Reklama

Reklama

Marcel, ulita s botami

  • USA Marcel the Shell with Shoes On (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Maličký Marcel je drobná mušle. Žije sám se svojí babičkou ve velkém domě. Přistěhuje se k nim však amatérský dokumentarista Dean a začne o Marcelovi natáčet krátká videa. V nich se mu Marcel svěřuje se svými trápeními, vypráví mu o zmizení své rodiny nebo ukazuje všemožná vylepšení, která mu usnadňují život. S Deanem se nakonec rozhodnou využít popularity jejich videí, aby se pokusili vypátrat Marcelovu rodinu, čímž se společně vyrovnávají s různými změnami ve svých životech. (Myslivir)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (35)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Já jsem vlastně hrozně citový a nedovedu to překonat. Jistě, jistě, jistě, třeba mi to ani nevěříte, ale já když vidím včeličku brouzdat z květu na květ a tím zachovávat kontinuitu života, jsem k smrti dojat. No ale tohle mě za moje měkké srdce vůbec nevzalo. Připadalo mi to upachtěné, hrozně vychtěné a nepravděpodobné. Jestli někdy uslyšíte to "dítě" pronášet hluboké pravdy o životě, pochopíte, co jsem tím myslel. Tohle bylo tak urputně "feel good", až mě to celého nasralo. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

When the kush hit you hard.... Geniální prototyp observačního pseudo-mockumentu a stop-motion animáku – ne každému však tahle atypická kombinace sedne. Ale pokud hledáte netradiční a originálně stylizovaný film, tohle je značka ideál, protože jde o jeden z nejvynalézavějších a nejnápaditějších snímků co jsem za poslední dobu viděl.... přitom je to klasická terapie, akorát místo terapeuta tu máte chodící a mluvící mušli s botičkama jménem Marcel. Spongebob v kalhotách může jen tiše závidět. [#A24RULES!] ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kouzelně roztomilé, nebo možná roztomile kouzelné, nicméně divák tomu musí jít hodně naproti a být na Marcela správně naladěn. To sem já tak úplně nebyl. Nemůžu sice říct, že bych se vyloženě nudil, ale počítám že by mě to bavilo podstatně víc a mělo to pro mě větší přidanou hodnotu jako kraťas ze kterého koneckonců mušlí celovečerák vychází...60% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Doják roku. Pochybná kategorie nicecore dostala svou pomyslnou odnož cutementary. Mix fiktivního dokumentu, roztomilého vyprávění o překonávání strachu, ale i pojednání o absurditách a nicotnosti online slávy stojí cele na bedrech originálního titulního hrdiny. Marcelovi, který je malá ulita s botkami, vyloženě vdechla život a duši důmyslná stop motion animace, provedená s až obsesivní péčí věnovanou roztodivným detailům. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem dostatečně uchvácen, abych jako ostatní mohl tento snímek vychvalovat do nebes. Kamera, střih i osvětlení bylo na jedničku, avšak celých 90 minut jsem nemohl najít sympatii k hlavnímu protagonistovi - Marcelovi. Moc mě jeho dějová linka nezajímala a využití sociálních sítí k vyhledání ztracené rodiny považuji za asi nejlaxnější a nejnudnější pokus o dojemný příběh, jaký jsem za poslední dobu viděl. Ale koukám že si to své fanoušky našlo, a to je dobře. Mně film moc nesednul. 4/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Režisér a spoluscenárista Dean Fleischer-Camp na otázku o logike príbehu za postavami, ktoré nie sú mušľami, uviedol, že „ak je objekt dostatočne dlho zanedbávaný, rozvíja svojho vlastného ducha.“ (Arsenal83)
  • Originálna mušľa bola zakúpená v hobby obchode. Keď Fleischer-Camp zistil, že počas natáčania potrebuje ďalšie, zistil, že aj keď sú rovnakého druhu a boli zakúpené v rovnakom obchode, rozdiel medzi nimi bol nápadne viditeľný. Nakoniec vytvoril ďalšie mušle pomocou techník 3-D tlače. (Arsenal83)

Reklama

Reklama