Reklama

Reklama

Léto na divoké řece

  • USA White Water Summer (více)

Obsahy(1)

Mladičcí Kevin Bacon a z Pána prstenů známý Sean Astin se v roce 1987 setkali v dobrodružném akčním dramatu, který jistě bude konvenovat všem, kteří vědí, jak si užívat život v souladu s divokou, člověkem nezasaženou přírodou. První ze jmenovaných zde hraje průvodce Vika, který dostal na starost skupinu městských mládenců, již znají přírodu jen z televize a ze stránek časopisů. Ostatně patří mezi ně i spíše knihomolný Alan v podání Seana Astina. A protože je okolí hor Sierra Nevada skutečně nehostinné, záhy jak dospívající kluky, tak ale i jejich zkušeného vůdce, začne zaskakovat. Samozřejmě, že sem všichni jeli proto, aby se z mladíků stali chlapi, kteří se umějí sami o sebe postarat, ale na lekci, kterou nyní dostanou, je nikdo nikdy nemohl připravit. Raftování bylo tvrdé, ale fajn. Stejně tak lezení po skalách a kempování. Jenže pak se cosi pokazí a už nejde o to, kdo je a kdo není hrdina. Všichni musejí spojit svoje síly, chtějí-li přežít. Právě Vik je totiž zraněn. A bez něho nemají mladíci šanci, stejně jako on bez nich. Začíná dobrodružství, na které se nezapomíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

gumli 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film pre staršie deti a teenagerov.Dej je dosť jednoduchý,mladý mladík berie so sebou štyroch chlapcov vo veku asi 14-16 rokov do divých hôr,aby zažili dobrodružstvo ale zároveň sa aj niečo naučili,aby zmužneli,dokázali splaviť rieku aj liezť po skalách.Ale potom sa niečo vymkne z rúk a prídu problému.Scenérie sú veľmi krásne,samé hory,dravé rieky,jazerá.Veľa rockovej hudby z rokov 80-tých.Film je ale veľmi realistický.To všetko sa v skutočnosti môže stať. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Detsky dobrodruzny film v ktorom mlady Bacon trenoval splavovanie rieky a zaporacke pohlady pre film Divoká rieka. ;) Tentokrat si tu zahral tvrdohlaveho sprievodcu styroch mladikov vo veku 14-16 rokov, ktory trva na tom, aby sa vsetko robilo v sulade s prirodou a ked nie je po jeho, tak zacina chytat rapel, co nakoniec logicky vyusti v konflikt. Nie je to ale ziadny drsny psychothriller. Cele je to podane skôr pohodovo a Bacon pôsobi cely cas ako otravny veduci. Sean Astin tu hra ciernu ovcu, ktorej sa cely ten vylet nepaci a neustale frfle, aby sa nakoniec z neho vyklul jediny rozumny clen celej skupiny. Pochvalit musim este skvely osemdesiatkovy soundtrack a par pôsobivych scen zo splavovania rieky. Vysledkom je prijemny detsky dobrodruzny film. 6/10. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama