Reklama

Reklama

Dobrý šéf

  • Španělsko El buen patrón (více)
Trailer 1

Julio Blanco (Javier Bardem) není žádný neosobní korporátní manažer, jeho továrna na průmyslové váhy Básculas Blanco je rodinný podnik, který řídil už jeho otec. Všechny tu zná, všichni znají jeho a on bere rodinné podnikání opravdu vážně. „Víte, že s mou ženou jsme neměli děti. Moje děti jste vy všichni,“ připomíná svým zaměstnancům. Na stěnách v jeho kanclu už visí pěkná řádka diplomů pro vzornou firmu a nyní si umínil získat další uznání - regionální cenu pro nejlepší podnik. Za pár dní dorazí do továrny komise, která o udělení ceny rozhoduje, a všechno musí být v nejlepším pořádku. Jenže právě v té chvíli se všechno začne jaksi sypat. Vedoucí výroby Mirailles, jindy schopný profík, je teď úplně mimo, protože řeší trable s manželkou. Vedle továrny osaměle demonstruje nedávno propuštěný José a mává transparenty, na kterých nestojí nic, co by komise měla vidět. A aby toho nebylo málo, ještě je tu Liliana, stážistka v marketingu. A Julio Blanco má pro stážistky slabost. Hlavně ty, co si rády nechají zavázat oči... Blancova otcovská pozornost vůči zaměstnancům přesahuje všechny meze. „Když vaše problémy ovlivňují chod podniku, jsou to i moje problémy,“ hlásá a snaží se tahat za nitky jejich osobního života víc, než je zdrávo. Podle jeho názoru totiž váhy, aby vážily správně, někdy potřebují pomoci. Kam až zajde jeho snaha získat cenu pro vynikající podnik? (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (49)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„To je normální?“ - „Co?“ - „Když se majitel firmy jde podívat na stážistky? Veze je domů?“ - „Nerad se zavírám v kanceláři, chci být se zaměstnanci, pečovat o ně, jsou moje rodina. Stážistky jsou jako moje dcery. Je to špatně?“ Ani ne, dokud nezačnete s těmito „dcerami“ spát. A ještě horší je, když se pak dozvíte jejich skutečnou totožnost…Blanco se hned od začátku profiluje jako hodný, starostlivý otec svých zaměstnanců. Ale zatímco vede sebedojímavou řeč, publikum vidí, že vše zdaleka není tak růžové, jak popisuje. A přestože to není úplný zlosyn, divák mu potměšile přeje, aby dostal lekci, tím spíš, kdy se při tom chová jako manipulátor užívající si tahání za nitky a ovlivňování životů svých podřízených. A čím méně má věci pod kontrolou a točí se ve stále větším chaosu, tím i vzrůstá divákovo pobavení. Ne že by tahle hořká komedie byla zase tak moc vtipná, ale úsměv na rtech mi při jejím sledování zůstal, a to až do mile cynického konce. Za mě slušné 4*. „Jak říkal táta, občas se musí váze pomoct, aby bylo měření přesné…“ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VĚDĚLA JSEM, ŽE JSI NEBEZPEČNÝ A ŽE NÁS DOKÁŽEŠ DOSTAT KAM POTŘEBUJEME… “ Tak komedie.. asi bych se hádal. Já tam viděl pomalý drama ze života šéfa (dobrýho šéfa), jenž pojal firmu na výrobu váh jako rodinu a kterej musí dělat i špatný rozhodnutí. A stejně jako se občas musí váze pomoct, aby provedla přesný měření, tak s rodinou… Závěr příběhu vyznívá mnohem líp, než celej dlouuuuuuheeeej film. Ano, nakonec tam ten humor je. Černej, sarkastickej… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film získal rekordních 20 nominací na 36. Goya Awards. (Šest jich proměnil). 2.) Thx za titule „Dedomil“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Rákosník obecný na misce váhy, jazýčkem drobky sbírá. Na rukou houpaná, k sexu má vlohy, nahá se do přízně vtírá.“ Tragikomický, hořkosladký i lehce úsměvný manuál pro srdečné šéfy vlastních firem, se zaměstnanci povýšenými na rodinné příslušníky. OKÉNKO HALY: [][] Starosti majitele továrny Blanco:  ¥¥ Na jakých váhách odměřovat cukr pro pilné mravenečky, své zaměstnance? ¥¥ Jak dlouhým bičem jim vyznamenávat záda? ¥¥ Přes jak vysoký stůl ohnout o hlavu vyšší stážistku? ¥¥ Jak hluboko se srát do rodiny vedoucímu výroby? ¥¥ Co s parožím toho frustráta, pomáhat mu ho otloukat nebo spíš leštit? ¥¥ A na jakou funkci povýšit drzého imigranta, aby se multikulti vlk nažral, ale kozy stážistky zůstaly celé po ruce? [][] Nabubřelost, licoměrnost, neupřímnost, nevěra, přetvářka. A starý Fortuna, servilní až za hrob, zde bohužel doslova. Co čekal, omluvu za smrt syna? Dostal jen pojeb, že to ocenění pověsil křivě... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Brilantní! Nejlepší španělský film za poslední dobu. Nedostanu se sice k vysokému počtu z nich, ale tady se výběr povedl. Promyšlený scénář vás posouvá kousek po kousku, zábavně, ale nikoliv humorně se odvíjející zápletka ani chvíli nenudí. Zálety mi připomněly filmy s Clavierem, ale Španělsko je jiná liga. Hudba fajn, kamera fajn, ofina Almudeny Amor fajn. Ta holka to měla ve vočích. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Režisér a scenárista Fernando León de Aranoa divákům naservíroval slušně rozjetý příběh s vybroušenými dialogy a dobře vypointovanými situacemi. Nutno podotknout, že prošedivělý Javier Bardem se v titulní roli herecky zase jednou pořádně vyřádil. Ztvárnil zde vypočítavého šéfa, který pro blaho svého podniku udělá téměř vše, přičemž se neštítí žádné levárny. Z velké části i díky jeho famóznímu výkonu jde o velmi zdařilou společenskou satiru, při jejímž sledování sice nebudete ronit slzy smíchu, ale zaručeně vás pobaví. (75%) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Móstoles a na ďalších miestach v madridskom regióne. (MikaelSVK)

Související novinky

36. Premios Goya – výsledky

36. Premios Goya – výsledky

13.02.2022

Ve Valencii byly v sobotu 12. února 2022 předány výroční španělské filmové ceny Goya. Režisérem slavnostního ceremoniálu, jenž se uskutečnil v operním divadle Palau de les Arts Reina Sofía, byl… (více)

Reklama

Reklama