Reklama

Reklama

Deranged

  • USA Deranged: Confessions of a Necrophile (více)
Trailer

Obsahy(1)

Farmář Ezra Cobb žije na polorozpadlém statku jen se svou panovačnou a despotickou matkou, která má na něj značný vliv. Zakazuje mu ženy a učí jej, že všechny jsou zlé. Když matka zanedlouho zemře, psychicky ho to poznamená. Nedokáže se s její smrtí vyrovnat, těžce to nese a začíná trpět paranoidními představami, že k němu mrtvá stále promlouvá. O rok později ji tedy vykope z hrobu a vezme do svého domu, kde ji nějaký čas drží a poté mumifikuje. To mu však bohužel nestačí a vykrádá další hroby. Stále je poháněn matčinými myšlenkami a nakonec sám pomalu postupuje k ještě strašnějším zločinům. (Karlos80)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příběh devianta a sériového vraha, inspirovaný v prvé řadě Edem Geinem. Ezra je extrémně fixovaný na svoji matku, která nyní umírá a varuje ho před smilstvem - ženy jsou špinavý zkázný coury! Rok po pohřbu svoji matku vykope a přiveze zpátky domů, a následují ještě mnohem horší věci... Není to žádný 70's grindhouse brak, jak jsem tak trochu čekal. DERANGED jde rovnou do mé topky filmů o zvrácených vrazích - hned vedle MURDER-SET-PIECES, ANGST, HENRY: PORTRAIT OF A SERIAL KILLER, TEXAS CHAIN SAW MASSACRE. I když přeci jen nedosahuje takové intenzity, jsou zde i poněkud komičtější chvíle a celek je o něco odlehčenější než u výše zmíněných. Na druhou stranu 'sick' je to zhruba stejně. V přímých nechutnostech se nic nepřehání, ale vystavených mrtvol a jejich částí je tu habaděj (na efektech dělal už v té době Tom Savini) a co především - až dá se říct dětsky roztomilý a nesmělý Ezra je ohromně zahraný. Takže Slasher taky doporučuje! ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Místy jsou záběry z Deranged skutečně nechutné (hlavně vše, co se odehrává, okolo vykopaných mrtvolek). Celkově je to však velmi dobře natočené, s akurátně zvolenou stopáží a zejména pak ďábelským výkonem pana Blossoma. Ten totiž dokáže bez nějaké větší námahy skákat mezi polohami obyčejného burana, šílence a chladnokrevného zabijáka. Zejména tomu tleskám. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný šokujúci psychothriller o chlapíkovi, ktorý to mal najradšej za studena. R. Blossom tu v podobe na matke závislého farmára Ezru Cobba dokázal už hneď od začiatku nastaviť pomyslenú latku zobrazenia patologického, nekrofilného psychopata, vrátane jeho zvráteného myslenia a jednania, hodne vysoko. Často mi z neho behal mráz po chrbte. Nemôžem napríklad zabudnúť na jednu scénu pri konci, keď si v obchode so zvláštnym a nepríjemným potmehúdskym úsmevom na tvári nabíja zbraň, aby potom... No skrátka Deranged je veľmi nepríjemná, autentická výpoveď o hrozných udalostiach spojených s nekrofilným maniakom a to podľa skutočnej udalosti (prípad Eda Geina), predstaviteľom hlavnej postavy excelentne zahraná. 80/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší kousek co byl o Ed Geinovi natočenej.Umírněnej co se týče krvavosti,ale vše vynahrazuje skvělé vyobrazení rozkladu osobnosti.Proměna z milujícího syna,kterýmu po smrti matky docela fest hráblo byla přímo dokonalá.A když si člověk uvědomí,že je to na základech skutečný události tak z toho až mrazí.Velký podíl na tom má Roberts Blossom(pořád jsem přemýšlel odkud ten jeho ksicht znám a je to Sám doma),kterej se svý role zhostil na výbornou.Žádný vraždící hovado bez emocí,ale psychicky narušenej jedinec,kterej dokazuje k čemu všemu může člověka dohnat samota a ztráta nejbližší osoby.Jediný co mi tady vadilo byl ten vypravěč nebo jak to nazvat.Naštěstí nelezl do záběru tolik jak to ze začátku vypadalo.Takže vše odpuštěno.Jinak skvěle zahranej a natočenej poutavej psychologickej snímek,kterej působí hodně znepokojivě.DOPORUČUJU.Stejně tak jako mě to doporučil Flipnic/Tsurugi za což mu patří velké DÍKY. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Již obecně více-méně nepřijatý "polodokument" Zrůda Ed Gein (2000), který jsem viděl kdysi dávno a příliš si ho nepamatuju, mne velice zaujal. Z toho se však objeví další, podobně natočený příběh a jako by "polodokument" o tomto úchylném vrahovi již z roku 1974!! Rok, ve kerém vzniká nejlepší kultovní horror The Texas chainsaw massacre (1974), se může pyšnit ještě další "horrorovou" peckou, a tou je právě Deranged ... Opravdu nemám slov a myslím, že vše důležité bylo již napsáno. Film je perfektně natočený a zahraný, ale celá ta syrovost a technika vyjádření filmu nám neustále připomíná, že tohle se skutečně stalo. Stejně tak film hned na počátku varuje, že nic nebylo pozměněno a vše je zkonstruováno dle skutečných událostí ... To sice nikdy nemůže být úplně pravda, ale přesto se jednal pro mne osobně o NEUVĚŘITELNĚ SILNÝ ZÁŽITEK!!! I když Ezra nezabil přiliš mnoho lidí, jeho proměna v totálního magora, šílence, perverzního úchyla a ve finále úplně vyšinutého vraha, je zde tak špičkově podána, že jsem přimražen ani nedutal ... Věřím, že takhle přesně se to mohlo odehrávat ... Od 52. minuty začalo to pravé peklo ... Výkon herce je excelentní jako celý film. Prostě PECKA bez komentáře!!! Jen nechápu, kde se tento film tolik let povaloval??!! Jo a ještě taková perlička ... až u tohoto filmu jsem si uvědomil ještě větší hrůznost horroru The Texas Chainsaw Massacre (1974), kdo shlédne oba filmy, určitě pozná proč ... A nebylo na tom zjištění nic pěkného ... On totiž Texas Chainsaw skutečně podle pravdy nechtěne (či chtěně?) skutečně natočen byl ... (podobnost zřejmě není náhodná ...) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Film byl založený na skutečném životním příběhu o Edu Gainovi z Wisconsinu z 50 let minulého století, sériovému vrahovi a kanibalovi. (Karlos80)
  • Cosette Lee, která hrála matku Roberta Blossoma, byla ve skutečnosti jen o 14 let starší. (Karlos80)

Reklama

Reklama