímavý i proto, že jej filmaři příliš nevyužívají. A tak tu máme možnost setkat se s látkou relativně neotřelou a zajímavou; navíc herecky v ní dominují Glenn Close a Gillian Anderson mimo své obvyklé manýry. A ačkoli mám předválečnou Christie v mnoha směrech raději, toto rozhodně nepovažuji za prohru. Jen se filmaři mohli více držet estetiky 40. let, 50. léta jsou už přeci jen někde jinde.

plakát

L.O.L. Surprise! House of Surprises (2021) (seriál) 

12/20 Vysloveně sympatický seriál k linii fashion dolls, které charakterizují mystery boxy. Panenky L.O.L. a OMG společně budují restauraci v domě plném překvapení.

plakát

Džungle před tabulí (1955) 

Přepis stejnojmenného románu Evana Huntera (Eda McBaina) z roku 1954 může být i dnes zajímavý z více důvodů. Například výrazně polarizovaným problémem ve státním školství v době nastupující rokenrolové mládeže (v titulcích zaznívá klasika Rock Around the Clock) nebo otázky uplatnění válečných veteránů, dále tu máme mladého Sidneye Poitiera atd. Celkový zážitek pak rámuje dobová estetika a přístup k životu. Ve vedlejší lince je zobrazena situace těhotné manželky, která se velmi špatně vyrovnává s anonymy a se žárlivostí a přesto by byla ochotna pro lepší zítřky obětovat i druhé dítě.

plakát

Ztracené město (2022) 

Příjemná kombinace Muže z Acapulca a Galaxy Questu. Jen se Sandrou, Bradem a s hrdinou knižních obálek románů pro zdivočelé hormony.

plakát

Věštec (1963) 

Neskutečně trefné. A dodnes aktuální. Plus báječný Oldřich Nový.