Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (26)

Mayday

Mayday (2023)

Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování.

Mayday

Mayday (2023)

Kapitán civilního dopravního letadla ve skutečnosti nevítá v uličce pasažéry, to je práce vedoucí kabiny. Kapitán by měl být už zamčený v kokpitu a připravovat se s druhým pilotem na let, provádět kontrolu systémů a jiné. Obzvláště po 11. září 2001, kdy se změnily bezpečnostní předpisy, a dokonce i když jeden z nich jde na toaletu, tak se druhý musí zamknout. Kontakt s cestujícími je minimalizován.

Promlčeno

Promlčeno (2022)

Hřbitov, kde se Radek (Karel Roden) pohybuje a jde navštívit okýnko v kolumbáriu, se nachází v Praze na Jižním městě ulice Křejpského.

Krvavě rudé nebe

Krvavě rudé nebe (2021)

Letadlo je uneseno teroristy. Když jde na přistání, je udržován kontakt s řídící věží, z čehož je patrné, že letadlo pilotuje někdo z cestujících. Přesto mu těsně před dosednutím doporučí z řídící věže, aby vypnul autopilota. Dnešní dopravní letadla naopak umí přistát pomocí autopilota sama, hlavně za nulové viditelnosti.

Krvavě rudé nebe

Krvavě rudé nebe (2021)

V zavazadlovém prostoru v letadle jsou detekční senzory na snímače kouře, těžko by tam mohl někdo zapálit auto, a to by v klidu doutnalo a hořelo, aniž by se nespustil protipožární systém. Ten se spouští automaticky.

Krvavě rudé nebe

Krvavě rudé nebe (2021)

Když velitel zásahu informuje o sniperech, tak na ně ukazuje rukou. Kdyby ho pozoroval nepřítel, tak mu vyzradil polohu všech střelců.

Krvavě rudé nebe

Krvavě rudé nebe (2021)

Dveře do pilotní kabiny jsou chráněny pinem, který se neustále mění a zná ho pouze posádka. Není možné se tam tedy bez pinu dostat.

Krvavě rudé nebe

Krvavě rudé nebe (2021)

Všechna zavazadla jsou před letem rentgenována, těžko by tam mohl někdo propašovat nějaké chemikálie.

Krvavě rudé nebe

Krvavě rudé nebe (2021)

V propagační brožuře jsou vyznačena místa pro nouzový východ, ale nejsou tam vyznačena místa pro údržbu, jako např. jak se dostat do zavazadlového prostoru.

Krvavě rudé nebe

Krvavě rudé nebe (2021)

Když má auto závadu v noci v zimě, tak se řidič rozhodne jít pro pomoc. Auto neoznačí výstražným trojúhelníkem, ani nijak nezajistí a nechá tam manželku se synem na pospas.

Tiché místo: Část II

Tiché místo: Část II (2020)

Chlapec, který byl vysvobozen z pasti, která mu rozdrtila nohu, v dalších záběrech normálně běží.

Zánik

Zánik (2015)

U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se.

Zánik

Zánik (2015)

Přestože je arktická zima, tak se denně chodí pro čerstvé květiny pro mámu, což je dost zvláštní v takové zimě.

Zánik

Zánik (2015)

Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky.

Černý motýl

Černý motýl (2017)

Spisovatel jistě umí psát na psacím stroji a nepíše jenom jedním prstem jako je ukázáno v závěru filmu.

Ace Ventura: Zvířecí detektiv

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994)

Chloroform sice opravdu působí jako silné a spolehlivé anestetikum, jenže k tomu, abyste někoho uspali, potřebujete zhruba tři minuty. Ace (Jim Carrey) "sundá" namakaného černocha za několik sekund.

Piraňa

Piraňa (1978)

Piraně okamžitě prchají, když se v jejich okolí objeví větší predátor než oni. Skutečné piraně si nikdy netroufnou na živočicha, který je větší, včetně člověka. Napadají pouze živočichy menší než jsou oni, anebo ty, kteří již umírají. Takže agresivita masožravých rybiček známá z filmů je zcela mylná. [Zdroj: kukatko.cz]

Kurýr: Restart

Kurýr: Restart (2015)

Jason Statham se vyjádřil k tomu, proč ve filmu nehrál: „Byla opravdu skvělá zkušenost ty filmy točit a rád bych v tom pokračoval. Jenže chtěli, abych podepsal hned tři filmy, ke kterým zatím ani nebyl scénář a navíc mi za všechny tři dohromady nabídli méně peněz, než kolik jsem předtím dostal zaplaceno za jeden díl! Bylo to obchodní rozhodnutí.“ Jason Statham chtěl za svou roli dostat 11 milionů amerických dolarů.

Matrix Reloaded

Matrix Reloaded (2003)

Klíčník (Randall Duk Kim) říká Neovi (Keanu Reeves), že budou muset vyhodit 27 bloků elektřiny, načež budou mít přesně 314 vteřin, než se napájení obnoví. Ve 27. knize "Nového zákona", v části "3:14" se píše o svědectví zázraku stvoření. Tím je v Matrixu Architekt (Helmut Bakaitis), s nímž se Neo chystá setkat.

Reklama