Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Iron Man

Iron Man (2008)

Když bylo studio Marvel na pokraji úplného bankrotu, vsadili poslední úspory na Jona Favreaua, dopadlo to tak, že studio natočilo dalších 24 filmů včetně Avengers Endgame, který si drží 1. Místo v žebříčku nejvýdělečnějších filmů (už ne protože Avatar dostal obnovenou premiéru, takže je na 2.). Můj nejoblíbenější film a nejvíc srdcová záležitost už od mladých let, kterou jsem viděl nespočetněkrát, mohl bych to odvyprávět slovo po slovu a i tak se na to budu moct dívat znovu  a znovu. Tohle je prostě moje osobní absolutní filmové maximum, moje nenahraditelná první příčka, víc není třeba psát.

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

Nevím proč jsem se k tomu rozhodl napsat recenzi až teď, ale to je jedno, pro mě je tohle stálá legenda, skvělý příběh, hudba, Johny Depp a Geofrey Rush, letní výpravný dobrodrůžo jak má být, a které mě nikdy neomrzí:). (Pouštět jedině v originále! Nebo když už tak ten první dabing se Sašou Rašilovem, ten druhý ani za boha.).

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Nejlepší film od DC a jeden z nejlepších filmů všech dob (za mě v top 5), Nolan v největší formě. 150 minut filmové dokonalosti od první do poslední minuty, bezchybná práce asi všech co se tu na něčem podíleli. A jen tak mimochodem si dovolím pozdvihnout výkon Aarona Eckharta, příběhový oblouk jeho vedlejší postavy Harveyho Denta je jeden z těch vůbec nejsilnějších jaké jsem kdy viděl, a který silně vygraduje v epickém a emocionálním závěru. Tato důležitá postava je také důvod proč ten film dosahuje takových kvalit, jakých má a to, že má myslím v naprosto vrcholné míře, ať je to scénář, kamera, režie, herci a vlastně asi všechno co se tu vyjmenovat dá, to všechno funguje v jednom profesionálně poskládaném celku, který nám Nolan sestavil, a ve kterém nás nechává prožívat ty nejemocionálnější lidské pocity, které prožíváme při těch nejsilnějších životních momentech (ať už je to úžas nebo zoufalství a mnoho dalších pocitů), jede to v tak neskutečném tempu, že mi při těch silnějších scénách(a že jich opravdu není málo) tluče srdce napumpované adrenalinem, ještě s Zimmerovou nabušenou a při Jokerově výskytu depresivní hudbou aby ne. A když se to pustí na pořádných reprácích, na pořádné obrazovce a ve tmě(atmosfericky), tak to musí dostat absolutně každého žijícího člověka na týhle zemi a jestli se najde snad někdo kdo by se nad tím ani s těmahle podmínkama nerozplýval a neměl to v hlavě ještě další týden po tom co to dokouká, tak to se na mě nezlobte, ale asi vás nikdy nepochopím:). A vím že o Jokerovi tu píšou všichni, ale podle mě je to prostě nejlepší herecký výkon jaký jsem zatím viděl, doslova za ni položil život, pro to aby ta role byla dokonalá udělal Heath Ledger šílené věci, které ho nakonec stáli život a já ho za to moc obdivuji, pokaždé co na to koukám jsem vděčný, že to mohu vidět a nikdy to pro mě nebude jen obyčejná herecká role. Ledger se opravdu na 100% stal Jokerem, každá jeho scéna, každý jeho výrok, každý jeho pohyb který obyčejný divák nevnímá je projevem geniálního a intenzivního herectví, který Heatha Ledgera posouvá na absolutní vrchol herectví, kterému se ještě nikdo nepřiblížil a pokud někdo nikdy neobětuje to co obětoval Ledger, tak už zůstane navždy neporažen. ta role měla absolutně všechno a je pro mě tou absolutně nejlepší. Akdybych měl hodnotit celou trilogii, tak ta funguje jako celek naprosto (za mě) bezchybně, lidi berou nejčastěji poslední díl za nejhorší a nejvíce ho kritizují, je to ale jen z jednoho důvodu a to proto, že tenhle film (Temný rytíř) nastavil laťku až tak vysoko, že vedle něj pro někoho vypadá Temný rytíř povstal jako lepší průměr, ale ne, i ten poslední je neodmyslitelnou součástí trilogie a je perfektním zakončením. Ve filmovém světě, aby měla trilogie všechny 3 filmy tak vysokou kvalitu se dá říct opravdu jen ve výjimečných případech a tahle je jednou z nich

