Reklama

Reklama

Rebel

Trailer 3

Obsahy(1)

Když se Kamal rozhodne změnit svůj život k lepšímu, odjede z Belgie pomáhat obětem války v Sýrii. Po příjezdu je však donucen přidat se k milicím a zůstane uvězněn v Rakce. Doma se jeho mladší bratr Nassim rychle stane snadnou kořistí radikálních verbířů, kteří mu slíbí, že se s bratrem opět setká. Jejich matka Leila bojuje, aby ochránila to jediné, co jí zbylo: svého nejmladšího syna. Film vykresluje portrét doby, kterou oba tvůrci zažili na vlastní kůži – období, které předcházelo vzniku Islámského státu, kdy se mnoho Belgičanů s marockými kořeny vydalo na cestu do Sýrie. Někteří z nich se po příjezdu přihlásili do organizací a byli zradikalizováni. To byl i případ některých blízkých obou režisérů a právě tuto zkušenost přenášejí kamery Adila El Arbiho a Bilalla Fallaha. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (43)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi, že když dojde na akci, funguje to jaksi polovičatě (one shot by se měly používat jen tam kde to má smysl, ne z povinnosti, že je to zrovna trendy) a bůhvíproč mě téměř úplně minuly ty hudebně taneční vsuvky (snad jen ta finální měla nějaký katarzní náboj). Krom toho je to ale parádní drama, které umí zatlačit na pilu tak aby to nebylo trapné dojení emocí. Pokud má divák ke vztahu k ISIS nějaké skrytě voyeurské touhy, tak tady si z velké části příjde na své. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Viem o čo vám ide..., aby sa všetci Arabi vrátili do Sýrie. No niektorí sa vrátia a odpália sa tu. Čo urobíte potom?..." Film o tom, ako ťažké je vymaniť sa z pazúrov islamského štátu. Jeden z mála naozaj dobrých filmov tohto roku, fakt silný zážitok a mohol byť päťhviezdičkový, keby do filmu režisér nezakomponoval "umenie". Občasné citáty ok, ale 3x sme svedkami, keď sa film zrazu zmení na videoklip. Rapujúci hlavný hrdina síce ladí s príbehom a scénou, rapuje k veci a uprostred deja, ktorý sa na moment zastavil, stále mi to však prišlo rušivé. Nie je to zlý úmysel, možno osloví mladých, no bez týchto scén by bol film vážnejší, kompaktnejší a presvedčivejší. Casting super, hlavne Kamal, mama a ksichty z islamského štátu, no 12-13 ročný Nassim nebol najlepšia voľba. Asi by som chcel od chlapca veľa, ale v posledných rokoch sme svedkami mnohých detských doslova oscarových výkonov, preto ma jeho slabšie výkony trošku dráždili, ale inak super záležitosť. Odporúčam! 80%. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

"Film Rebel je naša Čata" Môže byť. Režiséri Bad Boys 3 natočili príbeh, ktorý je pre nich veľmi osobný a na filme to bolo cítiť. Máme tu 2 príbehové roviny: jedna priamo z občianskej vojny v Sýrii, druhá z Belgicka o verbovaní mladých chlapcov do ISIS. Obe sú dobre prepojené a zaujímavé, vojnové scény z frontu ukazujú vierohodne realitu a peklo akým je vojna, sú nepríjemné, parádne natočené a majú drive. Postavy sú dostatočne vykreslené, emócie fungujú, herci aj keď sú neznámi tiež v pohode. Keby režiséri upustili od rapových a pár muzikálových medziscén, ktoré sa mi do podobného príbehu vôbec nehodili (vraj sú vo filme ako provokácia pre ISIS, ktoré zakazuje spev), možno by som išiel aj na plný počet, pretože toto bol naozaj poctivý vojnový triler. 80% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Už samotný popis filmu pôsobil viac než lákavo. A napokon to skutočne stálo za to! Parádny film, ktorý je bohužiaľ zároveň tragickou reflexiou vyčíňania fanatikov z ISIS v Sýrii. Rebelantský frajer Kamal po odchode z Bruselu veľmi rýchlo precitne a pochopí, že jeho útek do Sýrie bol jeden obrovský omyl. Z machra sa následne stáva slušák, ktorý si postupne získal moje sympatie (a to mi bol na začiatku poriadne odporný). Príbeh to bol skutočne silný a emocionálne vypätý. Nielen čo sa týka dejovej línie v Sýrii, ale aj v dejová línia naivného Nassima, ktorého zmanipulujú a dobrovoľne putuje za svojim bratom priamo do pekla ISIS. Natočené to bolo vcelku realisticky, vrátane hereckého obsadenia a všetkých tých scén. Hrozné, že takéto veci sa skutočne diali a ISIS zničilo životy nesmierne veľa ľuďom - nielen v Sýrii, ale aj z naverbovaných "dobrovoľníkov", ktorí prepadli manipulácii verbovačov. Čudujem sa Leile, že si toho hajzlíka kdesi nepočkala so zbraňou v ruke (samozrejme, bez dôkazov by jej predsa nič nemohli, či?). 5* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍŠ NASSIME, TENHLE POZEMSKÝ ŽIVOT NEMÁ ŽÁDNOU CENU. JE TO JEN CESTA, BRÁNA DO RÁJE. …“ Zajímavej vejlet mezi syrský džihádisty. Zajímalo vás, jak to vlastně celý funguje? Nejen tam, ale co se pak děje „doma“?  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Součástí příběhu jsou hudební videoklipy a poezie. Je to proto, že ISIS byl proti hudbě a ženskému hlasu. 2.) Film vychází ze skutečnosti. Spojuje příběhy různých rodin.. 3.) Režisér Adil El Arbi před premiérou v Cannes prohlásil: „Inspirovali nás režiséři jako Martin Scorsese, Spike Lee a Oliver Stone. Film „Rebel“ je naše „ČETA“ 4.) Thx za titule „num71“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Belgicku, Luxembursku a Jordánsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama