Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Oblíbení režiséři (10)

Hajao Mijazaki

Japonský mistr animovaného filmu. Proti němu bledne i sláva Pixaru (a samotné Disney se krčí někde v koutě). Jeho anime jsou pastvou pro oči a navíc jsou natolik plné lidskosti, že v mnohém překonávají filmy hrané. Pokud vás trápí splín, sáhněte po Miyazakim, ten vám ukáže, jak je svět krásný.

Tim Burton

Tim Burton je filmový génius...možná (trochu) šílený, ale to mu nic neubírá na genialitě. Jeho filmy jsou vyváženou směsicí příběhu, černého humoru, absurdity, roztomilosti i morbidity a ponuré případně pestrobarevné atmosféry. Je až neuvěřitelné, jak dokáže z filmu, který je stylizovaný jako děsivá noční můra, udělat zábavu i pro diváky, kteří jinak ve tmě umírají hrůzou. Z Batmana udělal nejoblíbenějšího komiksového hrdinu a dávno před Piráty z Karibiku udělal z Johnnyho Deppa pana Herce. 

Peter Jackson

Řekněme si to upřímně, Peter Jackson se zřejmě narodil proto, aby světu ukázal filmového Pána prstenů. Nastavil epickému fantasy tak vysokou metu, že je i po deseti letech nepřekonána.

Terry Gilliam

Režisér s úžasně potrhlou fantazií. S ním se nudit nebudete.

Steven Spielberg

To jemu vděčíme za nejklasičtější z klasických dobrodružných filmů.

Ethan Coen

On i jeho bratr ukázal, že komedie nemusí být laciné, ale fungují stejně dobře (nebo i lépe), když jsou inteligentně vystavěné.