Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (116)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Před mnoha a mnoha a mnoha lety, stará Čína. Mistr školy Orla chce vyhladit ze světa všechny, kteří používají styl školy Hada. Již zbývá jen starý učitel, kterému se ale nemůže dostat na kobylku. Ten v nestřežené chvíli potkává mladého (kapku zaostalého) Chien Fu, který působí v jedné kung fu škole jako uklízečka (a fackovací panák), který jej zaujme a tak se ho starý učitel rozhodne naučit starodávnému umění. A konečně dochází k finálnímu souboji dvou stylů, kde (pro jistotu) Chien Fu svůj styl hada okoření stylem kočičí pracky... Ehm, ve své době to musela být naprostá bomba, ale dneska tento film působí hodně hloupoučce - ať již hodně naivní scénář, trapné dialogy, díry ve scénáři a protivná hudba. Ale za co si tento film zaslouží alespoň dvě hvězdičky, je (již tenkrát) perfektní Jackie Chan nebo jeho učitel Siu Tien Yuen, a jejich dokonalá choreografie (tenkrát ještě nepodpořená počítačovými triky, ale všechno pěknou dřinou). Takže aspoň tak.. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Kung-fu a humor, poznávacie znamenie Jackieho Chana. V detstve som podobné filmy žral, pravidelne ich sledoval na nemeckých kanáloch alebo na VHS. Teraz, po viac ako dvadsiatich rokoch, som opäť narazil na Hada v tieni orla a bavil ma rovnako (len sa už nedostavovalo nutkanie robiť uzle rukami a skúšať kopy z otočky). Vidieť aj nedostatky (nešikovné strihy) a chyby (v jednom zábere má postava doráňanú tvár, v ďalšom ani škrabanec), ktoré detské oči vo väčšine nepostrehnú. Dialógy sú miestami tiež poriadna amatérčina. Ibaže to vôbec nevadí, choreografia súbojov a osudy postáv sú solídnou protiváhou spomenutým nedostatkom. ()

Reklama

Compadre 

všechny recenze uživatele

osobně mám tyhle staré fláky s Jackie Chanem milionkrát radši než Hollywoodské frašky co točí teď. Škola hada je co do příběhu sice celkem slabá (ostatně který kung fu film se může pochlubit bůhvíjak vymakaným dějem..), ale to, o co jde především - tedy kung fu souboje - to je tady učiněná bomba. Choreografie veškerých soubojů je naprosto dokonalá. Radost pohledět! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jeden z Jackyho prvních (a nejlepších) filmů. Jednoduchý nicméně ne primitivní příběh je samozřejmě jen záminkou pro ukázky různých stylů kung-fu. Jacky hraje Čien Fua, chudáka, kterej dělá otloukánka v kung-fu škole. Jednoho dne potká mistra Paj Čeng-Tiena (Siu Tien Yuen), který ho naučí styl Hadí pěst. Po mistrovi jde ale zákeřný lord Šeng Kuan (Jang Lee Hwang), který používá styl Orlí spár. No a poté, co se hlavní hrdina dostatečně naučí bít, musí se Šeng Kuanovi postavit. Jak prosté:) Komediální prvky obstarává například tlustý klučina s obří pihou, který se chce také stát bojovníkem, nebo bitky mistra Paj Čeng-Tiena, který používá v boji například misku a jídelní hůlky... A nesmím opomenout zajímavou postavu pravoslavného kněze, který v příběhu také sehraje svou roli. PS: Později v tom samém roce natočil Woo-Ping Yuen ještě úspěšnější film Drunken Master se stejnými herci a velmi podobnou zápletkou. I v něm hraje režisérův otec Siu Tien Yuen učitele hlavního hrdiny. Drunken Master prostě dovedl Školu hada k dokonalosti. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Vtipná komédia s mladým Jackiem, o tom ako sa z fackovacieho panáka stane bojovník /o ničom inom to ani nemohlo byť/ a o tom že najdôležitejšie v živote je aký štýl kung fu ovládate a do akej školy chodíte. Najviac sa mi páčil boj Jacieho o suchú a čistú podlahu, to bol asi choreograficky najlepší kúsok vo filme. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)
  • Film existuje v několika verzích sestřihu: hongkongská má 98 minut, britská 92 minut, německá a americká mají po 90 minutách. (Rominator)
  • Jackie Chanovi byl vykopnut při boji s Hwang Jang Lee zub a při natáčení jiné akční scény si rozřízl paže mečem. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama