Reklama

Reklama

Železný opičák

  • Hongkong Shao nian Huang Fei Hong zhi: Tie Ma Liu (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Železný Opičák je ve svém městě něco jako Robin Hood - bohatým bere a chudým dává. Wong Kei-Ying se dostane do rvačky se zloději, kteří se ho snažili okrást. Vojáci si toho všimnou a je zatčen spolu s mnoha občany, kteří jsou podezřelí z toho, že se vydávají za Opičáka. Wong Kei-Ying slíbí pomoc při dopadení lupiče. Jeho podmínkou je, že propustí ostatní lidi. Bohužel jeho syna si tam nechají jako záruku, aby jim spolu neutekli. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto ukázkově perfektní wire-fu film s neuvěřitelným množstvím skvěle choreograficky zvládnutých soubojů (I když je pravda, že tomu chybí promakanější vizuální stránka), kterým vévodí výbornej konečnej souboj v ohni a na kůlech. Ono se taky neni čemu divit, že je to tak skvělý, když režisérem je mistr choreografie Woo-ping Yuen a jedna z hlavních postav patří mistrovskýmu Donnie Yenovi, ke kterýmu se přidá neméně dobrej Rongguang Yu. Pravda ale je, že příběh neni zrovna něco extra dobrýho, ale koho to zajímá, když tam Yen předvádí ty kouzla s tyčí ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších wu-xai kung-fu filmů, které jsem měl zatím možnost vidět s výborným hereckým obsazením a skvělou choreografií bojových scén, kde jsou snad použité všechny možné zbraně a všechny možné techniky HK filmového průmyslu své doby. Lepší bojová komba než ve hře mortal combat, díky zrychleným scénám a dobrá akční hudba. 85% ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ existuje nejaká osoba, ktorá určuje trendy vo filmoch s bojovou tématikou, je to Yuen Woo-ping. Stál pri zrode hviezd ako sú Jackie Chan, Donnie Yen, či Jacky Wu. Je to človek, ktorý sa sústredí primárne na akciu a preto sú jeho režijné počiny akciou priam natrieskané. Iron Monkey, kde spojil svoje sily so svojím dlhoročným spoločníkom Donniem Yen, sa dá označiť za vrchol jeho tvorby ako režiséra a akčného choreografa zároveň. Je to film, ktorý bol, je a aj navždy zostane inšpiračným zdrojom pre nové generácie filmov s bojovou tématikou. Nájdete v ňom scény, ktoré boli neskôr mnoho krát napodobené v ďalších filmoch, nájdete v ňom scény, ktoré nenatočí takýmto spôsobom už nikto, nájdete v ňom scény, ktoré vám vyrazia dych. Teda ak to, čo sa pred vami na obrazovkách bude odohrávať, dokážete vôbec vstrebať. Prajem každému, aby toto dielo dokázal doceniť a neoznačil ho len ako "film s lietajúcimi číňanmi" :-(. (10/10) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Luxusní kung-fu záležitost pod taktovkou Q. Tarantina, který do vínku přidal několik svých oblíbených destrukčních prvků. :-) Ono je opravdu na co se dívat, spousta soubojů, jednoduchá zápletka a občas nějaký ten vtípek. A ještě bych zmínil malého klučinu, který se fakt umí ohánět... 80% ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Haj! Hoj! Hý-ja! Hokaidó! Většinu času se to tváří jako vážnej film, ale to prostě nejde. Už první bitka ukázala, jak to bude vypadat. No vtipně. Hej fakt, chlámal jsem se tomu. Ty fyzický nemožnosti (lety, hody, rovnováha, běhy po zdech, běhy po hlavách, chození po rukách po hlavách, rány, které protivníka odmrští 20m daleko a většinou do nějakého dřevěného objektu, kterej se jejich vahou rozletí na kousky, 40 kopů při jednom skoku, cha! teď tam jeden cosi flusl a bylo to jak kulka! no k posrání). A takový je to furt. No kdybych byl harant, tak mě to možná bavit bude. Hej tohle je fakt prdel. Odpad jak vyšitej. Ale musel jsem to dokoukat do konca! :))) Ještě že tak, protože jinak bych neviděl závěrečnou bitku s hlavním záporákem na kůlechchchchchch... Akorát nechápu to vysoké hodnocení. tady na CSFD. Možná mi budete vytýkat, že jsem to nebral s nadhledem a že to hodnotím moc přísně. Ale já to takhle přísně hodnotím i s nadhledem. 1 hvězdu si to asi zaslouží, ale já tím odpadem! prostě musím snížit procenta. PS: v žánru je napsaná komedie, ale to asi nebylo původním záměrem filmu. Jediné vtipné jsou tam totiž ty souboje... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama