Reklama

Reklama

Pojďte pane, budeme si hrát

(seriál)
  • Česko Kdo to hodil, pánové (více)

Série(2) / Epizody(11)

Jeden je malý a hloupoučký. Druhý protáhlý a vychytralý s mlsným jazýčkem. Jednoho dne se potkali u Kolína a dali se do řeči. Po dlouhém klábosení o tom, jak měli geniální předky a příbuzné zjistí, že jsou bráchové a začnou si spolu hrát. Prožívají spolu mnohá dobrodružství a hry, které však nejsou ze strany toho většího zrovna čestnou zábavou. Ale malý medvídek to snáší vcelku dobře a tak oba navozují řadu úsměvných situací. (stub)

(více)

Recenze (170)

Swu 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka je čistá dokonalost. Skvěle si ji užijou jak děti tak dospělí a to neplatí pro kde co. Pro mladší publikum se jedná o zábavné příběhy o dvou medvídcích. S přibývajícím věkem si však člověk začne uvědomovat, jak je celý seriál geniální a kolik skvělého humoru (kterého si jako dítě nevšimneme) se v něm skrývá. Všema deseti doporučuji tedy všem, bez ohledu na věkovou kategorii. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zasloužená klasika české animace. Pojarovi se až neskutečně krásně podařilo spojit zajímavou a originální vizuální stránku s úžasnou hravostí, nenásilným poučením a přitom udržet kvalitu na takové úrovni, že jak děcko tak i dospělák si v tom najdou to své. Jednotlivé epizody, které v průběhu mnoha let postupně vznikaly, spojuje až neuvěřitelná vyrovnanost, které nijak neuškodila ani pozdější změna vypravěče. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mohl bych chválit neotřelé a originální animace, legendární znělku, nadčasový humor i fantastický dabing pánů Rudolfa Deyla ml. či Františka Filipovského. Ale to by bylo zbytečné. Já jen napíšu, že na těchto dvou vykutálených medvědech jsem v 80. letech u televize vyrůstal a tak mají vysoké hodnocení jisté. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Geniální, a naprosto odzbrojující humor, skvělé animace a všechno. I nostalgie. Tohle by se mělo pouštět malým dětem. ¶1. Série - První sérka je sice úžasná, plná super epizod, ale teprve ta další, ukáže perfektní zábavu. V této sérii máme úžasné díly s dobrým nápadem (Jak jely k vodě, Držte si klobouk), epický začátek seriálu, který je neuvěřitelně vtipný (Potkaly se u Kolína). Potěší i snová epizoda "Jak šly spát". Ale průměrná epizoda se tu najde, konkrétně "K princeznám se nečuchá". Ale stále je tu až podivně perfektní "Jak vařily vtipnou kaši". ¶2. Série - Vzestup do nebes. Hned první epizoda nám ukáže, že není čas odpočívat. První epizoda je doslova narvaná vtipy a je prozatím moje nejoblíbenější (Co to bouchlo?). A geniálně vtipná epizoda (Psí kusy) nebo zajímavá a úžasná (Nazdar kedlubny), určitě stojí za shlédnutí. Epizoda (A neříkej mi Vašíku) je moje druhá nejoblíbenější, a je naprosto geniální a úžasná. Dále pak (O pardálu který voněl), je sice zábavná, ale z druhé sezóny je nejslabší. ()

Dr.Jane 

všechny recenze uživatele

Žánrově de facto neuchopitelná, nadčasová a všepojímající záležitost. Antipohádka, která jako jedna opravdu z mála učí, že v životě vítězí vždy ten „vypečenější". Nerovný, ale dojemný souboj naivity a vyčůranosti. Ve fantazijním gejzíru propluje divák nespočtem sfér lidského konání (odkazy hudební, literární...) včetně politické a sociální satiry: „...vynalezl jsem povodeň na knoflík...jednou, až přijde nějaký velikánský mizera, tak to potopím všechno..." nebo „Musím někam zavolat.... A kam? ...Někam vejš." Jestli jste medvědy dlouho neviděli, podívejte se na ně znovu. Výtvarná kouzla, hudba, zvuk.... Klaním se poctivé práci mistrů, jejíž výsledky baví diváky všeho věku. Podle mě jedno z toho opravdu nej a nej, co kdy běželo a ostatně stále „běhává" na plátnech kin. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • V díle „Jak jeli k vodě“ je vloženo podprahové sdělení (informace na obrazovce trvající zlomek vteřiny) "HLASUJI PRO MÍR". (pan.Kaplan)
  • Epizoda obsahuje podprahovou zprávu "Hlasuji pro mír". (davidrohusch)

Reklama

Reklama