Reklama

Reklama

Železný dráp

  • Hongkong 黃飛鴻之鐵雞鬥蜈蚣 (více)

Obsahy(1)

Mladý mistr kung fu Wong musí přestěhovat svou školu bojových umění, ale brzy zjistí, že nová budova stojí hned vedle bordelu. Wong a jeho žáci mají konflikty s boxery a znepřátelí si i šéfa policie. V okolí mizí mladé dívky a Wong začne mít podezření – má policie s únosy něco společného? Neslouží bordel jako přestupní stanice při pašování bílého masa? Začne pátrat na vlastní pěst, ale aby zjistil pravdu, bude muset naplno využít všechno své umění kung fu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Absolútne šialená záležitosť, na ktorej som sa fakt bohovsky pobavil. Scenár dosť slabý, ale bojové scény výborné (až na to že je dosť vidieť že sú herci nadrátovaný) a originálne (kohút vs. stonožka). Ale fakt je to až moc ázijsky potrhlé na to aby som hodnotil vyššie. Ale fakt super guilty pleasure. 6+/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně akční film, který působí i jako lehký úlet (což správně zakrývá nadhledem až komedií). Jet-Li by si dnes na sebe už asi kohoutí oblek nevzal a neskákal kolem stonožky ve stylu zvířat, ale to nic neubírá na jeho podílu na úžasné akční stránce filmu. Dokonce si i "zavzpomíná" na styl opilého mistra známého především z filmů Jackieho Chana. Právě akce je důležitá, protože spojuje jinak dost roztroušený film, kterému viditelně chybí jisté úseky (postavy jsou někde, střih bojují úplně jinde) a lepší návaznost scén i příběhu. Berte to s rezervou a pobavíte se. ()

Reklama

listr 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nečekal. Tomuhle filmu jsem se ve videopůjčovně dlouho vyhýbal, ale neměl jsem. Bylo to proto, že Jet Li mě v poslední době až moc zklamal. Jeho nové filmy jsou opravdu strašné, tedy přesněji všechny jeho "made in America" filmy jsou strašné a ja si bláhově myslel, že tohle je nějaká novinka. Po zjištění, že film je už trochu staršího data jsem zadoufal v něco na způsob Once Upon a Time in China a taky mi to misty tak připadalo. Zakladní linie se točí kolem shaolin školy a Jet Li opět ztvarňuje uznávaného učitele. Ale tento film je narozdil od OUaTiC větší komedie. Celkem dlouho jsem měl pocit, že se dívam na film s Jackie Chanem a finální bitka mě v tomhle směru podpořila. Hodně dobrá je i scéna souboje Stonožky s Kohoutem, něco takového se jen tak nevidí. A proto radím všem kteří nikdy neviděli nic z pravého umění Jeta Li ať šáhnou sem, toto DvD určitě seženete jednodušeji než třeba Once Upon a Time in China, ale kdo ví třeba u nás taky jednou vyjde celá tahle serie. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Perfektní Jetův film. Když přijde drůbeží scéna a člověk ji nečeká je dobré nepít a nejíst. já se málem zalkla. Stonožka je dokonalá, záporáci se zlověstně chechtají, komické figurky dělají komické narážky a Wong Fei Hung je prostě...dokonalý i ve své hluchotě nebo v kostýmu kohouta. Jinak, musím se plně postavit za absolutní kritiku českého dabingu. Český dabing čínských filmů je opravdu hrozivá pomsta tvůrcům i hercům. Slyšela jsem dabing k Návratu do 36.komnaty, což bylo nad moje síly, odpudivý dabing k Better Tomorrow by zasloužil pranýř a tady se zase vyřádil někdo, kdo musí Hong Kong dost nenávidět. Někdy je lepší pustit si film v čínštině a neřešit, že člověk občas loví děj. Titulky jakékoli kvality lepší, než upadající český dabing...Olgo Walló, kde jsi? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dost těžké zklamání. Čekal jsem nějakej kung-fu názeř místo toho jsem dostal kung-fu komedii s minimem akčních scén. Wong původně asi nevěděl co chce natočit. Komedii? Či Kung-fu akci? Takhle z toho je jen rozbředlá podivnost kterou už asi nikdy nechci vidět. Aspoň že ten Jet Li je jakž takž drsnej. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Hoci je Yuen Woo-ping v mnohých zdrojoch uvádzaný ako druhý režisér tohto filmu, v skutočnosti sa podieľal iba na choreografii bojových scén. (POMO)

Reklama

Reklama