Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Oblíbení skladatelé (10)

Hans Zimmer

Každé jeho dílo je naprostý originál, každé se dá poslouchat a hlavně se každé k filmu, ke kterému je složeno, perfektně hodí. Jeho nominace na Oscary a počet obdržených sošek rozhodně nevystihuje jeho kvality. Je neuvěřitelné, kolik hudebních motivů naprosto rozmanitých a sebe-nevykrádajících je tento člověk schopen vyrobit. Poslouchat jeho hudbu od rané tvorby až po nejaktuálnější soundtrackovou špičku, na které bezesporu je právě on, člověka opravdu naplní. Tak zase brzy v O2 aréně!

Danny Elfman

GENIÁLNÍ SKLADATEL. Jeho začátky jsou úzce spjaty s tvorbou Tima Burtona. Jeho dílo je tak dokonalé, velmi originální a neotřelé jako samotné filmy Tima Burtona. Desítky hudebních motivů, které složil, jsou jednoznačně identifikovatelné jako JEHO, poznáte je. Nelze vytvořit žebříček, kde by se daly srovnávat jeho hudební témata od lepších k horším - všecka jsou nádherná a něčím tak typická. Jeho poslední tvorba - TERMINATOR: SALVATION, WANTED, ALICE IN WONDERLAND, THE NEXT THREE DAYS mě opět přesvědčily, že génius vážně je. Poznámka - Alenka v říši divů a Vlkodlak byly parádní, a já už jakoukoliv myšlenku žebříčku, které hudební téma Dannyho Elfmana je lepší, zavrhuju, protože bych jej vytvořit nedokázal.

James Horner

Můj velmi oblíbený skladatel, jehož témata poznám po prvních pár sekundách, skladatel, který často čerpá ze svých předešlých děl. Opravdu MÁ z čeho čerpat. Jeho hudba je velmi propracovaná, nezapomenutelná, a pro ocenění jako stvořená. Nejdokonalejší díla: Titanic, Statečné srdce, Čistá duše.

Ludwig Göransson

Filmová hudba k filmu TENET je pro mě jeden z nejpůsobivějších soundtracků všech dob. Je to něco neuvěřitelně nového, strhujícího, fascinujícího.