Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

VOD (1)

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (238)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Scénář je tady vlastně až druhořadá záležitost, která slouží k tomu, aby ty mistrovské kung-fu souboje, které tady uvidíte, byly zabaleny do nějakého celku. I přesto vám to nebude vůbec vadit, protože scénář je tady opravdu to poslední, co vás bude zajímat. Film je skrz naskrz prošpikovaný dokonalými kung-fu bitvami, které jsou spolu pospojované vtipnými scénkami, a tak se divák ani chvíli nenudí. Zaujaly mě zde zvukové efekty, které se u soubojů objevovaly. Opravdu asi jeden z nejlepších Jackieho filmů. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan v nejlepší formě a krom něj jsou v nejlepší formě všichni ostatní herci. Naprosto fantastický je tatík Woo-ping Yuena (jméno neznám), který hraje opileckého mistra. Styl osmi opilých bohů je dokonalý, zejména styl bohyně Ho. Ten si Jackie užil. Předvedené styly ostatních zúčastněných jsou originální a skvělé, ať je to borec, který mlátí soupeře jen hlavou nebo tyčko-bambusový maniak. Propagace alkoholismu největšího ražení a to já můžu. A Jackie je opravdu fantastický nímand a pouliční rváč. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

V Skole hada Jackie prvykrat predviedol poriadne kung-fu ale este hral celkom serioznu postavu. Az v tomto filme prvykrat sklbil spickove kung-fu a svoj klasicky styl humoru vdaka comu sa z neho stala hviezda. Napriek tomu mi tento film nikdy uplne nesedel, kedze tu Jackie hra dost nesympaticku postavu namysleneho fracka. Wong Fei-Hung by len čumel ako ho tu ztvarnili. Aj ked je tu dostatok bitiek od zaciatku do konca, tak sa mi viac paci Skola hada s ktorou tento film spaja rovnake produkcne zazemie a velmi podobne herecke obsadenie. Cely film tvori jeden nekonecny vycvik, ktory je preruseny bitkami v ktorych si Jackie overi svoje schopnosti. Film postrada nejaku gradaciu, kedze zaporak sa tu len parkrat mihne kym nastupi do nevyhnutneho finale. Vtipne je, ze Jackieho postavu nepohana v treningu pomsta, ale posramotene ego z jednej prehratej bitky. Bitky su na svoju dobu spickove, ale este v nich citit fazovane prilis ocividne nacvicene pohyby. Nastastie väcsinou uz dostatocne dynamicke a finale sa neustale stupnuje do dychvyrazajucich kreacii. Jackie znova predvadza neskutocne akrobaticke kusky, ktore mozno nemaju prakticke vyuzitie, ale vyzeraju pôsobivo. Okrem Jackieho zaujme hlavne Siu Tien Yuen ako opilec Su, ktory Jackieho neskutocne tvrdo a vynaliezavo trenuje. Hwang Jang Lee nema priestor na nejake diabolske prehravanie, ale aspon sa paradne predvedie v bitkach. Takze vysledkom je film vdaka ktoremu sa zrodila hviezda, ktora jasne svieti dodnes. Stale ma co dnesnemu divakovi ponuknut aj napriek urcitej zastaralosti. Mojou srdcovkou ale tento film nie je. 7/10. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Připijím na tuto nacamranou kung-fu ódu na ranní podroušené návraty z restauračních zařízením, kterou si Chan vychutnává plnými doušky až do dna. A já spolu s ním. Rozhodně najdete smysluplnější kung-fu filmy. Pravděpodobně i vtipnější kung-fu filmy "jsou tam někde venku". Když si dáte hodně záležet, tak možná i nějaký podobně ujetý by se našel. Ovšem nápaditější choreografii, abyste v žánru na choreografii založeném pohledali. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Společně s Mladým mistrem asi vrchol Chanovy kung-fu tvorby. Tréninkové metody, o kterých se nesní ani patriarchům shaolinského chrámu, a absolutně neuvěřitelně vyparáděná choreografie soubojů. Chanovo tělo se kroutí do nelidských tvarů, padá, vstává a zase padá, metá přemety na desítky způsobů, prohýbá bedra v ladných sklopkách a betonovými prsty a zápěstími uštědřuje rány do nechráněných soupeřových míst. I v dnešní době koukám na Jackieho "kouzla" s otevřenou hubou, protože tenhle blázen působí opravdu jako totální šrotovací mašina, která možná schytá hodně ran, ale vždycky najde sílu otevřít pusu, spolykat pár doušků vína a rozjet komba z jiné galaxie... ne... rovnou z jiného vesmíru... protože pokud existuje nějaký jiný vesmír, než ten, ve kterém žijeme, tak z něj pochází Jackie Chan... smekám před tímhle výjimečným bojovým talentem, který nám celou svojí filmovou kariéru předvádí, že pohybové schopnosti člověka se tréninkem stávají nekonečné... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Podliaka hrá Hwang Jang Lee, kórejský špecialista na Taekwondo, známy svojimi kopmi, čo presvedčivo ukázal aj v snímke. Avšak treba podotknúť, že filmom prezentovaný systém "kop diabla" je len fikciou. (Peter-1307)
  • Film spopularizoval bojové umenie Zui Quan (opitá päsť) vo svete. (Peter-1307)

Reklama

Reklama