Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední film klasika trikového filmu Karla Zemana vznikl ploškovou animací - tudíž ani nepředstírá nějakou trojrozměrnost. Inspirován klasickými českými pohádkami, vypráví o malém rytíři, jenž se vypravil do světa mocných, aby posléze seznal, že není důležité dobrodružství u honosných dvorů, nýbrž přátelství prostých lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Rozhodně neuděluji tomuto filmu tak skoupé hodnocení z důvodu toho, že bych se nechal zmást jako jiní a pouštěl si jej s domněním, že se jedná o další verzi klasického příběhu o Jeníčkovi a Mařence. To naopak dost kvituju, že se Zeman vydal jinou cestou a odvyprávěl něco, co vlastně nemá obdoby. Bohužel se nemůžu ubránit tomu, že v případě jeho posledního kousku forma ve velkém válcuje obsah a kromě té pozoruhodné ploškové animace, kvůli níž jsem tady, jsem si z filmu vůbec nic neodnesl. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší Zemanovo dílo, co jsem měl možnost vidět. Nemá to takovou atmosféru jako Čarodějův učeň nebo Pohádky tisíce a jedné noci, děj taky není kdovíjak úchvatný a animace i když je osobitá, tak zde ani na začátku 80. let není vidět prakticky žádný pokrok. Hudba Karla Svobody je sice výborná, ale song Mařenky alias Helenky Vondráčkové tu pro mě působil jako pěst na oko. Dám 3 hvězdičky, ale je to jentaktak. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ve stejném roce jako zemřel udatný Jan Lucemburský se narodil jiný Jan. Od narození až do dospělosti jej provází tři skřítkové. První BÍLÝ je hodný, druhý ČERNÝ je rarach který jej ponouká ke špatnostem a třetí ŠEDIVÝ je smíšek. Honzík se vydá na prahu dospělosti do světa a zažívá několik dobrodružství. Zaplete se s loupežníkem, upadne do zajetí a hlavně se zamiluje do rusalky jejíž jméno je nasnadě. Další výborný film Karla Zemana. Obával jsem se že stejně jako u ranných zemanových filmů bude i zde patrný vliv komunismu a propaganda (viz Podkova, Křeček). naštestí se tak nestalo. Mínusem je snad jen rozvleklost a pomalé tempo vyprávění. Ale ono je to film pro děti, tak to zas tak nevadí. Hezký příběh dokreslují chitlavé melodie a zpěv Heleny Vondráčkové. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

podobně jako u krabata jsem měl velký problém s překousnutím animace a pomalého plynutí jakéhokoli pohybu postav i děje... zde navíc ještě značně zavádějící název a nebýt skvělé hudby karla svobody a dobře obsazeného dabingu, nenašel bych na tomto dílku snad žádné klady. extrémně nadhodnocená hodinová bída. 40% ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Poslední příběh tohoto velikého muže s obrovským srdcem. Příběh o Honzíkovi a Mařence. Vskutku mě zahřál u srdce a pochopil jsem spoustu věcí, kvůli kterým jsem se trápil. Jaký to genius? Ty famfáry, ta struktura a originálnost. Ty dobré pocity. Mám mnoho filmů od Zemana a spoustu ještě čeká na shlédnutí. To co jsem cítil u Krabata bylo nepopsatelné. U mě zatím nepřekonaný příběh. Krabat a hned za ním John a Mariii. Děkujeme, děkujeme, co jste udělal pro děti. To byl muž co se narodil ještě za Rakouska-Uherska, když vládl sám císař František Josef I. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama