Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (10 005)

plakát

Čára (2017) 

Drsný thriller, který snese srovnání s evropskou produkcí. Výborný casting opravdu hnusných ksichtů a Bebjakova profesionální režie. Bohužel scénáristicky slabé bez řádného vyvrcholení a po celou dobu jen klouzající po povrchu.

plakát

Cherry 2000 (1987) 

Zábavně absurdní zápletka ve smutně nudném kabátě. Nudná a zapomenutá sci-fi.

plakát

Soldatik (2019) 

Ruský válečný film, tentokrát pohledem malého "vojáka".

plakát

Richard III. (1995) 

Shakespeare v kulisách války s výbornými herci a klasicky divadelními dialogy.

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Lahůdka pro fajnšmekry, hororové veterány ale hlavně pro milovníky Sama Raimiho a původní trilogie Evil Dead. Nenáročný set jednohubek (jednotlivé díly mají 25 min) kde nechybí brutální násilí a litry umělé krve, herci se neskutečně baví a dobře naladěný divák také. Já to používám jako kulisu, protože mě to nikdy nevtahlo natolik, abych u toho vydržel sedět v kuse.

plakát

Ví o tobě (2021) (seriál) 

Méně výrazná a minimálně propagovaná, původní Netflix série, která je překvapivě poutavá, přestože není dokonalá. Velice zajímavý seriál, který má pomalé tempo vyprávění a vše se divák dozvídá po velice malých částech. Vše se spojí do překvapivého a chytrého celku, ale pořád se jedná "jen" o slušný průměr, než další seriálovou bombu.

plakát

Lékořicová Pizza (2021) 

P.T. Anderson je jedním z nejosobitějších a celkově nejlepších amerických režisérů současnosti a přestože se Lékořicová Pizza nestane jeho další klasikou, režijně není co vytknout. Jemná romantika, obalená ve vzpomínkovém balení na barevná 70. léta. Herecky příjemné, režijně bezchybné, bohužel zdlouhavé a častokrát takové bez chuti. Anderson si po vzoru mnoha jiných režisérských es, natočil "malý" film pro sebe a možná sedne i někomu jinému.

plakát

Kód 355 (2022) 

Hodně odřené 3*. Špionážní ženský akčňák, kterému chybí silnější režisér, který by filmu dal nějaký ksicht a naopak přebývá zbytečně překombinovaný scénář. Z ženské sestavy se toho bohužel také moc nevymáčklo, ale ze záhadného důvodu mě to docela bavilo.

plakát

Nepřítomnost (2011) 

Mike Flanagan umí a v současné době je jedním z nejsilnějších zástupců v oblasti hororu. Bohužel v tomto případě se teprve rozkoukával. Amatérsky působící, ničím zajímavý a nudný horor, bez napětí a poutavého děje.