Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Tento film je tak neuvěřitelně... Skromný, ano, na nic si nehraje, ale tolik krásných i smutných pocitů dokáže v člověku vyvolat! V každém animovaném filmu, v pohádkách pro děti, vše končí nakonec dobře, pokud ne, pokud je konce smutný, tak jen pro to, že nějaká roztomilá kreslená postavička zemřela. Ne však tady, všichni přežijí a stejně je člověk smutný. Trošku mě mrzelo, když se klisna Jednorožce proměnila v krásnou princeznu, mnohem milejší by mi bylo, kdyby zůstala ve zvířecím těle, bylo mi jí v té chvíli tak líto... Hudba je krásná, pohádkový svět dělá jen ještě více pohádkovějším, postavy jsou milé, každá má v příběhu nějaký úkol. Tento film jsem viděla kdysi, když jsem byla malá, tak jsem se na něj chtěla podívat znovu a udělala jsem dobře. Jen mě mrzí, že jsem neviděla film v originálním znění, ono přijít o hlas Christophera Lee, to je opravdu smůla! K dokonalosti chybí jen trochu, nevadila mi vůbec animace, ani pohádkový příběh... Spíš jen chvilková rozvláčnost, jinak dokonalý, smutný příběh, o posledním svého druhu, o konci všech mýtických tvorů na zemi (scéna s harpyí je naprosto úžasná). ()

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Ačkoli většině lidí přijde animace dost zaostalá, mně se líbí. Je to roztomilé i přes všechny nedokonalosti. Film je kouzelný, i když mi některé věci přišly nelogické. Přesto jsem se nechala unést příběhem, hudbou i již zmiňovanou animací. Poslední jednorožec nekončí vyloženě dobře. Je to zvláštní, ale neříkám, že špatné. ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Tak sa mi podarilo vidieť film skôr ako prečítať Beaglovu knihu. Fuj Nina, do konca roka 2014 to musíš mať prečítané. Som veľmi zvedavá, nakoľko je to verná adaptácia. Pretože vďaka kombinácii netradičnej animácie a takisto netradičných postáv je to ľahko rozpoznateľný a nezabudnuteľný zážitok. Videla som to v českom dabingu, o ktorom som mala info, že je podarený, ale dosť mi vadili doslovnosť a ťažkopádnosť jazyka, ktoré boli v istých momentoch vyložene na smiech. Deťom to určite tak nepríde, ale mňa to rušilo. Hudba America je nádherná, posúva to ešte o level vyššie. (Lumiere - 12.4.2014) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Poslední jednorožec je mlhavou vzpomínkou na dětství, kdy jsem tuhle kreslednou pohádku určitě viděl. A je to překrásná pohádka plná magie ať už filmové nebo skutečné. Poslední jednorožec hledá další svého druhu, které měly být zahnány ďábelským Rudým býkem do moře na rozkaz šíleného krále. Jsou tu kouzla, mýtické nestvůry, zajímavé postavy které prochází nějakým vývojem (neschopný čaroděj, milenka zbojníka, zamilovaný princ); v průběhu filmu dochází ke zvratu (jednorožec se mění v dívku a čelí lásce). Je to krásně nakreslené a hraje tu krásná hudba od kapely America. A titulní song Last Unicorn (pravda ve verzi In-Mood ft. Juliette) je jednou z mých nejoblíbenějších "neznámých" písniček. A prostě mám rád jednorožce... proto nemůžu jinak než 5*. Animovaný film roku 1982. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Překrásná animovaná pohádka, která i přes své stáří a trochu jednoduchou animaci má své kouzlo. Jeden z neslavnějších fantasy příběhů o hledání, touze, osamění, věčnosti a obětování vlastní lásky. K tomu nádherná hudba, která až dojímá. Film mám natočený na videu a pravidelně se k němu vracím; ono vystřídat srandovní a kvalitní Dobu ledovou a Shreka za jeden melancholický příběh není vůbec špatné. Nevím, jestli si mám přát, aby film někdo natočil s živými herci, nebo se toho bát. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Tržby v USA za první víkend: 2 250 000 $ (648 kin) (Geriel)
  • Film je podle stejnojmenného románu od amerického spisovatele Petera Soyera Beaglea, který je jeho nejznámějším a nejuznávanějším dílem. (LindaKola)
  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)

Reklama

Reklama