Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

VOD (1)

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Já prostě ty obrovsky naivní, staré Hong Kongské kung-fu filmy žeru. Ty primitivní zápletky postavené na tom, že támhleten porazil tamtoho, ty dialogy na úrovni dětského představení ve školce, ty afektované emoce a v neposlední řadě naprosto nezbytné zoomy + asijské šermování ukazováčkem téměř při každém dialogu. Všechno ale vylepšují parádní choreografie a Jackieho gumové tělo. Tenhle komentář se dá použít prakticky na všechny Chanovky tohoto typu. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt pr(č)chanda.Kungfu HK filmů moc nakoukáno nemám,i proto si tohle můžu užít jako totální psinu.Fascinujou mě tedy,mimo jiné,hlavně pazvuky vyluzováné při soubojích-ta kombinace bouchání do koberce a pleskání záclon v průvanu,-no tomu by se vyrovnalo snad jen,že by při souboji třeba dvou pistolníků se místo výstřelu ozvalo upšouknutí.Jinak nevím co bych dodal,to podstatný k týhle srandě jsem už napsal. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Dokonalý spojení kung-fu bojů a vtipu, už tehdy Jackie Chan ukazoval, že neumí jenom skvěle kung-fu, ale že v něm je i velký komediální telent, díky kterýmu se dokázal prosadit v americe, jeho rychlost a ohebnost s výborně natočenejma soubojema udává celýmu filmu tempo. Děj to moc originální nemá, ale je obalen do úžasný akce, kterou režíroval mistr podobných záležitostí Yuen Woo-ping a když se k tomu přidá jednoduchá, ale dobrá hudba, tak musim dát 5* ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem poprvé a to jsem kung-fu v mládí hltal jako na běžícím páse. Překvapila mne vtipná a rychlá choreografie soubojů, kterou jsem znal až z pozdějších filmů Jackieho Chana. O herectví se tu nedá vůbec mluvit, protože to je klasická ukázka groteskního herectví z Asie. Nejvíce se mi líbil trénink ve stylu loutkového divadla. Stále jsem se smál a divil novým kombinacím soubojů či použití okolních věcí. A dnes už vím, proč všichni chlastají a chodí do hospody = všichni se učí tajné bojové umění! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se snažil dokoukat LEGENDU, než ji HBO GO na konci února stáhne z nabídky (sekce Poslední šance). Ale nešlo to. Sled neuvěřitelně trapných scének, fackovacího bojového umění a tzv. "čekací akční choreografie" kdy jeden džudista čeká vždy vteřinu na toho druhého, než ten stihne provést nový chvat, mě dokonale odradily... Všem, co se to před třiceti lety líbilo, to hrozně moc přeju, ale moc by mě zajímal názor někoho, kdo si to dneska pustí znovu a nechá si dobrovolně pošlapat nostalgické vzpomínky. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Jedná se o raný milník v kung-fu komedii, díky které se Jackie Chan (Wong Fei-Hung) proslavil. Chanův honorář byl 50 000 hongkongských dolarů. (Peter-1307)
  • Jackie Chan (Wong Fei-Hung) málem přišel o oko, když ho Jang Lee Hwang (Jim Ti-Sam) během závěrečné bojové scény kopl do hlavy. Když se to Hwang dozvěděl, odmítl záběr opakovat. (CrypzzXD)
  • Hlavná postava Wong Fei-hung bol v skutočnom živote predstaviteľ bojového umenia a tradičnej čínskej medicíny. Žil v období konca vlády dynastie Qing. (Peter-1307)

Reklama

Reklama