Reklama

Reklama

Havěť

  • Francie Vermines (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Kaleb bude mít zanedlouho 30 let a nikdy nebyl osamělejší. Bojuje se svou sestrou o dědictví a přerušil vztahy se svým nejlepším přítelem. Fascinovaný exotickými zvířaty najde na trhu jedovatého pavouka a přinese si jej do svého bytu. Trvá jen chvíli, než pavouk unikne a rozmnoží se, čímž se celé místo změní na strašivou pavučinovou past. Policie zároveň uzamkne budovu a tím uvězní obyvatele uvnitř. Jediná možnost pro Kaleba a jeho kamarády je najít cestu ven a přežít. (Continental film)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (25)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pavoučí horory za celých více jak sto let kinematografie spočítáme na prstech jedné, s přimhouřením oka na dvou rukách. A jsem rád, že mezi ně nově patří tato francouzská arachno-jízda. Zážitek z ní je ale silně závislý na míře vaší arachnofobie, protože není o líbivých postavách ani hezké přírodě. Odehrává se naopak v paneláku na sociálním francouzském sídlišti a její hrdinové jsou rebelští kšeftaři a výrostci, na kterých přežití vám začne záležet nejdříve v poslední čtvrtině filmu. Onen panelák je ovšem okrouhlá designová pecka se vzorem pavučiny, pavouků je čím dál víc a vypadají jako živí (ve francouzské žánrovce mladých nadšenců!), a nejedna scéna vám intenzitou děsu zadělá na zadržený dech a husí kůži. Čtvrtá hvězda platí pro kino zážitek s dobrým ozvučením. [Sitges FF] ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2024] Konečně pořádný arachnofobický klaustrofobický zářez do kinematografických análů! Většina filmů z tohodle ranku jsou totální béčka. V tom lepším případě přiznaná a zábavná. Tady se ale pohybujeme na čistě hororové půdě. Pořádně děsivé, plné lekaček a napětí. Neznám lepší arachnohoror. Úvod v poušti? Naprostá pecka! Syrová až na kost. Pak se děj začne pomalu nenápadně rozjíždět a od útěku pavoučka téměř do konce šíleným způsobem graduje. Jasně, je to trošku sci-fi, scénář je v závěru naprosto nerealistický, ale šlape to a i v těch nejšílenějších místech se tvůrci našli místo pro zakomponování skvělého situačního humoru. U kterého často mrazí, ale celý sál se přesto směje. Uklízečka rulez! Navíc ke konci hlavní postavy uvěřitelně otevřou i svá stará traumata a dodá jim to na plasticitě a uvěřitelnosti. Pak se dá i chápat proč jsou to tak nesympatičtí kokoti a proč se celou dobu chovali tak jak se chovali. Tak jak byl příběh rozehrán ale měli všichni umřít dávno před tím nesmyslným koncem, kde se policie chová jako neschopná banda debilů a nic už od té doby nedává smysl. Dávám poctivých 70 % a přítelkyni bych na to do kina nevzal. Dobrý postřeh tu měl jendAA365. Čím větší pavouci, tím menší z nich šel strach. Ti nejmenší byli nejagresivnější a nejpřímočařejší. Představa, že se někde objeví, byla děsivá, protože se jim nedalo bránit. Pak šlo projít kolem spousty velkých pavouků, aniž by zaútočili, a megapavouk lidi naprosto ignoroval. Při stoupající bezvýchodnosti a bezmoci tu je opačný trend snižování strachu ze setkání s pavouky. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vermines jsou takovou Arachnofobií na francouzský způsob. Dostanete poměrně netradiční a ne zrovna sympatické postavy, špinavé prostředí chudinského činžáku a velmi omezenou dávku humoru, ale k tomu taky solidní akci, velmi nevybíravý pavoučí teror a několik scén, z nichž se budete v sedačce kinosálu hodně nepříjemně ošívat. Film používá v mnoha scénách reálné potvory, a když už přejde do počítačově generovaných efektů, není to vůbec poznat, takže ten realistický vizuál v tom pro divácký efekt dělá mnoho. Ono těch kvalitních pavoučích hororů historicky asi zas tolik nebude, tenhle se mezi ně ale může v klidu počítat. [Sitges 2023] ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Ultimátní zlo! Když zmizí jeden pavouk, který dokáže jet na vlastní pěst a rozmnožit se a následně se o dost zvětšit, začne se krom pavučin objevovat i víc mrtvých nájemníků. Pavouci lezou ze všech možných otvorů a Vaniček dokázal ukutat jeden z nejlepších pavoučích hororů za posledních 20 let. Nepříjemný, intenzivní a zlý film, který donutí arachnofobiky po zhlédnutí spát v mikině s plamenometem. Po hororové stránce se však jedná o klenot, jenž tady dlouho nebyl a který dokáže pracovat jak s atmosférou, tak se zajímavou kamerou. Největší výtkou tak jsou jen nevýrazné postavy a jejich občas hloupé chování. Možná trošku zamrzí až moc akční finále, které po výborné, tísnivé první půlce film trošku shodí. Převládá ale naprostá spokojenost a dostal jsem po dlouhé době film, u kterého mi opravdu nebylo moc dobře a to si myslím je přesně to, co má horor za úkol. Francie se opět dostává do hororového Topu a po nedávném monster hororu, je tady další kvalitní zářez. Proto jsem velice natěšený na to, jak si režisér poradí s novým Evil Dead. Po Havěti totiž nemám nejmenší pochyb o tom, že to bude zase totální nářez. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Když jsem odcházel z kina, vzpomněl jsem si na Matrix. Nekecám. Ten pocit, když čekáš celej život na jeden konkrétní film... a on nakonec přijde! Navíc v takhle neodolatelné kombinaci Arachnofobie a Rec 2. Co že tu máme? Tak třeba špinavou atmosféru zaplivaného činžáku plného tmavých koutů, bandu upištěných výrostků/ zlodějů, co mezi sebou řeší problémy, i policejní jednotku, která nepustí nikoho z baráku ven. Rozdíl je jen v enemácích. A tady se sluší dodat, že Vermines vážně nejsou film pro arachnofobiky, protože jakmile se zhruba ve 40. minutě šlápne pořádně na plyn, tak je to místy fakt peklo. Pavouci jsou zprvu v botách, větracích šachtách a odpadech, pak už lezou z psů a tělních otvorů, až se z toho i Bloody párkrát nervózně zavrtěl v sedačce :) Škoda, že to režisér poslal trochu do sci-fi. Ta rychlost, jakou se jeden pavouk rozmnoží a jeho potomstvo naroste, citelně narušuje trochu víc "uvěřit", zásahová jednotka se chová jako banda kokotů a navíc tomu v závěru trochu spadne řetěz. Dokonce je tu celá desetiminutovka, kdy se neukáže jediná chlupatá potvora! Takže objektivně spíš za 4 hvězdy, ale vzhledem k faktu, že Arachnofobii beru jako mainstreamovou hororovou komedii, nebál bych se Vermines označit jako zatím nejlepší čistokrevný pavoučí horor. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Děj filmu se odehrává na východním předměstí Paříže (Noisy-le-Grand) v obytném souboru Les arènes de Picasso. (TroiMae)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama