Reklama

Reklama

Znovu v cele smrti

(TV film)
  • Česko Cely smrti: o pět let později (více)
Velká Británie, 2017, 46 min

Obsahy(1)

Jak se žije odsouzeným k nejvyššímu trestu, kteří čekají na popravu v jedné z nejlépe střežených věznic v Americe? Televizní štáb se po pěti letech vrací do státní věznice státu Indiana. V šedivé budově v klidném zákoutí vězeňského komplexu se nyní nachází zbrusu nová popravčí komora. Americký stát Indiana se zřejmě stále nechystá trest smrti zrušit. Společnost ovšem v poslední době svůj postoj k trestu smrti výrazně přehodnocuje a jedním z důsledků je ztížený přístup k látkám, které se při humánní popravě používají. Výrobci nechtějí být spojováni se zabíjením lidí. Jak snáší odsouzení dlouhé čekání na trest smrti a jak se vyvíjí jejich osobní příběhy? (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument to bezesporu byl – já až žasnul nad příběhy některých vězňů a to nejen z cely smrti – ale třeba i toho starého holiče či černocha, co seděl už od svých 13 let za dvojnásobnou vraždu. Ti z cely smrti zas až moc prostoru nedostali – jeden fňukal že dostává do držky za to, že zabil matku s malou dcerkou, ale ten psychopat s knírkem, co zabíjel z nudy, byl vážně drsný. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Není to tak silné jako "jednička" která měla velký přesah. Co jsem zaznamenal je že situace ve vězeních stále zhoršují, tedy represe přestává fungovat. Možná nezbývá než přehodnotit... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já s prvním komentářem nesouhlasím. Za mě přesně naopak. Vězni v tomto díle byli otevřenější. Nejspíš pod vlivem těžké situaci ve věznici. Také máme možnost nahlédnout do tváře a posléze i duše mnohonásobného vraha, který s úsměvem na tváři prohlašuje, že zabíjí z nudy a pro radost a že zabil takových třicet ženských. Osobně bych trest smrti nerušil. Nevím, proč by měli daňoví poplatníci takové prasata živit, i dvacet let čekání na vykonání je moc. Škoda, že tak zajímavý dokument má tak krátkou stopáž a nejedná se kupříkladu o celý seriál. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Exkurze v brutální americké soutěživé kultuře mezi těmi nejbrutálnějšími je působivé. Dokument jsem shlédl na České televizi. Ten sériový vrah Wiliam Clide je výrazem a očima velmi podobný Hitlerovi z roku 1945. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama