Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (444)

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

'Grandpa, were you a hero in the war?' Grandpa said 'No... but I served in a company of heroes."

plakát

Gravitace (2013) 

Gravity je na blu-ray úžasný zážitek... Chtěl jsem se více rozepsat, ale omlouvám se, musím nejdříve najít na podlaze svou dolní čelist...

plakát

Rivalové (2013) 

"Chytrý člověk získá víc od svých nepřátel, než hlupák od svých přátel." Niki Lauda. Souhlasím a jsem rád, že se můj soukromý pantheon nejlepších filmů všech dob rozrostl o další kousek. A Niki Lauda a James Hunt v něj zajeli s Formulí 1 hodně blízko k prvnímu místu.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Parádní seriál ! Rada Vacátko a jeho páni ze čtyřky mají velkou konkurenci.

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Bratrství, odvaha a čest na prvním místě. Na tom druhém nelítostná surovost války - tržné rány, díry v těle, krev mísící se se špínou. Tohle je válka... Pečlivé režii vydatně pomáhá často dech beroucí kamera a Steve Jablonsky a Explosions in The Sky dávají se svou hudbou filmu potřebnou dávku emocí. Lone Survivor je opravdu vydařený film, ale je třeba chápat jej především jako hodnotnou poctu skutečným hrdinům: Michaelovi Murphymu, Dannymu Dietzovi, Matthewovi Axelsonovi a dalším padlým z operace Redwings a v neposlední řadě i jedinému přeživšímu Marcusi Luttrellovi. Už podle prvních reakcí na ČSFD se dá očekávat, jak na film bude reagovat typický čecháčkovský kverulant, ale proč se jimi vůbec zabývat. Raději jim vyšlu vztyčený prostředníček a hned na to se pokloním, jak nejvíce dovedu, tvůrcům tohoto filmu a stejně tak všem hrdinům bojujícím ve válce proti terorismu. Never out the fight !

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

Kick-Ass 2 je v mnohém slabší než geniální jednička, ale stále se jedná o v našich kinech ojedinělou podívanou. Kick-Ass a Hit Girl opět hlásí jako o život a stejnou měrou i masakrují kriminálníky a jiné zloduchy. Navíc se k ním přidávají další hrdinové, především Colonel Stars and Stripes v podání neselhávajícího Jima Carreyho. A stejně jako u prvního dílu je to nejlepší na celém filmu neskutečně úderný soundtrack.

plakát

České století (2013) (seriál) 

Za mě jednoznačně palec nahoru. Vzestupná kvalita dílů jednoznačná - zatím poslední díl "Zabíjení soudruha" je depresivní, sugestivní podívaná, ze které mi běhal mráz po zádech ještě ráno. Bravo.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Ondra Vetchý a jeho další herecký koncert. I přes své neduhy je Příběh kmotra na české poměry slušný mafiánský film, jak se patří. Kdo tak ještě neučinil, nechť maže do kina ! Takovým filmům patří divácká přízeň !

plakát

Černý jestřáb sestřelen (2001) 

Má srdcová záležitost. Precizní v každém detailu, od vizuálně kouzelné režie Ridleyho Scotta, přes neselhávající herecký ansámbl až po dnes již kultovní soundtrack Boha filmové hudby Hanse Zimmera. Kdo film neviděl na blu-ray, o hodně se ochudil. Nechutné komentáře jistých zdejších uživatelů, kterým leží v žaludku americké vlastenectví, jsou jasný ukazatel toho, proč je morálka českého národa tam, kde je. Američané jsou naopak hrdým národem a jsou právem pyšní na své vojáky. Což cynická duše čecháčkovského kverulanta nikdy nedokáže pochopit.

plakát

Sanitka 2 (2013) (seriál) 

Hodně velký průšvih. Nová Sanitka z daleka nedosahuje kvalit klasické Sanitky, kde fungovala atmosféra i osudovost. Filip Renč naopak strojí lacinou videoklipovu režii sobě vlastní a scénárista Ivan Hubač se měl od tatínka mnohem více učit. Hudba, která ve staré Sanitce fungovala na výbornou, zní v nové Sanitce jako z východoněmeckého porna a potěší jen tehdy, kdy se ozve legendární téma "Můj čas". Z hereckého ansáblu jasně převyšují své nové kolegy staří bardové jako J. Hanzlík, P. Kostka nebo P. Zedníček (a to i když jim nohy podtrhávají trapná dialogy). I oko nevšímavého diváka si pak všimne neskutečných nelogičností (více zde) Filipe Řenči, vraťte se na FAMU ! (mé 3000. hodnocení:-))