Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Oblíbení herci (10)

Zdeněk Svěrák

Zdeněk Svěrák, nejvetší génius českého filmového světa, takový jenž se narodí jednou za sto let, jehož odkaz tady bude navěky. Mimo celé řady vynikajících scénářů a hereckých výkonů, jsou podle mého jeho tři nejlepší herecké výkony ve filmech Na samotě u lesa, Obecná škola a Jára Cimrman, ležící, spící.

Brad Pitt

Hezounek Hollywoodu, jenž je idolem mnoha žen a dívek, ale zároveň skvělým hercem s talentem od boha, jenž se mu úspěšně daří využívat. Jeho vynikajících hereckých výkonů je bezpočet, ale kdybych měl určit, tak za nejlepší považuji: 12 opic, Sedm let v Tibetu a Spy Game.

Bruce Willis

Bruce Willis není jen akční hrdina, ale také herec pár exeláns. Osobně je mým nejoblíbenějším hollywoodským hercem Jeho nejlepší herecké výkony hodnotím: 12 opic, Šestý smysl a Pátý element.

Samuel L. Jackson

Herec, jemuž svědčí dlouhé monology a i z horšího scénáře dokáže svým charizma udělat kvalitní film. Jeho nejlepší herecké výkony vidím ve filmech: Vyvolený, Jackie Brown a v Pulp Fiction.

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone nemůže chybět v mém žebříčku, Herec, jenž má půlku tváře ochrnutou má neuvěřitelně pravdivé herectví. Jeho výkony v sérii Rocky, ve filmu Demolition man a v dalších filmech jsou pro mě nezapomenutelné.

Mel Gibson

Herec s obrovským rozsahem herectví, Mel Gibson je zároveň komediant a zároveň tvrdý akční chlapík, který se ničeho nezalekne. Dokáže ale i zahrát velmi romantické a smutné scény. A vždycky působí neuvěřitelně autenticky. Jeho nejlepší výkony vidím ve filmu: Odplata, Maverick a Znamení.

Rudolf Hrušínský

Málokdo dokázal hrát tolik obličejem a grimasy jako on. Rudolf Hrušínský byl herecem s velkým H. Který dokázal famózně zahrát jakoukoliv roli, vžít se do jakékoliv postavy. Jeho nejsilnější tři herecké výkony považuji: Spalovače mrtvol, Vesničko má středisková a jeho doktora Radostu v Kulovém blesku.

Josef Abrhám

Josef Abrhám je vynikající a velmi emotivní herec s obrovským rozsahem herectví. Ovšem nejlépe hodnotím jeho spolupráci s autorskou dvojicí Svěrák, Smojlak, která díky spojení s Josefem Abrhámem dala vzniknout tolika fantastickým filmům. Pokud bych měl vybrat tři, hodnotím : Vrchní prchni, Kulový blesk a Marečku podejte mi pero.

Vladimír Dlouhý

Vladimír Dlouhý patří k nejlepším českým hercům posledních několika desítek let. Vladimít Dlouhý je pro mě hercem, který dokázal prodat na jevišti a nebo před kamerou veškerý svůj talent a kdyby nebylo jeho největšího soupeře, alkoholu, dokázal by toho ještě mnohem více. Nesmíme zapomenout, že Vladimír Dlouhý byl také skvělým dabérem. Jeho podání Toma Hankse je nezaměnitelné a nevěřím, že se jej povede nahradit. Jeho tři nejlepší herecké výkony hodnotím: Knoflíkáři, Kájínek a S čerty nejsou žerty.