Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Dúfam, že je Kingova predloha ďaleko väčšia zábava v čítaní, ako toto filmárske fopá. Jaeden Martell je veľký sympaťák, Ja verím, že má na plátne budúcnosť, len sa musí zásadne vyhýbať doslova a do písmena takýmto extrémne nevýrazným, bezduchým kokotinám, bez akéhokoľvek režijného zásahu, ktoré by dokázali čo i len minimálne pracovať s atmosférou či napätím. Nie vždy totiž stačí zajakávať sa, či hádzať mimikou a robiť zo seba obeť, ako vo veľmi solídnom "Defending Jacob". Normálne som ostal zarazený, aký mdlý zážitok "Mr. Harrigan's Phone" ponúkal, pričom tu absolútne nehrá rolu fakt, že je samotný snímok zaradený do horor žánru. Toto tu ani nemusíme rozoberať. Toto nie, že nie je horor, toto je len akési mysteriózne "neviem čo" pre diváka, ktorý je tak skromný, že mu stačí hotdog bez klobásy. Každopádne, za všetko hovorí status zaradenia do "PG-13". Najprv som aj myslel, že dám jednu "jagavú", no keďže ma samotný snímok len vytáčal svojou drasticky podanou nudou, budem nemilosrdný .. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Bohatý podnikatel John Harrigan sa skamaráti s chlapcom, ktorý mu chodí čítať knihy. Chlapec mu po výhre v lotérii kúpi rovnaký iPhone, ako má on, a starý muž sa tomuto daru velmi teší. Po smrti pána Harrigana sa mu začnú diať zvláštne náhody a je jasné, že jeho najlepší kamarát rozhodne neodpočíva v pokoji. - Hororoví fanúšikovia z toho nadšení velmi nebudú, pretože sa to až nápadne podobá na tohtoročný nadpriemerne uspokojivý a hlavne akčnejší The Black Phone, ale stále ide o film, ktorý stojí za to vidieť. Duo Sutherland / Martell má medzi sebou velmi príjemnú chémiu a medzigeneračný rozdiel, pri ktorom mladý človek musí staršiemu človeku ukazovať, ako fungujú moderné technológie, to sme si už zažili zrejme všetci. Záverečná pointa mi prišla tiež spracovaná s prehladom a nesie peknú (na Netflix dokonca až trúfalú) hlavnú myšlienku. Po dlhšej dobe Kingovka, ktorá ma bavila a niekedy si ju pustím znova. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ačkoliv sem Kingovu ne zrovna dlouhou povídku četl a dost se mi líbila, trochu sem se obával jak si tvůrci poradí s jejím převedením na plátno, navíc v ne úplně krátký film. Moje obavy se naštěstí ukázaly být liché a filmové zpracování Telefonu pana Harrigana se povídky drží dost věrně, nevymýšlí v ní žádná zbytečná cingrlátka navíc a zachovává její původní kouzlo, které tkví hlavně v přátelství malého chlapce/mladého muže s navenek nerudným starcem (bez dvojsmyslů). Navíc je tu i něco málo k zamyšlení okolo mobilních telefonů, které můžou být dobrým sluhou, ale zlým pánem. Onen nadpřirozeným prvek sem stejně jako v povídce slušně zapadá, nicméně kdo by snad očekával horor v pravém slova smyslu, bude zklamán...75% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Od tohto sfilmovania krátkej poviedky od S. Kinga, som nečakal nijaké zázraky. Tušil som, že ako kniha, tak aj jeho podoba z pohyblivých obrázkov, nieje nič výnimočné a určite si to zadá z každou druhou priemernou ducharinou. Síce sú paranormálne úkazy upozadené na úkor charakterov, to že sa snímok vydal touto cestou, nemožno odsudzovať. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Filmařsky impotentní nuda. Byl jsem zvědavý, jak celkem fajn povídku převedli do filmu, tak jsem si tím zničil celý večer - přestože jsem měl nastavenou rychlost na 1,2x, trauma přetrvalo. Scénárista, režisér a lempl v jedné osobě opsal z povídku kostru, tu velice nenápaditě a ploše převedl do filmu a pokusil se nalákat na Sutherlanda (zas tak dlouho tu není) a na nudného potomka ze společné noci Macaulaye Culkina a Daniela Radcliffe plné vášně, díky kterému jsem vůbec nechápal, proč by si ho nechal pracháč pár let číst knihy - ten nebožák neumí atmosféricky přečíst fotrovi ani dopis na rozloučenou v autě, natož knihu. Párkrát jsem se pobavil na režisérskými "inovativními" nápady typu "klukovi dojde, kdo mu volá, tak na něj nazoomuje kamera" nebo "postava zemřela šťastná, takže jí necháme šklebit se minutu za sklem a pak jen udělat udivený ksicht z toho, co se blíží". Film vlastně nic nerozjede, jen nás otravuje s pocity nudného patrona a nedává to vůbec smysl, ledaže by to celé zacáloval Apple. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Reklama

Reklama