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Tohle je prostě nejvíc, nejvíc, nejvíc vystihující výraz pro pojem ,,akční film” no vážně, T2 se může jít klouzat:)),  takoví nostalgie už od mladých let, co prožívám při každém dalším zhlédnutí. Všechno tu funguje naprosto brilantně, to jak se příběh postupně vyvíjí až do úplného konce a bez kapky zaváhání, to je opravdu výjimečný případ a mockrát se nevidí no a John McLane… no však víte, Jupíí a jéééj ty blbečku:).

X-Men 2

X-Men 2 (2003)

X-MENi dostali sequel jak má být, mohl bych se na to koukat věčně.

Matrix Reloaded

Matrix Reloaded (2003)

Vím že všichni řeknou že je jednička o parník lepší a mají asi pravdu, ale já si ke druhému dílu udělal tak nějak lepší vztah, myslím že je to fakt kvalitní pakračování

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Tak se nakonec panu Lucasovi povedla epizoda, která drží krok s původní starou trilogií (na moje dojmy možná dokonce i chvílemi překonává, no minimálně při soubojích se světelnými meči je ta dynamika už opravdu na jiné úrovni), finálních 40 minut je naprosto úchvatná podívaná, dva lightsaber duely, s nabušenou a atmosferickou hudbou Johna Williamse, jedno z nejlepších filmový koncovek, která končí naprosto brilantním binary sunsetem z Nové naděje, po které mám vždy nutkání shlédnout epizodu IV. Každý rok na 4. Května je tohle pro mě už i jako povinnost

Batman

Batman (1989)

Starej dobrej batman s Michaelem Keatonem a Jackem Nicholsonem, je pro mě na tu dobu velice dobrým filmem a myslím že i teď to na kvalitě neubývá, mluvil bych hlavně o legendárním soundracku Dannyho Elfmana, který nikdy nezestárne.  Tohle dílko mám ve své top 10 nejoblíbenějších hlavně kvůli obří nostalgii, která se s příbývajícími roky ještě zvětšuje.

Kmotr

Kmotr (1972)

skutečný filmový vrchol, Coppola vytvořil mistrovské dílo v hlavní roli s Marlonem Brandem, který si bůhví proč nepřišel vyzvednout oscara, je pro mě ve špici všech filmových charakterů. Klíčový tu je Coppolův styl pomalejšího a poetického vyprávění, s dobovou atmosférou a herci, kteří si podle skvostného scénáře měli možnost zahrát svoji životní roli a u většiny ne-li všech se to taky splnilo. Topovka filmového umění.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Moje matka říká, že Quentin je pošahaný blázen, tak říkám ,,dáme Osm hrozných, třeba změníš názor”, nezměnila, ,,tak dáme Gaunery a třeba to vyjde”, nevyšlo, ještě začala říkat, že patří do blázince. Byl jsem tedy nucen vytáhnout eso v podobě obávaného Pulp fictionu. Po skončení volám do Bohnic jestli by neměli místo pro moji matku. Samozřejmě jde o nejvíc kultovní film ze všech, Julles Winnfield z Inglewoodu a jeho ezechiel 25 17 :), každý to musí vidět, a dát tomu plných 5, protože ve světě filmu neexistuje kultovnější záležitost než je tahle.