Reklama

Reklama

Arcane - Season 1 (2021) (série)


Krásný Den pokroku! (S01E04)

(epizoda)
  • USA Happy Progress Day!

VOD (1)

Obsahy(1)

Piltover vzkvétá díky Jayceovým a Viktorovým technologiím a oni dva řeší, co dál. Ze Zaunu se vrátí známá tvář a způsobí pořádný chaos. (Netflix)

Recenze (18)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Časový skok ději moc neprospěl, tím spíš, když děj tvůrci posledně utnuli v tom nejlepším. Velká část děje je tedy věnována změnám jednotlivých postav, které se mnohdy otočily o 180 stupňů. Pokles kvality znatelný, ale těžko navazovat na předchozí díl, který nastavil laťku extrémně vysoko. Nejvíce mě baví rozhodně jednoočko, který je správně bizarní. [70 %] ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdil od ostatnich mistnich chlapcu necitim k Jinx zadne sympatie. Nechapu, co je na ni tak uzasneho, cely serial me akorat sere. A za tech par vterin me stihla nasrat i Vi. Zatim best v mych ocich je Silko a Viktor. Caitlin se zacina ukazovat jako sympatacka a zajimavi jsou i vedlejsi zaporaci. ()

Reklama

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální proměna postav. Powder aka Jinx mi připomíná přirozený progress Anakina a ješitnost rodů v Piltoveru mi připomíná Game of Thrones. Celkově mi přijde, že Arcane se ubírá směrem, který je jakýmsi multižánrem různých blockbusterů a tvoří i tak pečlivě svůj vlastní svět, od kterého se nebudu moct jednou odtrhnout, nabažit a budu chtít pořád více. Ta animace je naprosto boží a dal bych klidně litr za to, abych mohl vidět alespoň jeden díl v kině na plátně. Cyber soundtrack se do prostředí naprosto hodí a speciálně bojovým sekvencím dává opravdu náboj. Tohle je opravdu jedna z událostí roku. Škoda jen, že spoustu lidí tuhle lahodu nezkusí kvůli animované výpravy a nebo nevěří hernímu originu. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak máme za sebou menší časový skok, postavy nám vyrástli a povahovo vyzreli. Najväčšou premenou si rozhodne prešla Powder, ktorá sa pretransformovala do Jinx, akú poznáme z hier League of Legends. Jinx naplnila moje predstavy, je pojašená a nerozvážna. Často sa necháva premôcť emóciami a jej rozmar nemá hraníc. Avšak človek si ju aj tak okamžite zamiluje, najmä pri bojových sekvenciach a tých jej všelijakých výtržnostiach. Ten spôsob, akým nám bol prerod Jinx servírovaný, bol mimoriadne pôsobivý. Epický nástup na scénu predostierajúc akciu a všetko, čo bolo potrebné o Jinx povedať, nám bolo v týchto pár záberov aj povedané. Čas sa taktiež podpísal aj na Piltoveru, ktorý teraz zažíva zlatý vek. Hextech je najnovším výdobytkom tejto progresívnej doby, avšak zároveň najväčším rizikom. ()

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek aktu 2, super uvedení do děje, žádné protahování ve smyslu "o 20 let později" apod. Z 1. aktu jsem byl nadšený a myslel jsem si, že na začátku seriál hodil laťku vysoko ale on ji překonává v dalších dílech. Riot narazil zlatou žílu :) Mnoho seriálů by se mohlo učit, ať už stylem animace, způsobem vyprávění příběhu nebo samotnými zvraty. ()

Zajímavosti (8)

  • Na konci čtvrté epizody poslouchá Jinx písničku s názvem „Get Jinxed“, která vyšla v roce 2013 před uvedením šampiona do hry. (Luicy)
  • Uvnitř vzducholodě, jež přiletěla do Piltoveru během Dnu pokroku, se nachází barely, na kterých je nakreslen potulný sládek Gragas, vznětlivý rváč známý pro svou snahu o vytvoření nejdokonalejšího piva na světě. Barely se tak staly výborným prostředkem pro vpašování třpytu. (Luicy)
  • V 17. minutě můžeme vidět tetování na zádech. Jedná se o logo metalové kapely Pentakill, jenž pochází právě ze světa „League of Legends“. V roce 2021 vyšlo její 3. plnohodnotné album. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama