Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičká dívka odložená do internátu uprchne za svou již zestárlou matkou do domova důchodců. I s pomocí ostatních obyvatel domova pro zestárlé se tam skrývá před veřejností, poznává, jak i staří lidé se dokáží mít rádi - a sama se učí lásku přijímat i darovat. Pro dosti ploché vyprávění je příznačná snaha vnášet odlehčené poetizované okamžiky. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Šimona - vlastním jménem Alena Karlíková je hlavní postavou poetického vyprávění a socialisticky výtvarné kamery. Děj se odehrává v domově důchodců. Šimonka zde má roli takové ozdobné Lolity, připomínka Valérie a týdne divů. I ona se zde občas odhaluje a přizdobuje pochmurné stáří starých babek - svlékací epizodky jsou v souvislosti s tím, že si Šimona pak vleze k babce do postele, aby ji hřála a vytvořila nám tak pendant: mládí-stáří.
Hezká epizodka je, když ke konci filmu vleze k bábušce do postele a zdá se jí sen, ve kterém babču v dálce vidí a když na místo přikvačí, najde tam jen její brýle (úplný jungiánský sen - podívat se na svět skrze oči toho druhého) Bábuška v posteli umře - místo valčíku na rozloučenou

Reklama

Reklama