Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Nicky (John Cassavetes) zavolá Mikeymu (Peter Falk), aby ho opět dostal z potíží – tentokrát mu jde o život kvůli penězům, které ukradl svému mafiánskému šéfovi – Mikey jako vždy přispěchá na pomoc. Jamile Mikey pomůže Nickymu překonat paranoiu a slepý strach, podaří se mu dostat svého přítele z hotelu, kde se skrývá, a začne mu pomáhat s plánováním útěku. Nicky však plán neustále mění a nájemný vrah už je jim v patách. Zatímco se pokoušejí uniknout, oba kamarádi musí čelit otázkám zrady, lítosti, hodnoty přátelství a taky vlastního pudu sebezáchovy. (Cinemax)

(více)

Recenze (7)

movie 

všechny recenze uživatele

Hořká jízda (nebo spíš procházka) městem o údělu přátelství, které ne vždy fungovalo oboustranně. Elaine May natočila poctu improvizačnímu stylu raných Cassavetesových filmů a rovnou si do hlavní role povolala mistra samotného. Ten tu v tandemu s Peterem Falkem drtí hard v roli paranoidního kriminálnička, kterého jedné noci schvátí zaludeční vředy i strach ze smrti. Falka jsem si tu v ne-columbovské roli zamiloval. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Do you know the difference between not believing in something and having a little respect for it?" Alkoholová road-movie v rámci několika zaplivaných zapadlých ulic nočního New Yorku, kde se jde až na kost vzájemné důvěry a bratříčkování jednoho buddy (ne)přátelství dua břídilů. A pak že ženy mužská přátelství nechápou, což možná nechápou, ale minimálně Elaine May jim rozumí. Jakkoli to působí, že se jede hodně na improvizační vlně. Ničemu to však nevadí, jelikož Cassavetes a Falk to táhnou neskutečně. Přesto z toho nejzajímavěji vychází postava Neda Beattyho v podobě seriózně pojaté role věčně umručeného nájemného "zabijáka z Wishe", který si stýská, že nemá kde zaparkovat, že za noc projezdí více benzínu než vydělá, že i tak lehkou práci mu jiní kazí čili se rozkřikne, že je snad neschopný nebo co apod. Takovýto svěží přístup by měl v rámci žánru potenciál i dnes. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jedné noci v jednom městě ...Časovým sevřením a ukecaností divadelní záležitost, ale městské reálie tomu zase dodávají syrovější odér. Hodněkrát se mi při sledování vybavily Scorseseho Špinavé ulice, shodných motivů je dost. Film o chlapském přátelství a o tom jak rychle se vztahy dokáží měnit. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Falk a Cassavetes su obaja vynikajuci a sam by som dokazala preflakat celu noc s Falkovym Mikeym, ale Nicky by vyfasoval gulkou bez nejakej hezitacie... Mikey a Nicky sa napriek svojej jednoduchosti, co do technickej a dejovej narocnosti, dostal do produkcneho sklzu (problemy so strihom a finalnou podobou filmu boli sposobene i faktom ze sa nakrutilo tri krat viac filmu ako pri Gone with the wind) a studio zobralo reziserke pravo na final cut a Elaine May po tejto konverzacke nerezirovala dalsich desat rokov, co prekvapi este viac ze dostala na starosti Ishtar z coho bol jeden z najvacsich hollywoodskych prepadakov co pochoval jej karieru na dobro... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama