Reklama

Reklama

Red Force 4

  • Hongkong Wong ga si je ji IV: Jik gik jing yan (více)

Obsahy(1)

Příběh začíná v Seattlu, kde místní policie dostane posilu z Hongkongu v podobě inspektorky Madam Yeung Lai-Ching (Cynthia Khan). Nedobrovolně má s inspektorkou spolupracovat i seattleský policista Donny Yan (Donnie Yen). Mají za úkol sledovat a zatknout hongkongské drogové dealery. Pátrání nečekaně dopadne tak, že inspektorce Yeung hlavní šéf drogového gangu (Yuen Shun-Yee) uteče a Donnyho parťák Peter Woods (Blaine Lamoureux) je zabit při přestřelce. Do přestřelky se ve špatné době a na špatném místě nechtěně zaplete dělník a dlouhodobý imigrant Luk Wan-Ting (Yuen Yat-Chor). Ten se stává hlavním podezřelým jak pro policii, tak zároveň jako nepohodlný svědek a hlavní terč i pro mafiány, kteří na něj pošlou zabijáky s cílem za každou cenu svědka umlčet. Lukovi se podaří před ostatními utéct a ze strachu se vrací do Hongkongu, kde žije jeho matka (Lisa Chiao). Tam je ihned po příjezdu dopaden inspektorkou Yeung s Donnym. Po nečekaném útoku nájemných vrahů, kterým se tentokrát podaří Luka postřelit, takže skončí v nemocnici, dostane Madam Yeung podezření, že někdo v řadách policie je zrádcem, který vyzrazuje informace mafiánům. Tvrdohlavý Donny však této teorii odmítá uvěřit a rozhodne se pátrat na vlastní pěst. (tequilla)

(více)

Recenze (57)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný kung-fu, akční nářez. Nikdy jsem o týhle serii nevěděl a ani mě moc nezajímala, přeci jen mám doma dost ještě nezkouklých kung-fu filmů či jiných bejkáren z Hong Kongu, ale přeci jen po dvou letech přišla řada i na tenhle film, no a byla to paráda, jen škoda že nemůžu sehnat všechny dily. Tohle je paráda skvělá a pěkná Khanová, sympatický Yen a úžasná choerografie dodává tomuhle filmu pořádnou šťávu, jen škoda toho nedomrlího konce mohl být o něco více akčnější, ale i tak za mě palec nahoru. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Poctivé hongkongské řemeslo konce 80. let, ze stejného roku jako první dvě ULTRA FORCE. Film režíroval Yuen Woo-ping a kraluje mu souhvězdí Cynthia Khan, Michael Wong (RED FORCE, KONTRABAND) a Woo-pingův oblíbenec, mladý Donnie Yen. Jednoduchá zápletka o ochraně nepohodlného svědka dvěma rozdílnými policisty je doslova narvaná solidními bitkami a honičkami - dobrý bizár je honička na motorkách, jejichž řidiči se spolu za jízdy šermují lopatou a a palicí a pak bitka v temné uličce, kde Donnie bojuje s bělošským záporákem s pozoruhodnými pohyby a komickým hereckým projevem. A najdou se tu i vypjaté melodramatické momenty jako scéna, v níž se Cynthia Khan vydává při návštěvě matky svědka za jeho snoubenku a snaží se přitom zamaskovat, že jsou k sobě připoutáni želízky, aby se stará žena nedozvěděla, že její syn byl zatčen policií. Chybí tomu lehkost a vtip první ULTRA FORCE a barvité finále jedničky RED FORCE, ale jinak jde o hustoakční pohodový díl plný zpomalených kopů do hrudníku. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Doslova kvintesence bojového akčního filmu. Famozní choreograf i zdatný režisér martial art Woo-ping Yuen zcela minimalizoval svůj smysl pro čínský humor a předkládá bezkonkurenční řežbu ve velkém stylu. Cynthia Khan už rozkvetla do krásy, Donnie Yen ukazuje, proč se stal jednou z hvězd number one svého žánru a hezounek Michael Wong v netradičně záporné roli. Jak jinak než skvěle choreograficky promyšlené souboje jsou snímány rukou zkušeného kameramana a díky tomu se mění v elektrizující podívanou. Neexistuje nic, co bych tomuto filmu vytýkal, pokryl všechny mé receptory dokonalé filmové zábavy, kterou jsem v daný okamžik očekával. Zatloukám pět zářících hvězd. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Zlatá éra svobodného Hong Kongu, tenhle díl, je z těch všech asi nejvíc ikonický a to hlavně díky nadstandardním kaskadérským kouskům, impozantním záporákům a té vší akci, která se na mně furt valila. Donnie Yen mně tady hodně bavil a to hlavně díky tomu, že hraje dosti rozdílnou postavu, než jakou představuje v Ip Manovi. A byť to tady má lehké klišé a je fascinující, kolik kulek dokáží postavy Hong Kongských filmech schytat než umřou, tak musím tam tu pátou dát, protože tohle je prostě bomba a to bez debaty. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Ultimátní béčková akce, kde poslední poslíček pizzy umí bojové umění, každý vydrží minimálně pět kopaček do hrudníku a tři pořádný rány do ksichtu než se objeví první kapka krve. Hlavní záporák a hrdinové jsou takřka nezničitelní. Neuběhnou tři minuty, aby někdo někoho nemlátil, nekopal nebo aspoň nestřílel. K tomu pár solidních honiček. Proti dnešním akčním výtvorům absolutní old-school perla. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama