Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Pohádka

Recenze (32)

plakát

Seveřan (2022) 

Tenhle film asi neosloví každého. Někomu se bude zdát dlouhý a nudný a jiný si ho užije od začátku až do konce a ještě si bude říkat, že mohl klidně být o další dvě hodiny delší. Asi neosloví člověka, který by chtěl "vypnout" u  nějaké bezduché řežby. Tady je to řekl bych naopak o zapojení všech smyslů a film ocení zejména lidé, kteří mají o této době a kultuře nějaké povědomí. Tvůrci si dali opravdu záležet na každém detailu od staveb přes kostýmy, zbraně, lodě a nevynechali ani předměty denní potřeby, které jsou přesně takové jaké dokládají archeologické nálezy a výjimkou nejsou ani zvířata. Hudba je výborná. Při sledování si člověk často vzpomene tu na  Starověký příběh: Když slunce bylo bohem , tam zase na Beowulf & Grendel  a jinde na klasiky jako Hrafninn flýgur či Hvíti víkingurinn. Naopak by mě asi vůbec nenapadl některými zmiňovaný Barbar Conan Ten kdo se rád ponoří do games tohoto žánru se zde zase shledá s Myšilovem nebo mu chvílemi bude připadat, že chybí už jen Senua. Každému doporučuji tento film zhlédnout a udělat si na něj vlastní názor. Ovšem poředem varuji. Nečekejte něco podobného jako byl Medieval. Tohle je úplně jiný level a jiný soudek.

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) 

Tak jsem konečně zakoupil a viděl. Bohužel musím říci, že první díl zůstává nepřekonán. Z počátku jsem se hrozně nudil a to až do doby než přišla ke slovu bambitka a hrnčíř se opět probral. Královna Julie je podaná příliš moderně a moc mi do celku nezapadá. Dokonce se mi na mysl v jednu chvíli vloudila myšlenka, že se snad dívám na Ordinaci v růžové zahradě. Celý film z mého pohledu táhne královna Anička, Hrnčíř a král Jakub v tomto pořadí. Hudba je něco, co doznalo příliš velké změny. Pokud písnička trvá příliš dlouho člověk si říká, že se snad dívá na muzikál ("Když se smůla lepí na paty"). Navíc byly některé na můj vkus  těžko stravitelné. Zejména ta "Když se smůla lepí na paty" a naprostý extrém byla "Hrnečku, vař". Naopak z povedených jsou to "Bambitka" a "Být, nebýt". Hudební motivy také příliš často dávají vzpomenout na jiné žánry. Při zatýkání hrnčíře Karaby tak můžeme slyšet hudbu až příliš podobnou té z filmu Barbar Conan nebo jinde zase melodie připomíná hudbu westernovou (až si vzpomenu na ta další drobná podobenství připíši to sem). Dalším průšvihem je to, že se nám Jakub s Aničkou přestěhovali ze státního hradu Lemberk na zámek do Mníšku p. Brdy. Ferenc a Lorenc nejsou ani tak směšní jako spíše trapní a naneštěstí je zde narážek na politiku a současnou situaci až příliš mnoho. To z této pohádky pro děti dělá regulérní "pohádku" pro dospělé. Jediný opravdu vtipný moment u kterého jsem se zasmál je, když královna Julie kopne při sesedání z koně hrnčíře do čela. Nebýt Aničky, Karaby, Johanky, Jakuba ve známenm obsazení a  hrnčířské chalupy, která zůstala taková jak jí známe  je to tak průměr, ale díky zmíněnému je to +1. Mé hodnocení také zvedá přimíchání živelné pohromy kdy poddaní dostávají kompenzace za způsobenou škodu. V ten okamžik si člověk vzpomene na stavbu rybníka Rožmberk, Lužnici a Starou a Novou řeku u Třeboně

plakát

Nezastavitelný (2010) 

Skvělý film a perfektní oddychová jízda. Moje nejoblíbenější postava Lew Temple jako Ned

plakát

Hlídač č. 47 (2008) 

