Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborná adaptace Stephena Kinga - a takových není moc. Specifickou atmosféru předlohy se podařilo zachytit dokonale a Donald Sutherland i Jaeden Martell svými hereckými výkony hravě udrží divákovu pozornost až do konce, ačkoliv film je spíše pomalejší a na první pohled se toho v něm "moc neděje". Ne, není to horor, je to spíš duchařský film k zamyšlení, nevyniká šokujícími událostmi ani nějakými režijními finesami, ale to neznamená, že nemůže být zábavný a krásný. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ačkoliv sem Kingovu ne zrovna dlouhou povídku četl a dost se mi líbila, trochu sem se obával jak si tvůrci poradí s jejím převedením na plátno, navíc v ne úplně krátký film. Moje obavy se naštěstí ukázaly být liché a filmové zpracování Telefonu pana Harrigana se povídky drží dost věrně, nevymýšlí v ní žádná zbytečná cingrlátka navíc a zachovává její původní kouzlo, které tkví hlavně v přátelství malého chlapce/mladého muže s navenek nerudným starcem (bez dvojsmyslů). Navíc je tu i něco málo k zamyšlení okolo mobilních telefonů, které můžou být dobrým sluhou, ale zlým pánem. Onen nadpřirozeným prvek sem stejně jako v povídce slušně zapadá, nicméně kdo by snad očekával horor v pravém slova smyslu, bude zklamán...75% ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nenechte se oklamat tohle nemá s hororem absolutně nic společného pokud do toho půjdete jako do hororu a nedej bože budete od toho něco čekat můžete být hodně nasraní.  Tady by se měly rozdávat zlaté maliny a ve velkém minimálně pro Sutherlanda.  Kluk chodí k dědkovi a čte mu knížky jednou ten dědek umře a dá tomu klukovi prachy. Ten kluk mu dá do hrobu mobil a píše a volá si s ním s tím, že ho  občas prozvoní  zpátky nebo mu píše zprávy jako C C C nebo G H G .  Mezitím umírají lidé co ubližují tomu klukovi nebo jeho kamarádům a to je celý film. Pointu to nemá děj to ani nemá tak, že byla to náhoda, že umřela nebo zasáhla vyšší moc nedozvíme se (pokud to vysvětluje kniha omlouvám se tady to vysvětleno není)  Ono taky čekat od režiséra průměrného thrilleru Střípky zázraky bych chtěl asi moc. 40 procent ani nevím za co. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Rodinný souboj ve zfilmování "telefonních povídek" vyhrává ten černý od Joe Hilla. Horor v kolonce žánru je za mě úlet. Tohle mystery drama je zbytečně dlouhé, utahané, vlastně bez pořádného příběhu, až je mi vlastně líto Martella a Sutherlanda, kteří se opravdu snaží a jen díky nim jsem koukal na obrazovku TV, místo do mobilu. Nemastné neslané. Víc emocí ve vás vyvolá jakýkoliv díl Věřte Nevěřte. 4/10 ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Pomalé, náladové, melancholické. V podstate coming of age story s duchárskym podtextom, ponaučením.  Krásne natočené, zahrané, po technickej stránke, stránke výpravy, tomu v podstate nie je čo vytknúť. Dokáže to vtiahnuť. Jeden Martell pravdepodobne podáva svoj životný výkon, klobúk dole. Myslím, že z Kingovej novely sa viac vyťažiť nedalo, čo rozhodne nie je mínus, práve naopak, jedno pekne doplňuje druhé, a naopak. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Reklama

Reklama