Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (93)

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

Nemůžu říct, že by mě zradila očekávání, protože jsem žádná neměla. Celkově tvorba Karla Janáka není úplně můj šálek kávy. Takže po prvním zhlédnutí musím říct, že mě nejvíc bavila Janžurka Remundová s Novotným, a to hlavně díky kostýmům. A hluboce smekám před panem Nárožným. V 85 letech takové nasazení - prostě Pan Herec.  Námět asi nebyl marný, ale nemělo to spád ani šťávu, napětí ani humor.  Navíc spousta chyb, třeba s mokrým x suchým oblečením princezny, ukotvená červená loďka, .. Jsem zvědavá, jaká byla teplota přehrady, když se tam všichni tak vesele koupali :-/

plakát

Zákony vlka (2023) (seriál) 

Místy to bylo zajímavé, čekala jsem, jak se vyřeší záhada brože, ale takový konec bez konce, to byla tragédie. Vždyť se to dalo tak luxusně vytěžit - probraný policista, postřelený vlk.. a ono nic. Jdu pře čáru a čau mňaul Jednooký Žižka se stal kápem, smrt starého kápa... vyšuměla, nic. Nakonec za mě nejlepší výkon podala jinými kritizovaná Švejdová. Sice mluvila jak infantilní Máňa, ale k roli to seklo... Bohužel i ta Máňa vyšuměla... ani svatba, ani rozchod, jejda, to bylo slabé... * za Švejdovou.

plakát

Zákony vlka - Hon na vlka (2023) (epizoda) 

Poslední díl na mě působí tak, že autoři sami nevěděli, jak to ukončit, tak to tak nějak rozstřelili. A diváku dumej. Jako celý seriál byl na dvě hvězdy, ale ten poslední díl to zabil... Za mě zklamání...

plakát

Noc na Karlštejně (1973) 

Jeden z mých nejoblíbenějších muzikálů. Vynikající herecké obsazení, taková sázka na jistotu. Je dobré vidět, jak moc pozdvihne film zasazení do reálného prostředí, s velkým množstvím herců, oproti studiovce z roku 1965. Film má zcela jiný rozměr, i když je dělí pouhých 8 let. Zajímavostí je, Jaroslav Marvan kývl i na roli v režii pana Podskalského.

plakát

Noc na Karlštejně (1965) (TV film) 

Je opravdu velice zajímavé srovnání dvou filmových zpracování (1965 * 1973), která od sebe dělí pouhých 8 let. Studiovka oproti reálným zdem Karlštejna s naprosto minimálním hereckým ansámblem a přesto má svůj půvab a kouzlo. Co je ale okouzlující, je projev hereckých bardů. Hra s hlasem, barva, důraz, povzdechnutí uprostřed věty, to vše dává zase úplně jiný nádech celé hře.

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Krkonoše i s jejich pohádkami mám ráda. A tak jsem byla opravdu zvědavá, jak autoři toto zpracování uchopí. Protože co si budeme povídat - Anče, Kubo, hajnej, nestát nekoukat a dělat, u nás opravdu zdomácnělo.  Jako určitě nemůžu říct, že bych byla zklamaná. Ale nadšení a WOW se taky nekonalo. Lokace a kostýmy super, herecké obsazení příjemné, Jakub Prachař nezapře podobu s dědečkem, ale místy byl děj zbytečně ponurý. Absolutně mi nesedla hudba. Ta byla pro mě největším zabijákem celé pohádky. Takže shrnuto podtrženo - 3* jsou tak akorát.

plakát

Tři přání pro Popelku (2021) odpad!

Uřvané, uječené, dramatické.. proč? Kde je jemnost, romantika a kouzlo naší Popelky? Proč princ visí za nohu z mostu a z Popelky je málem vražedkyně? Možná není můj pohled úplně objektivní, na Libušce jsem vyrostla, ale i tak nemůžu dát ani jednu hvězdu. Hudba nezaujala. Místy horror, drama, místy ploché šmrdlání. Herci mají sice pěkné kostýmy, ale není to uvěřitelné. Nejsem rasista, ale snědý princ? Popelka je prostě moderní holka s pěknýma očima, ale spíš jí uvěřím foto v pidi plavkách na kraji bazénu než týranou Popelku. A závěr? Tam kde Karel zpívá o ptáčkovi, běží dva koně po zmrzlé pláni. Ploché, vykradené, bez jiskry a nápadu.

plakát

Můj muž to dokáže (2022) (pořad) odpad!

Upřímně - přijít při skákání na trampolíně o zuby a nebo si nechat zaskočit jen proto, že je to rádoby vtipné?? Nemůžu to porovnat se zahraničním originálem, ale co na tom jako mělo diváka zaujmout? Nudná licitace o ničem, žádná pořádná motivace účinkujících (je jedno, kdo vyhraje, stejně to jde na charitu), bohužel ani moderátoři to nijak ze šedi nevytrhli. Každá z účinkujících měla nádherné šaty, to teda ano, ale to je asi tak všechno....

plakát

Pálava - Houby (2022) (epizoda) odpad!

S velkým úsilím jsem zvládla první díl. Denisa je krásná ženská, ale všeho s mírou. Děrgel navoskovaný trapák. A co tam předvádí Jakub Uličník, to mi hlava nebere už ani po třech sklenkách burčáku. Říkala jsem si, že asi dala Prima 2 díly za sebou proto, že se to v tom druhém rozjede - a ono snad ještě větší hrůza, než Štístko. S Pálavou to má společné akorát tak ty záběry na kopec a sklípky. Ale thats all. Opravdu jsem nepochopila provázanost některých osob a míst s Vinaři. Nesahá to tomu ani pod palec na pravé noze. Pálava se prostě fest nepovedla.

plakát

Hořký svět - Dědictví (2022) (epizoda) 

Po pondělním propadáku Pálavy jsem nečekala nic, a ono se to daří :-) Zatím 3 hvězdy, snad se to nepoto... Tady je to za mě pro Polívku výrazně lepší, než v Pálavě..