Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1519 se Hernán Cortés chystá na výpravu do Nového světa. Dva hledaní podvodníci Miguel a Tulio obehrají pomocí falešných kostek námořníky a před pronásledováním se ukryjí do sudu, který je vzápětí naložen na Cortésovu loď směřující ke břehům legendárního Eldoráda. Když je posádka objeví, jsou vsazeni za mříže. Miguelovi se podaří jablkem podplatit Cortésova koně Altiva, aby jim pomohl k útěku. Kůň se nedobrovolně stane jejich společníkem, když se snaží chytit hozené jablko a spadne přes palubu. Po mnoha dnech dorazí k břehům Ameriky. Všichni tři zlákáni vidinou neuvěřitelného bohatství se vydají džunglí za pokladem ztraceného zlatého města. Čeká je tam nejdůležitější rozhodnutí jejich života - zda dají přednost bohatství před opravdovým přátelstvím. (TV Nova)

(více)

Recenze (72)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prakticky neznámy animák (aspoň ja som o ňom veľmi nepočul) a začal som ho pozerať len preto, že momentálne nič iné nešlo. Nakoniec sa mi veľmi zapáčil a v tej dobe som ho považoval za jeden z najlepších animákov. Krásna vizuálna stránka a kúzelná atmosféra, to sú dve hlavné klady, ktoré z tohto filmu robia výbornú záležitosť. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vždy keď si pozriem ručne maľovaný animovaný film som nadšený, nakoľko dnes už je to skoro stratené umenie. Road To El Dorado ako tretí film od Dreamworks je zábavný, energický, vtipný a ako oddychovka je absolútne ako stvorený. Myslím si, že je tu dosť veľa dobrých miest a najmä humor film poriadne ťahá vpred. Je tam pár klišé, no nič čo by vyslovene vadilo alebo zdržovalo. Pre mňa ide o dobrý film, ktorý rozhodne stojí za pozornosť. ()

Reklama

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Velice zábavné, neotřelé a o poznání dospělejší než jakýkoliv jiný film podobného formátu. Kvalitativně bych ho přirovnal k jeho mladšímu bratříčkovi Sindibádovi, rovněž od Dreamworks. Absence nějakého cílového záporáka je na jednu stranu osvěžující, na stranu druhou ale příběh postrádá nějakou ráznější tečku. Zároveň jsem názoru, že písničky zde nebyly třeba, ba naopak. Přesto se mi Eldorádo líbilo a upřímně nechápu finanční díru, kterou tento flick Dreamworks-u způsobil. Asi to nebyla moc plytká sračka, jakou je například Frozen. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Eldorado je animovaná produkce studia DreamWorks z doby, kdy u Disneyho odpočívali po Tarzanovi (po kterém dnes pes neštěkne), s dost pohlednou animací a s poměrně obvyklými a pro dětský film poměrně důležitými písničkami Eltona Johna a pro dětský film poměrně zbytečnou hudbou skladatelské dílny Hanse Zimmera a příjemným přispěním dalšího současného velikána Johna Powella, kterou si užijete jen pokud půjdete do kina - ale i tam vás bude „otravovat“ český dabing, takže Branagha nebo Klinea si neužijete a hodnocení tak stejně nebude takové jaké by mohlo být (mluvím o té dospělejší části publika). Ale pokud potřebujete zabavit svá dítka, abyste mohli v klidu uvařit oběd nebo tak něco, rozhodně neprohloupíte a děti si odnesou klasické ponaučení (protože je od pohledu jasné, kdo že to bude ten zlý a kdo ten hodný a hádejte kdo vyhraje:)) a naučí se něco o krvavých mayských rituálech, i když uvidí jen dva šrámy a pár kapek krve;) ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Dve veci to delili od statusu totálnej animovanej parády: lepšie finále (šaman a Cortéz mali hrdinom ešte nejako skomplikovať život - nábeh bol na to tak obrovský, až ma napadlo, či nešlo o prepis scenára na poslednú chvíľu) a lepšiu gradáciu k nemu. Inak fakt bez výhrad. Výtvarná stránka je nádherná, hrdinovia sympatickí, hudba Powella a Zimmera lahodí uchu a samotné El Dorado pôsobí na diváka (ktorý je pri podobných zápletkách tiež svojho druhu objaviteľ) tým správnym jaw-dropping efektom. A ešte malá drobnosť - tento film má asi najerotickejšie vyzerajúcu ženskú postavu, akú kedy kto nakreslil pre detský animák. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (9)

  • Na začiatku je spomenuté, že sa odohráva v roku 1519. Hernán Cortés však svoje výpravy viedol v rokoch 1506, neskôr 1517, a na spomínanú Kubu sa plavil v roku 1518. Cortés zničil civilizáciu Aztékov, vo filme však ide o Mayov. (toi-toi)
  • Ve hře s míčem, kterou hlavní hrdinové hrají proti domácímu mužstvu, bylo nezřídka mužstvo, které prohrálo, obětováno bohům. (dienow)
  • Pásavec sa volá Bibo podľa člena štábu Biba Bergerona. (toi-toi)

Reklama

Reklama