Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Souhvězdí Panny vypráví prostý příběh o lásce a kamarádství, který se odehrává v prostředí vojenského letiště. Za vojínem Standou Urbanem přijíždí jeho dívka Jana, tato schůzka má být rozhodující pro celý jejich další život. Na letišti je však vyhlášena pohotovost a jsou zrušeny všechny vycházky. Kamarádi z ošetřovny mají pochopení a zorganizují akci na pomoc nešťastnému Standovi… Povídku "Ošetřovna" Milana Uhdeho do filmové podoby realizoval režisér Zbyněk Brynych. Mladou dvojici hrála Jaroslava Obermaierová a Josef Čáp, kamarády v neštěstí pak Vladimír Pucholt a Jiří Wimmer, z dalších herců jmenujme Ivana Vyskočila, Rudolfa Jelínka, Jiřího Adamíru a Jana Libíčka. Hudbu k filmu složil Jiří Sternwald. Premiéra v kinech se konala 14.10.1966, film však byl kvůli jménu scenáristy a autora předlohy uveden na televizní obrazovce až po sametové revoluci v roce 2001. Diváky jistě potěší neznámá role Vladimíra Pucholta, kterému úspěšně sekunduje Jiří Wimmer, pamětníky i písnička „Schody do nebe“ Karla Kopeckého a Jindřicha Faktora. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Fakt prapodivnost, sice progresivní záběry a střih, strašně mladej Wimer, ale jinak asi dost nepovedená pitchovina. Měli to dát Formanovi, ten by z toho vytáh civilno, že by jste nestačili zírat.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Takovouhle debilitu aby jeden pohledal.... Jednu hvězdu dám za miga 21. Zbytek je na odpad.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Tak takovouto kravinu už jsem dlouho neviděl; tohle by se v pakárně nikdy stát nemohlo, volovina na entou. Kdyby nebylo Libíčka, tak je to odpad...

Reklama

Reklama