Absolutně nechápu recenze některých hodnotících a tento film řadím mezi ty nejlepší z tuzemské produkce. Film perfektně ukazuje opětovné zařazení válečných vysloužilců zpět do společnosti se vším co jim válka dala i vzala. Drsné prostředí regionu Erzgebirge nebo chcete-li Krušných hor bylo zachyceno výborně. Nevadilo ani, že jsme se z jedné zimy přehoupli do zimy druhé i když jako diváka by mě zajímalo jak to s oním milostným trojuhelníkem bylo i během jara nebo léta. Filmu bych vytkl několik drobných nedostatků mezi které řadím třeba lokaci Ostré u Úštěka, protože ta v tomto filmu působí jako pěst na oko vzhledem k zcela nezaměnitelnému vzhledu kdy šlo (alespoň u mě) o odklon z Krušných hor a to až za hranice Českého středohoří . Rovněž použití ruční inspektorské drezíny z roku 1851 na horské trati Chomutov - Vejprty je poněkud zvláštní. Dovede si někdo představit jet na této drezíně z Chomutova  do Kovářské, když největší stoupání je mezi Černovicemi a Dominou a činí 20 promile? Já tedy rozhodně ne a už vůbec ne v zimě, kdy trakce musí být skutečně zážitkem. Někdo možná řekne, že nikde nebylo řečeno, že se o tuto trať jedná. Pak by ale ve filmu nesměly být záběry s tak velkým stoupáním. Posledním nedostatkem je použití lokomotivy 310.072 (KkStB 97) . Lokomotiva 434.1100 (KkStB 270) je na tom již o něco lépe vzhledem počtu 4 hnaných náprav a jejímu tehdejšímu určení pro vozbu nákladních vlaků, případně těžkých osobních vlaků. Ta by se zde ještě vonící novotou (vyrobena 1920) objevit mohla. S tunelem na této trati je to již o něco horší. Žádný tunel se na této trati nenachází. A bylo to příliš krátké. Kdyby to mělo 3 hodiny vůbec bych se nezlobil.

plakát

Gladiátoři (2010) odpad!

Když jsem si už myslel, že snad nemůže být horší film než Gladiátoři z pekla velice jsem se mýlil. Tehle film je ještě horší a koukat zde není možno už vůbec na nic. Už ani na ta prsa našlapaná do kroužkového topu.

plakát

Gladiátoři z pekla (2011) 

Něco tak trapného jsem už dlouho neviděl a jediné na co se dá v tomhle filmu koukat je Annie Social. Jen díky tomu dávám 1* Edit: Už jsem si vzpomněl co mi tenhe film připomíná. Hru For Honor

plakát

Kronika Karla IV. (2016) 

Skutečný skvost a opravdu důstojný dárek pro Karla IV. k jeho 700. narozeninám. Tvůrcům tohoto dokumentu mnohokrát děkuji za dechberoucí zpracování Karlova životopisu. Už ani nespočítám kolikrát jsem tento film viděl, ale vím, že ho ještě mnohokrát uvidím.

plakát

Pohádky o mašinkách (1985) (seriál) 

"Dědečku, proč ta mašinka leze z kůlničky?"..."Pane železničáři, proč ta mašinka není celá v kůlničce?" To je asi to nejlepší. Seriál mám moc rád, ale epizody 6-10 nejsou již tak zábavné jako 1-5 a z těchto je pro mě nejlepší právě epizoda 5,

plakát

Alois Nebel (2011) 

Skvělý film. Tvůrcům bych vytkl snad jen to, že nebylo použito skutečné nádraží Horní Lipová se vším všudy (třeba jen přejmenované) a naproti tomu bylo použito nádraží Malá Morávka, které je vzdáleno vzdušnou čarou téměř 30Km. Navíc ve filmu  budova neodpovídá ani budově tohoto nádraží, protože ve skutečnosti nemá Malá Morávka vchod z boku. Ztotožnit Bílý Potok s Malou Morávkou nelze i  z důvodu, že, Horní Lipová je v oblouku a s více než dvěmi kolejemi a Malá Morávka je správně tak jako ve filmu pouze dvojkolejná a na rovném úseku. Ovšem to neovlivňuje kvalitu filmu a tak 5/5.

plakát

Resident Evil: Raccoon City (2021) 

Jako fanoušek herní série jsem se na tento film těšil a s výsledkem jsem relativne spokojený. Po všech těch Residentech s M. Jovovich je tohle vítaná změna a Claire je zde dokonalá. Maximum nedávám, protože to bylo krátké.