Reklama

Reklama

Rok, který změnil Zemi

  • Velká Británie The Year Earth Changed (více)
Trailer
Velká Británie, 2021, 48 min

Režie:

Tom Beard

Kamera:

Richard Szkiler

Hrají:

David Attenborough (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Dosud neviděné záběry ukazují, jak lockdown otevřel dveře přírodě, která se vzpamatovala a vzkvétá. Lidstvo se sice zastavilo, ale Země si našla v oceánech, na pevninách i na obloze svůj ztracený rytmus. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Jednou z mála pozitívnych vecí lockdownov bolo, že naša príroda a zvieratá mali dostatočný čas sa regenerovať. To, aká je to krása vidieť všetko takmer nerušene bez ľudského vplyvu žiť svojim životom ukazuje tento dokument. Nič dojemnejšie nemôže byť ako vidieť ako sa ovzdušie prečisťuje, chránené druhy navyšujú svoje počty, už by sme si mysleli, že sa toho nedožijeme a predsa.🤗Na druhej strane čo spraví s prírodou odpad po pandémii z rušok a respirátorov si už nechcem radšej ani predstaviť. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Nie taká kvalita ako Attenboroughov minuloročný počin pre Netflix- David Attenborough: Život na naší planetě (2020) ale aj tak zaujímavý 45 minútový náhľad nato, ako sa príroda v niektorých oblastiach dokázala pozviechať len preto, že náš život sa na rok prakticky zastavil. Ako hovorí známa múdrosť- Všetko zlé je na niečo dobré že áno...  75% ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tohle se ovšem hodně vydařilo... Za mě jednoznačně nejvíc optimistickej náhled na roční lockdown. Co se v přírodě stihne za tak malou chvíli zlepšit, to je mazec. Chtělo by to sice ještě tak 10 až 20 let uplnýho lockdownu, aby se zvířata rozmnožila do plnejch počtů. Akorát teda těch deset let by zase neustáo mraky lidí :o). Tak ti nevíc co je lepší, esi to, že se tučňáci můžou procházet po městě, nebo že se gepardi můžou dorozumívat potišejch / zajít si na koncert s pifkem v ruce? Tak ti nevím co bych si vybral :o). Natočeno brilantně a zábavně ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nádherné. Úchvatné a v tomto případě tentokrát opravdu mimořádné záběry zvířat v jejich ne tak úplně přirozeném prostředí. Celé je to ale o tom, jak je naší planetě bez nás lidí líp. Takže úvah na téma, zda jsme si tu pandemickou čistku zasloužili (zasloužili) je na místě. Další důkaz toho, že se musíme okamžitě probrat a něco dělat. Jinak samotný dokument má kromě úchvatných záběrů samozřejmě i úchvatný komentář sira D. a ani zde nechybí správné hraní na celou škálu citů a emocí. Jedna z věcí, kterou by měl vidět každý. 100%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to jako rozhoupat nádobu s kyselinou. Dokud do ní budeme šťouchat, bude se houpat. Trochu hrozivě, občas z ní možná něco vycákne ven, ale jinak asi dobrý. Pokud do ní šťouchat nebudeme nebo alespoň snížíme intenzitu šťouchanců, budeme se všichni cítit bezpečněji. Pokud ale budeme pokoušet osud a bezohledně ji rozhoupeme moc, nádoba se převrhne a pak už nebude cesty zpět... A přitom jak málo času stačí k tomu, aby se příroda zregenerovala. Rovnováha se navrátila. Jediné, co potřebuje, je nechat ji na chvíli vydechnout. Žádný "ekofašismus," ani "enviromentální propaganda." Není žádné my a oni. Pokud zmizí příroda, zmizíme i my. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama