Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1519 se Hernán Cortés chystá na výpravu do Nového světa. Dva hledaní podvodníci Miguel a Tulio obehrají pomocí falešných kostek námořníky a před pronásledováním se ukryjí do sudu, který je vzápětí naložen na Cortésovu loď směřující ke břehům legendárního Eldoráda. Když je posádka objeví, jsou vsazeni za mříže. Miguelovi se podaří jablkem podplatit Cortésova koně Altiva, aby jim pomohl k útěku. Kůň se nedobrovolně stane jejich společníkem, když se snaží chytit hozené jablko a spadne přes palubu. Po mnoha dnech dorazí k břehům Ameriky. Všichni tři zlákáni vidinou neuvěřitelného bohatství se vydají džunglí za pokladem ztraceného zlatého města. Čeká je tam nejdůležitější rozhodnutí jejich života - zda dají přednost bohatství před opravdovým přátelstvím. (TV Nova)

(více)

Recenze (72)

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si okamžik, kdy jsem jako malé děcko ty dva chlapíky viděla v jednom AMV a od té doby jsem po nich pořád pátrala. Pak jsem nejspíš přestala, a aniž bych to čekala, na dovolené v zahraničí jsem viděla celý film ve španělštině. Zapsala jsem si španělský název. A když jsem ho konečně našla, skákala jsem radostí, jako malá. Tolik let jsem se snažila ten film najít a spatřit.. Jsem spokojená. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Eldorado je animovaná produkce studia DreamWorks z doby, kdy u Disneyho odpočívali po Tarzanovi (po kterém dnes pes neštěkne), s dost pohlednou animací a s poměrně obvyklými a pro dětský film poměrně důležitými písničkami Eltona Johna a pro dětský film poměrně zbytečnou hudbou skladatelské dílny Hanse Zimmera a příjemným přispěním dalšího současného velikána Johna Powella, kterou si užijete jen pokud půjdete do kina - ale i tam vás bude „otravovat“ český dabing, takže Branagha nebo Klinea si neužijete a hodnocení tak stejně nebude takové jaké by mohlo být (mluvím o té dospělejší části publika). Ale pokud potřebujete zabavit svá dítka, abyste mohli v klidu uvařit oběd nebo tak něco, rozhodně neprohloupíte a děti si odnesou klasické ponaučení (protože je od pohledu jasné, kdo že to bude ten zlý a kdo ten hodný a hádejte kdo vyhraje:)) a naučí se něco o krvavých mayských rituálech, i když uvidí jen dva šrámy a pár kapek krve;) ()

Reklama

PALINO 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ma ELDORÁDO veľmi sklamalo. Čakal som výpravný dobrodružný animák, ale dostal som pomerne nudný film, ktorý starším nemá veľmi čo ponúknuť. A to mám animáky celkom rád. Všetky dobrodružné scény (ktorých je minimum) sú nedotiahnuté, ako napr. scéna úteku z lode a následná búrka, ktorú tvorcovia odbili pár zábermi. Čo mi ale prišlo ľúto, bol záver filmu, kedy na mesto Eldorádo tiahne Cortezova armáda, ale na vzájomný stret nedôjde. Nevýrazná je i orchestrálna hudba, čo ma dosť prekvapilo, keďže sú pod ňou podpísaní Hans Zimmer a John Powell. Ale pesničky sú pekné. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po veľmi milom a sympatickom dobrodručstve, ktoré mi doprial Disneyho Dinosaurus, sa ku mne dostalo táto ďalšia dobrodružná cesta, ktorá ma však natoľko neupútala. Pokus o znovuoživenie spievajúcich animákov sa nekoná. Aj keď to bolo všetko pekné a hlavne vtipné (najmä kôň Altiva bol senzačný), stále to nie je ono. Ale príjemné. 65%. ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Velice zábavné, neotřelé a o poznání dospělejší než jakýkoliv jiný film podobného formátu. Kvalitativně bych ho přirovnal k jeho mladšímu bratříčkovi Sindibádovi, rovněž od Dreamworks. Absence nějakého cílového záporáka je na jednu stranu osvěžující, na stranu druhou ale příběh postrádá nějakou ráznější tečku. Zároveň jsem názoru, že písničky zde nebyly třeba, ba naopak. Přesto se mi Eldorádo líbilo a upřímně nechápu finanční díru, kterou tento flick Dreamworks-u způsobil. Asi to nebyla moc plytká sračka, jakou je například Frozen. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (9)

  • Pásavec sa volá Bibo podľa člena štábu Biba Bergerona. (toi-toi)
  • Ve hře s míčem, kterou hlavní hrdinové hrají proti domácímu mužstvu, bylo nezřídka mužstvo, které prohrálo, obětováno bohům. (dienow)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno