Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (238)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan v nejlepší formě a krom něj jsou v nejlepší formě všichni ostatní herci. Naprosto fantastický je tatík Woo-ping Yuena (jméno neznám), který hraje opileckého mistra. Styl osmi opilých bohů je dokonalý, zejména styl bohyně Ho. Ten si Jackie užil. Předvedené styly ostatních zúčastněných jsou originální a skvělé, ať je to borec, který mlátí soupeře jen hlavou nebo tyčko-bambusový maniak. Propagace alkoholismu největšího ražení a to já můžu. A Jackie je opravdu fantastický nímand a pouliční rváč. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som si na niektorom televíznom kanáli náhodou pozrel len tak z nudy, s mojou drahou lepšou polovičkou Evičkou, film "Majstrov syn" (Zui quan). Bolo to natočené v roku 1978 v Hongkongu a hlavnú úlohu tam stvárnil dvadsaťštyri ročný Jackie Chan. Mal účes, s ktorým by hravo zapadol medzi členov kapely Ramones, a robil grimasy ako Jim Carrey. Ale popri tom bol mladý, svieži, predvádzal fakt náročné tréningy a vymakané bojové choreografie. Evka mi hovorí, že je to omnoho lepšie ako tie jeho hollywoodske šaškárne, ktoré točí teraz v pokročilom veku v USA. Že je to naturálnejšie a drsnejšie, aj keď je to skryté pod maskou podivnej hongkongskej akčnej komédie. A ja som si uvedomil, že má pravdu. *** ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Pořádně se opít a pak vyprovokovat bitku - tímto se určitá sorta lidí řídí již od nepaměti, ovšem až Jackie Chan tomu nasadil opravdovou korunu a dokázal, že i člověk v podnapilém stavu je schopen předvést dokonalou a unikátní choreografii. Originální a propracovaný systém boje, který zaujme, pobaví a některé možná i inspiruje je bezesporu hlavní předností tohoto legendárního kung-fu filmu, protože ostatní aspekty jako zejména scénář jsou dost stupidní - 24 letý Jackie Chan hraje puberťáka, který se chová (a ke kterému se lidi chovají) asi tak, jakoby mu bylo 16... Woo-ping Yuen a Jackie Chan odvedli skvělou práci co se týče soubojů, ale neakčí části filmu zůstaly trochu nudné. 7/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborná akční komedie. Musím uznat, že jsem zprvu nevěřil, že by mě mohl bavit takřka 30 let starý kung-fu film ale opak je pravdou. Bavil mě a moc. Choreografie akčních scén je úžasná (režíroval to nejznámější choreograf akčních filmů) a ve filmu jich je hromada (bitky tam jsou snad každých 5 minut). Navíc je to ohromná sranda. Někomu možná může vadit, že Jackie Chan u soubojů vždy šaškuje a snad ani jeden souboj ve filmu není nějak vážný ale mě to nevadilo a hodně jsem se zasmál. Troufám si tvrdit, že to je nejlepší film Jackieho Chana a jeden z nejlepších kung-fu filmů všech dob. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Majstrov syn je aj napriek svojmu veku veľmi dobrým žánrovým kúskom z kategórie "nenáročná zábava so všetkým, čo k tomu patrí". Dej vlastne nie je podstatný a slúži len na vyplnenie krátkych prestávok medzi dlhými bojovými sekvenciami s originálne a vtipne zvládnutou choreografiu. Viac netreba. (7/10) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Podliaka hrá Hwang Jang Lee, kórejský špecialista na Taekwondo, známy svojimi kopmi, čo presvedčivo ukázal aj v snímke. Avšak treba podotknúť, že filmom prezentovaný systém "kop diabla" je len fikciou. (Peter-1307)
  • Jedná se o raný milník v kung-fu komedii, díky které se Jackie Chan (Wong Fei-Hung) proslavil. Chanův honorář byl 50 000 hongkongských dolarů. (Peter-1307)

Reklama

Reklama