Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (324)

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) 

Předlohu jsem nečetl, většinově je ale velmi chválena... K seriálu. Dlouho jsem byl přesvědčený, že budu hodnotit čtyřmi hvězdičkami. Ono totiž asi tak polovina dílů je opravdu zajímavá a poutavá, včetně zde v komentářích zhusta zatracované hi-tech virtuální reality. Pak se ale stalo to, co je poměrně časté, a sice, že děj podřadil z cestovatelsky příjemné čtyřky na utahanou dvojku a opět dostaly prostor srdceryvné monology a táhlé pohledy do očí, které ovšem neposouvají děj ani o píď, ale za to zajišťují, že lze vykouzlit pár dílů navíc...Také atmosféra, která báječně fungovala v prvních epizodách, se  postupem času vytratila, a z tušené hrozby se stalo cosi poněkud banálního a navíc odsunutého bůhví proč o čtyři sta let...? Za což autoři seriálu nemohou, ale je to jako by se Jan Ámos Komenský děsil nástupu AI.

plakát

Krotitelé duchů: Říše ledu (2024) 

Za mě v pohodě. Obstojný scénář, herecké obsazení a výkony taky. Pod dojmem zdejšího ,,nic moc,, hodnocení jsem neměl velká očekávání, ale celkově o úroveň výš, než jsem se obával. Na pomezí tří a čtyř, ale trochu přitlačím, abych podpořil...78%.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Celkem solidní, s několika hodně povedenými momenty, ale bohužel ve snaze udržet diváka co nejdéle u obrazovky asi tak o dva díly delší, než by bylo záhodno. Normalizační atmosféra nebyla vystižena tak dobře jako ve Volze. Žádný obrázek Husáka na stěně a málo soudruhování. Akorát cigaret vyhulili požehnaně. Suma sumárum 78%.

plakát

Ghostland (2018) 

Dvoumetrový idiot, transgenderová osoba, hnusný barák plný hnusného harampádí s velkým sklepem, stará dodávka...celkem nepůvodní mix, kde jediným aspoň trochu originálním je hra na to, co je realita a co ne. Na jedno shlédnutí celkem ok, na druhé už ne.

plakát

Opičí muž (2024) 

Velmi slušné, na podobné úrovni jako první John Wick, jen s příměsí indického folklóru. Viděno v prázdném kině.

plakát

Thelma a Louise (1991) 

Geena Davisová mě strašně vytáčela...dobrá hudba, působivé exteriéry ale podivný a přepálený konec...a Geena Davisová mě strašně vytáčela...

plakát

Wonka (2023) 

V podstatě to bylo hezké,  ale spíš pro dětské publikum. Nejvíc mě rušila změna ve Wonkově mládí- otec zubař vs matka co vyráběla čokoládu. Umpa- lumpa v podání Hugh Granta byl asi nejlepší z celého filmu. Karlík a továrna na čokoládu je celkově dospělejší a temnější, tohle je taková docela hezká pohádka.

plakát

Malý Sheldon (2017) (seriál) 

Překvapivě dobrý prequel výborného BBT.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Navzdory poněkud topornému DiCapriovu herectví  opravdu povedený film. Stopáž mně překvapivě nevadila, skoro tři a půl hodiny příjemně uplynuly. Asi proto, že děj byl krásně plynulý, dá se říct s absencí dějové vaty. Herecké výkony De Nira a hlavně neznámé Lily Gladstone byly opravdu skvělé! Vedlejší role také naprosto bez chyby. Největší slabinou tak byl překvapivě (?)  Dicaprio a jeho zachmuřené kreace, které působily krapet strojeně. I přes to dávám 5*.