Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dávám lepší 3*. Narovinu jsem nevěděla, že je to povídka od KInga. Hodně mě to vtáhlo, je to zajímavý, hlavní představitel Martell mě hodně oslovil, ten film má hodně zajímavou myšlenku - jak bychom na to reagovali, kdybys mě měli takové možnosti, jako mladý "kluk"? Jak jsem jednou už řešila - štve mě, že ten telefon když zvonil - tak ho nezvedl - mě by vážně zajímalo, co by se ozvalo na druhé straně, když by to zvedl! Myšlenka ohledně toho, že telefony jsou zkáza lidstva - stručně, jasně, ale zajímavě podáno, protože s tím naprosto souhlasím. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Od tohto sfilmovania krátkej poviedky od S. Kinga, som nečakal nijaké zázraky. Tušil som, že ako kniha, tak aj jeho podoba z pohyblivých obrázkov, nieje nič výnimočné a určite si to zadá z každou druhou priemernou ducharinou. Síce sú paranormálne úkazy upozadené na úkor charakterov, to že sa snímok vydal touto cestou, nemožno odsudzovať. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Filmařsky impotentní nuda. Byl jsem zvědavý, jak celkem fajn povídku převedli do filmu, tak jsem si tím zničil celý večer - přestože jsem měl nastavenou rychlost na 1,2x, trauma přetrvalo. Scénárista, režisér a lempl v jedné osobě opsal z povídku kostru, tu velice nenápaditě a ploše převedl do filmu a pokusil se nalákat na Sutherlanda (zas tak dlouho tu není) a na nudného potomka ze společné noci Macaulaye Culkina a Daniela Radcliffe plné vášně, díky kterému jsem vůbec nechápal, proč by si ho nechal pracháč pár let číst knihy - ten nebožák neumí atmosféricky přečíst fotrovi ani dopis na rozloučenou v autě, natož knihu. Párkrát jsem se pobavil na režisérskými "inovativními" nápady typu "klukovi dojde, kdo mu volá, tak na něj nazoomuje kamera" nebo "postava zemřela šťastná, takže jí necháme šklebit se minutu za sklem a pak jen udělat udivený ksicht z toho, co se blíží". Film vlastně nic nerozjede, jen nás otravuje s pocity nudného patrona a nedává to vůbec smysl, ledaže by to celé zacáloval Apple. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2020 vyšla kniha "Keď tečie krv" (If It Bleeds). Je to zbierka štyroch noviel, ktorých autorom je americký spisovateľ Stephen King. Úvodná, v poradí prvá, sa volá "Telefón pána Harrigana" (Mr. Harrigan´s Phone). Podľa tejto zhruba sedemdesiat stranovej literárnej predlohy vznikla v roku 2022 stopäť minútová filmová adaptácia. Natočil ju režisér John Lee Hancock. Po technickej, filmárskej stránke je to v poriadku. Dokonca aj Donald Sutherland sa výborne hodil do úlohy starého milionára Harrigana. Zato ten vychrtnutý päťdesiat kilový pubertálny Harry Potter, čo bol obsadený do role Craiga mi tam vôbec nepasoval. Oproti novele, ktorú som čítal so zatajeným dychom, ma táto filmová verzia neoslovila. Nemalo to potrebnú atmosféru, prišlo mi to také akési mdlé. *** ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Horor ani thriller to není. Je to spíš takový drama o klukovi kterýmu umře starý kámoš a on se s tím neumí moc vypořádat, dochodí školu, přihlásí se na univerzitu, protože nebožtík mu odkázal peníze na studium. Mezitím se udějou dvě podivný úmrtí.  Konec. Ale tím neříkám že je to blbý film, je to zajímavý, dobře zahraný ale jako by tvůrci nevěděli čím chtějí aby ten film byl. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno