Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (317)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sličná Mill(fk)a sa nám poručila a tak sa to z akčného sci-fi hororu, mení na čistokrvnejší zombie shock. A badám, že keby to nemalo v názve výraz Resident Evil a herci by boli v symbióze s pôvodnými postavami, hráči by dávali zrejme lepšie hodnotenie. A keďže ja ním nie som, tak ma pri sledovaní nečakali nervové poruchy, dýchavičnosť a mrle v konečníku. Prznenie klasík je dnes proste v móde, tak som si užíval snímok ako prachprostý žánrový film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady asi nemám žádný větší problém. Cca první třetina se může pochlubit solidní, skoro až duchařskou atmosférou a pak se to zvrhne do klasické zombie střílečky, která nenadchne, ale ani neurazí. Nicméně to se dá říct o všech RE filmech. Pár nadprůměrných momentů se tu najde, masky ujdou a finální monstrum rozesměje, což sice nebyl záměr, ale co už. Nenudil jsem se, ale i tak si myslím, že jakékoliv další pokračování série by bylo zbytečné. 60% ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem do tohohle šel, s tím, že to bude prostě špatný a vlastně mně to překvapilo, že to neni až ak hrozný. Jako ono to je hrozný, protože do jednoho filmu nenacpete tři hry, aniž by to neudělalo problémy. Takže v tomhle směru, je to hrozně uspěchaný a neměl sem čas poznat ty postavy. Protože tyhle postavy, se i docela liší od těch herních, zde je třeba Leon totální mamlas, Wesker je sympaťák a neni vyloženě zlej, Claire a Chris mají docela zajímavou minulost a tady je škoda, že se neprohloubily jejich rozdílené povahy. Kdy na jedné straně, máme Chrise který je nacucaný propagandou o tom, jak je Umbrella super a na té druhé Claire která nechal v dětství svého bratra napospas Umbrella. Ale ta atmosféra je celkem solidní, dost tomu pomáhá že zde Raccoon City neni žádné velké město, ale takový zapadákov, takže to působí dobře. Navíc infikovaný, taky působí dost zajímavě, neprve propadají šílenství a sebepoškozování, až pak se z nich stanou zombíci. Ti vypadají celkem solidně, masky sou slušný a místy se na ně dost nepříjemně kouká. Film má navíc pár celkem solidních scén, hořící příchozí, boj v temnotě a občané kteří přicházejí o rozum, to sou celkem dobrý záležitosti. I sem si říkal, že by to mohlo být i na ty čtyři, ale když si k tomu připočte jen jednu solidní akční scénu, tak ty tři sou vlastně docela dost. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Velkolepý, dokonalý a naprosto skvostný.... sranec. Nikdy by mě nenapadlo, že někdo dokáže víc znesvětit RE než Pól Wé eS Andrsoň posledními díly. První půlhodina kupodivu ještě celkem funguje. Až jsem se divil, že má film podprůměrné hodnocení. Jenže pak asi dovezli štábu kvalitní materiál, protože jinak si scénu s hořícím řidičem nedokážu vysvětlit. Boreček si to tam naštráduje úplně na klid. Jakoby právě vůbec nehořel, ale šel si koupit do trafiky cigára. Meh. Hodit k tomu ještě Jennifer Paige - Crush, to už je totální vrchol debility. Tohle by nebylo dobrý ani jako parodický virální video na YouTube od žáků páté třídy. Když už jsme u hudby, soundtrack dělal nejspíš pacient ušního oddělení. Ani jeden! Ani jeden zvolený song nesedí do scény. Vůbec se to k dané situaci nehodí, nevystihuje atmosféru. O tom, že Leon Kennedy je tady Asadův americkej bratránek mluvit nebudu, tohle je nemocná doba všeobecně. Ale že to je prvotřídní retard bych zmínit chtěl. Nejenže celý film působí jako by se právě vrátil z opiového doupěte, ale na konci to frajer ještě rozsekne střelou z bazuky v uzavřeném vagónu, načež zbylí cestující vyskočí na nožky, všichni se chytí za ručičky a odhopkají spolu do východu slunce. Konec, šmitec, šlus. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Od fanoušků, pro fanoušky. Aspoň tak působí poslední filmový počin jedné z největších herních sérií. Skoro to i vypadá, jakoby si to ti fanoušci sami sponzorovali. Ne to žertuju, ale je vidět, že to je béčková produkce. Na druhou stranu to působí stokrát věrněji než série od Paul Andersona. Tady aspoň ty první hry někdo hrál a vykuchal z nich scenérie, prostředí, nápady, postavy i atmosféru. Bohužel se to snaží na dvou hodinách stihnout to, co první dvě hry dělali několik hodin. Prostředí a některé scény, ale zaručeně poznáte. Tohle mrk mrk na fanoušky je tu skoro na každém kroku a musím ho opravdu ocenit. Navíc na Kayu se v roli Claire hezky dívá a na Robbieho v roli jejího bráchy vlastně taky. Jen ten Leon Kennedy vypadá jak z jiného multiversu no. I když je Raccoon City béčko a na mnoha filmových efektech to zaručeně poznáte, tak i přesto oceňuji, jak moc se snažili tvůrci držet předlohy. To nadšení se jim prostě upřít nedá. A vzhledem k potitulkové scéně, asi i čekali, že budou pokračovat. Tak uvidíme. (60 %) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Resident Evil: Racoon City adaptuje první dva herní díly „Resident Evil“ (1996) a „Resident Evil 2“ (1998). (S.U.E.S.)
  • Na začátku filmu se Jill (Hannah John-Kamen) ptá, zda je horší smrt nechat se spolknout obřím hadem, či sežrat velkým bílým žralokem. Jde o odkaz na první hru, ve které se objevují jak obří had, tak žraloci. (NiWi)
  • Jednou z narážek na herní sérii si můžeme všimnout u hlavních postav, které jako záložní zbraň používají speciálně upravené pistole Berreta M9, tzv. „Samurai edge“. Ve hře je týmu vyrobí majitel obchodu se zbraněmi Robert Kendo. Taktéž scéna prvního setkání Chrise Redffielda (Robbie Amell) se zombie ve Spencerově sídle je komplet identická s tou, jaká je ukázána v původní hře. (Guilemot)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama