Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (193)

Richard Jewell

Richard Jewell (2019)

Publicistka Kathy Scruggs (Olivia Wilde), která je ve filmu ztvárněna jako bezohledná, senzacechtivá bestie, prý taková ve skutečném životě nebyla. Její rodina se vůči filmu ostře ohradila s tím, že je sprosté očerňovat někoho, kdo se již nemůže bránit. Kathy totiž zemřela v roce 2001 na předávkování morfiem a dalšími látkami (trpěla chronickými bolestmi zad). Z kauzy kolem Richarda Jewella se údajně nikdy zcela nevzpamatovala; zůstává nicméně pravdou, že příliš počestný život nevedla a skutečně byla osobou, která odstartovala mediální boom. Její zdroj informací ovšem není znám.

Smrt ve tmě

Smrt ve tmě (2016)

Postava Stephena Langa je slepá a žije v ulici s názvem Buena Vista, což znamená v doslovném překladu ze španělštiny "dobrý výhled".

Smrt ve tmě

Smrt ve tmě (2016)

Stephen Lang (slepý muž) nosil během natáčení speciální kontaktní čočky, které výrazně omezovaly jeho vidění, zejména při slabém osvětlení. Ostatní herci zase ve scénách odehrávajících se ve tmě nosili čočky, díky nimž vypadali, jako by měli rozšířené zornice, a které také omezovaly jejich vidění.

Smrt ve tmě

Smrt ve tmě (2016)

Režisér Fede Alvarez údajně našel inspiraci pro tento film ve vzpomínkách na své dětství v uruguayském Montevideu, kde se narodil.

Smrt ve tmě

Smrt ve tmě (2016)

Rotvajlera ve filmu hráli celkem tři různí psi se jmény Athos, Astor a Nomad.

Incident

Incident (2002)

Při natáčení posledních scén nosil Ben Affleck (Gavin Banek) pod oblečením neopren, při natáčení scény s rozstřikovači se totiž silně nachladil.

Cesta bojovníka

Cesta bojovníka (2007)

Přilby bojovníků se vyrobily ve dvou verzích - gumových a kovových. Gumové se používaly při natáčení akčních scén, jelikož s kovovými hrozilo zranění.

Cesta bojovníka

Cesta bojovníka (2007)

Přestože Vikingové ve skutečnosti rohaté přilby nikdy nenosili, tvůrci se rozhodli je použít. Jednak proto, že je tak diváci mají zažité a také proto, že s nimi válečníci vypadají děsivěji.

Cesta bojovníka

Cesta bojovníka (2007)

Aby představitelé Vikingů vypadali mohutněji a hrozivěji, nosili pod kostýmy hokejové chrániče ramen.

Cesta bojovníka

Cesta bojovníka (2007)

Režisér Nils Gaup, který natočil film Stopař (1987), jímž se Cesta bojovníka inspirovala, na adresu filmu prohlásil: "Dvakrát v Hollywoodu dělali remake mých filmů a dvakrát se jim podařilo natočit nejhorší film všech dob." Tím prvním byla Hlava nad vodou (1996).

Živí mrtví

Živí mrtví (2010) (seriál)

Seriál se sice natáčel v Atlantě a jejím okolí, ale poloha jednotlivých lokalit skutečnosti neodpovídá. Příkladem je městečko Senoia, kde se natáčely epizody z prostředí Alexandrijské komunity (5. série), přičemž jen o několik desítek metrů dále se nachází ulice, jež posloužila jako exteriér pro natáčení scén z Woodbury (3. série).

Policajt v Beverly Hills

Policajt v Beverly Hills (1984)

Scénář byl doslova slepen z mnoha scénářů, které byly pro projekt v průběhu let napsány. Když se tvůrci během natáčení zasekli, tak spoléhali na nápady a improvizaci Eddieho Murphyho (Axel Foley).

Osudová přitažlivost

Osudová přitažlivost (1987)

Film logicky vyvolal mnoho kontroverzních ohlasů. Kritika s oblibou psala o "nejhorším filmu o námluvách" či o "skutečnosti, že bezpečný sex vlastně neexistuje". Filmu bylo také vytýkáno množství chyb a děr ve scénáři.

Osudová přitažlivost

Osudová přitažlivost (1987)

Glenn Close byla z natáčení poněkud nervózní. Byla domluvena s rekvizitářem, že jí bude každých 45 minut nosit květiny (konkrétně kopretiny), nicméně ke konci filmování už byla v pořádku. Dokonce řekla, že se nikdy do žádné role tak neponořila.

Osudová přitažlivost

Osudová přitažlivost (1987)

S Glenn Close se do role Alex původně nepočítalo, nicméně poté, co se dokázala na konkurzu během necelé půlminuty proměnit z vyrovnané ženy v absolutního šílence, byla bez námitek přijata.

Pěna zabiják

Pěna zabiják (1985)

Mezi ingrediencemi, jež tvůrci použili ke stvoření pěny, nechyběla např. zmrzlina, jogurt či hasicí pěna.

Reklama