Reklama

Reklama

The Twin

  • Finsko Twin - paha kaksonen
Trailer 1

Nejhorší noční můra každého rodiče je pro Rachel (Teresa Palmer) teprve začátkem jejího utrpení, když se po tragické nehodě rozhodne s manželem Anthonym (Steven Cree) přestěhovat na druhý konec světa, aby se mohla věnovat Elliotovi (Tristan Ruggeri), jejich přeživšímu synovi z dvojčat. To, co začíná jako čas léčení a izolace na finském venkově, se změní v zoufalý boj o samotnou duši jejich syna, když se Elliota zmocní entita, která tvrdí, že je jeho mrtvým dvojčetem – a Rachel se vydává na ďábelskou cestu, aby odhalila strašlivou pravdu o svém dítěti. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (48)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Na začiatok, som neskutočne v šoku z toho, že som najprv vobec nespoznal Teresu Palmer, ktorá ma očarovala v Lights Out, ale tu bola na nespoznanie. Ustaraná , gýčovitá a hrozne nesympatická a to je od Lights Out, len o šesť rokov staršia. Film dejovo vyzerá celkom jednoducho a predvídateľne a i keď podobných filmov je tu už niekoľko, tak finálny zvrat ma trocha odrovnal. A to som celkom čakal, že na pointu som pripravený, ale vobec to tak nebolo. A okrem slušnej technickej stránke, bol práve finálny zvrat tým najlepším, čo film môže ponúknuť. Herecky ma to vobec nebavilo, či to bola Teresa, Steven alebo Tristan. A práve tá detská hviezdička mi bola po celú dobu filmu strašne nesympatická. Film nenaserie, ale zas ani nenadchne. Slabé 3*. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Twin" ma úprimne prekvapilo. Aby sa dnes našiel horor, kde si pri konci hovorím, že už viem presne čo sa bude diať a ako to dopadne... a na konci pochopím, že som sa kompletne mýlil a všetko je vlastne úplne inak je dnes celkom rarita. A v tomto smere musím film pochváliť, lebo som si pomaly uvedomoval, že je to vlastne vynikajúco napísané. A do toho Teresa Palmer, ktorá sa v hororoch veľmi často neobjavuje (naposledy to bolo v "Lights Out"). A túto rolu absolútne žije. A veril som jej to. Klobúk dole...toto sa podarilo. Dalo by sa dokopy len povedať, že úvod ma trošku nudil a vyzeralo to spočiatku ako film bez jasnej identity. Mal som pocit, že to mixovalo z klasických výplachových ducharín ako napríklad "Brahms: The Boy II", a neskôr to dokonca pôsobilo, že to vytiahne trošku "Rosemary´s Babykartu, no potom to prináša finálne otočenie a film je zrazu totálne na koni. Má to atmosféru, má to dobrý príbeh, je to plné prekvapivých momentov a vo všeobecnosti funguje skvele. Myslím si, že toto je film, ktorý stojí za to si pozrieť. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Při nehodě přijde manželský pár o jedno děcko z dvojčat společně s druhým se pak stěhují kdesi do vidlákova. Tam zjistí, že po tom druhém pasou vidláci nebo taky ne a vše je jinak? Předně tento horor zabíjí délka skoro 2 hodiny je moc navíc tady by se to dalo zkrátit klidně  pod hodinu a o nic se nepřišlo. Ty dvě hvězdy jsou za pointu , kterou už jsem kdysi viděl , ale v hororech moc nebývá jinak od režiséra Bodom zklamání. 40 procent ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

První podezření jsem měl už pár minut po začátku a někdy ve třetině jsem si už byl naprosto jistý, filmů s podobnou pointou jsem už totiž viděl několik. A lepších. Takže z mého hlediska jen další pseudohorror o hysterické uječené mamince zachraňující její bejby, lhostejno zda před duchem, démonem, fanatiky všeho druhu, a nebo před pravdivou realitou. Formální stránka filmu je ovšem hodně podařená, režie, kamera, výprava, lokace... A za to taky dávám hubenou třetí, jinak ale ztráta času. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Přisuň druhou postýlku, bráška přide za chvilku!" Sůl do rány, dosud v srdci otevřené, se nedá sypat v nemastném, neslaném filmu. Aneb kde nic není, ani smrt nebere - možná však něco přidá? Atmosféra a mlha hustá tak, že by vesničani mohli pohledem Rachel krájet, a drama větší než ve finské sauně za plného provozu, odkud někdo šlohnul všechny březové metličky. Bohužel i průhledné, jak pára v již zmiňované sauně, pokud v ní nějaký Mustonen zapomene zatopit. A obě vysmátá dvojčata mě ve finále dost iritovala, těžko říct, které víc, ale pro obě platí, že bych si o ně ani koloběžku s vypuštěnou duší [sic!] neopřel. Dtto o jejich mámu... a zaplaťpánbů, že neporodila trojčata, to by teprve byla vypečená rodinka! Hodně slabé tři hvězdy. Pozor, samotný film obsahuje prasácký spoiler hned v úvodu, naštěstí jen pro pozorné a nápadité diváky :-). ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama