Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O tom, že ukrást se dá s trochou drzosti cokoliv, komukoli a kdykoliv, dokonce i v Judeji za časů římské nadvlády, nás přesvědčí Caleb, syn nikoho (Enrico Montesano).

Caleb vystupuje jako potulný šejdíř, jehož laciné triky lid vždy brzy prohlédne a bitím a kameny jej pak z města vyžene. Když na vlastní oči zří, jak Ježíš (Claudio Cassinelli) promění vodu ve víno, myslí si, že má (mezi podvodníky) zdatného konkurenta. Kromě neustálého soupeření se Synem Božím se na svých cestách zaplétá s četnými ženami, než potká dívku svého srdce, prostitutku Deborah (Edwige Fenech) trpící leprou. I tu už ale Ježíš mezitím stihl vyléčit… (dopitak)

(více)

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

pre mna je najlepsi film rezisera Pasquale F. Campanileho Autostop 1977 a tento Il ladroni. Enrico Montesano moc hrat nevie, tu je este ako mlady smypatak. Co sa mi ale najviac pacilo, boli nadherne kozy EDwige Fenech, v tychto rokoch bola fat sexica. Slusna komedia z roku 1980, napokon Edwige Fenech uz mala to najlepsie za sebou : 78 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vlasy paní sládkové jsou možná ozdobou města, ale skvostné čtyřky Edwige Fenech jsou ozdobou této bláznivé sladkokyselé biblické parodie, někdejší Madame Bovary je tady opravdová bohyně, playmate z Playboje par excellence, co se rozhodně nestydí. Filmu dominuje hudební složka nad vizuální, aby taky s přítomností mistra Morriconeho ne. Smutný je jen kousek, kdy Caleb přijde o svého lapku pomocníka, tahle část do komedie patřit neměla. Hovíte-li si u pythonovského Života Briana a tetelíte-li se blahem když si tento hloupoučký muž stoupne do fronty na kříž, neměla by vám ujít ani Il ladrone. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Opravdu vtipný historický snímek. Zloděj Caleb v podání výborného Enrica Montesana je zlodějíček živící se podvody a Ježíš je pro něj stejným lumpem. Caleb se zaplétá s mnoha ženami, dokonce i s manželkou římského guvernéra. Prostitutka Deborah, v podání nejen zde úžasné Edwige Fenech, se stane jeho pravou láskou. Caleb je nakonec odsouzen k ukřižování stejně jako Ježíš. Komedie se dá určitě nazvat komedií erotickou a nechybí zde ani satira. Je to jeden ze tří filmů, za který obdržel Enrico Montesano roku 1980 cenu David v rámci David di Donatello Awards. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, já osobně jsem Montesana hrát lépe než tady, neviděl. Pro diváky kteří rádi parodie/ ujeté -ale dobře napsané- komedie/ kdo třeba rád filmy s Monty Python, s Roberto Benigni a podobné, doporučuji. (Stejně tak i v Čechách neznámý a podobný: S.P.Q.R. 2000 e 1/2 anni fa) .4/5 ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama