Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (214)

majec4 

všechny recenze uživatele

Pre mna uspech. Necakal som nic velke, ale film ma presvedcil, aj ked zapletka je jednoduchsia. Romantika je taka prvoplanova, nie som fanusik sladkych filmov, takze miestami som kus trpel. Zaujalo ma vsak, ze vrazda nebola vobec podstatna. Skor sledujeme pribeh "odvrhnutej" zeny v romanticko ladenej drame. V zavere som mal najskor pocit, ze to zbytocne natahuju, no ten uplny zaver bol svetovy. :) ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych rád uvedl, že knižní předlohu jsem nečetl. Filmový produkt se mi dost líbil. Silný příběh, který mě upoutal k židli a také nejednou překvapil, spolu s úžasnou přírodou v čele se super obsazením. Nepíšu zde jen o hlavní roli, ale i o výrazně menších roličkách, které ale tomuto artíku dávají šmrnc. Nemohu jinak než vřele doporučit. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Jožin - pardon, Holka z bažin prožívá kruté dětství, kde od ní utečou v postupném pořadí úplně všichni členové rodiny. Nakonec se postupem času odvrátí i zbytek společnosti od ní, příběh plný reciproční nenávisti. Nakonec se zjeví láska, která všechnu tu hořkost tak trochu osladí. Pro zajímavost ohledně konce doplním úryvek z básně, která říká, jak to ta koc vlastně udělala. Spoiler alert. "The last step, a trap. Down, down he falls." (viz posunutá mříž na počátku). ()

sPaRk 

všechny recenze uživatele

Kvalitní drama z prostředí louisianských bažin a močálů, jedné z mých nejoblíbenějších filmových lokací. Některé události se oproti knize berou hodně ve zkratce, čímž místy schází potřebná hloubka a pocítí to i předlohou nedotčení, ale je to pochopitelné, snímek by měl jinak přes čtyři hodiny. Čtenář předlohy si podle mě film plně neužije a nedocení, když celou dobu disponuje znalostí pointy a vyústění. Nezjišťoval jsem si dopředu vůbec nic, což doporučuji i všem ostatním, a to nejen v tomto případě. Vůbec je to takový současný nešvar, že ještě před samotným uvedením filmu je internet zaplaven sáhodlouhými trailery, rozhovory s tvůrci, promo materiálem, previews. Jasně, člověk se tomu může aktivně vyhýbat... just sayin'. Pokud nemáte attention span průměrného tiktok uživatele, u závěrečných titulků vás zaplaví všechny ty úvahy o relativnosti viny, trestu a spravedlnosti vůbec. Cením, že to nemělo ten laciný netflixovský look a výpravu, i když pětatřicítka by tomu slušela ještě o fous víc. A hlavní představitelka je výborná. Víc takových filmů. ()

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Romantika,mladé dievča ktoré vidí v čoraz kalnejšom obzore vody rybníka,každé ráno stále nádej večera ked sa bude môcť tešiť na východ slnka splívajúceho veriac zrazu s krajšou hladinou po ktorej poletí späť do zajtra ,postaviť vetrom jesených umierajúcich listov,prečkajúc zimu jarný strom života z obrázkov sily utkanej slabosťou,nájsť toho pravého,vstať z popola zmieriť sa s bolesťou znovu vzplanúť ucítiť teplo lúča zažiť leto a rokmi času zomrieť s odrazom lásky v slze ktorou naposledy rozbrieždi rybník pre ktorý stálo za to byť raz popolom!(ano tú inšpiratívnu pesničku si púšťam už od rána a nieje z tohoto filmu priznávam,ešte mám v pláne Cool od G.Stefani...) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Pieseň, ktorú Chase (Harris Dickinson) spieva Kye (Daisy Edgar-Jones) v posteli, sa volá "Long Black Veil" a je to ľudová balada od Leftyho Frizzella z roku 1959 o mužovi, ktorý odmieta poskytnúť alibi, keď je obvinený z vraždy, ktorú nespáchal. (Pat.Ko)
  • Kya (Daisy Edgar-Jones) zakrúžkuje 4. júl 1962 v kalendári, v ktorom vidíme, že to vychádza na sobotu. Ten dátum vlastne vyšiel na stredu. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama