Reklama

Reklama

All of Us Are Dead

(seriál)
  • Jižní Korea Jigeum Uri Hakgyoneun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (117)

BoPo 

všechny recenze uživatele

40% času tvorí boj o život (ľudia vs zombíci, ľudia vs ľudia, zombíci vs zombíci). A tieto chvíle si budete užívať, pretože sú vizuálne, trikovo a akciou samotnou zvládnuté na výbornú (ak nebudeme rátať dejovú líniu otca/hasiča, ktorá je plná nelogických blbostí). A to takým spôsobom, že začnete radiť seriál medzi udalosti roka. Len máme tu bohužiaľ 30% času, ktorý tvorí tlachanie o tom, kto má koho rád, kto má koho radšej, kto koho nemá rád. 10% je kritikou spoločnosti (prehnané nároky na deti, rozdiely medzi sociálnymi vrstvami, šikana na školách,...). 10% neprirodzene pôsobiace momenty plné idealistických morálnych hodnôt. Rychlé šípy made in Korea. No a posledných 10% tvoria absolútne nezapadajúce "humorné" momenty. Aby sa toto všetko do série vošlo, tak je to vyvážené krutou daňou. Séria má 12 hodinových dielov. Každý diel opakovane stráca tempo. Ideálne by to malo byť tak 6-8 dielov po 40 minútach. Veľká škoda. Našťastie existuje seriál Království zombie, ktorý zombie tému spracoval oveľa atraktívnejšie a hlavne bez zbytočných odbočiek, zdržovačiek, a blbostí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[67%] Je velká škoda, že je tento nový korejský počin rozdělen do 12 epizod. Kdyby těch dílů bylo tak 6 až 8, možná by to dopadlo lépe. Ta cca první půle je téměř bezchybná, má vysoké tempo, dost dobrých akčních momentů se zombíky a je tu čas i na nějaké ty dramatičtější linie okolo postav. Bohužel po tom 6, možná 7 dílu to dost vyšumí. Scénářem už tu poté není nic, co by extra zaujalo. Sníží se tempo (akce ujde tedy) a hlavně ani po té stránce postav už to moc nebaví. Co k tomu více dodat? Začalo to opravdu skvěle, krví se zde nešetřilo, zombie byly pěkně představené + ty nápady okolo, ale dílů bylo bohužel dost a v druhé části těch epizod to začalo dost nudit. Rozhodně mě to ale celkově zaujalo, tak třeba se tu najdou diváci, kteří budou nadšeni ze všech epizod, i těch pozvolnějších. Nejde mi, aby tu byla nonstop akce, ale už to celé pak bylo nezáživné. Rozhodně bych ale uvítal druhou řadu. Ale s menším počtem částí nebo větším tempem a střídáním víc lokací. Zde se to převážně točilo okolo té školy, ale i sem tam se našlo pár scén ve městě či v karanténní zóně. Takže asi tak. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krvavé, napínavé, ohromující. Klasické zombie drama se spoustou akčních, thrillerových a hororových prvků, které bylo do seriálové podoby natočeno na základě digitálního, nebo lépe řečeno internetového, komiksu, mající název, v českém překladu asi něco jako, 'Nyní v naší škole'.  Takže nic než další komiksový seriál. Nejedná se však jen tak o ledabyle jednoduchý příběh, jak povětšinou bývá zvykem. Naopak je tu spousta postav složených ze středoškoláků, ve kterých má každý svůj charakter, své postavení, své místo mezi přáteli i nepřáteli. A s každým zvlášť se v rámci příběhu pracuje. Námětově se samozřejmě také pracuje hlavně s virem způsobující zombie apokalypsu. Je podrobně vysvětleno kde se vzal, za jakým účelem a kým byl vyroben. V rámci viru je v ději použita také určitá originalita, takže v budoucnu ve filmovém průmyslu uvidíme, jak se toho další filmoví tvůrci chytí a dál v dalších projektech rozvinou. Jako celek je příběh skutečně neobvyklé dlouhý, což už naznačuje stopáž každé epizody k jejich celkovému počtu. Kupodivu se nedá říci, že by někde bylo nějaké hluché místo. Po žánrové stránce se využilo snad naprosto vše. Od rodinných etud po přirozené školní dobrodružství přes melodrama až k thrilleru, akci a hororu. Nezapomíná se také na určitou moralizaci, jako je třeba fyzická šikana ve škole spojena s šikanou digitální. Spousta šokujících nepředvídaných scén, spousta masové akce, dobře postavený příběh a k tomu naprosto vynikající herecké výkony. Nelze zapomenout ani na humor, kterého je celkově sice poskrovnu, ale pro divácké uvolnění jsou. Sem tam nějaké kýče se také najdou, ale to už tak prostě bývá. Koncept děje je svým způsobem něco jako videohra. Střední škola se stane epicentrem šíření viru dělající z lidí zombie a jde o to jak se skupinka středoškoláků snaží dostat ven. A že to rozhodně není jednoduchá záležitost, není třeba ani dodávat. Seriál má své mínusy, ale plusy převládají a tak se dá říci, že se jedná o seriálové překvapení. P.S. Pomalé pohyby zombie už jsou zřejmě nadobro minulostí. Nyní všude budou za křečovitého šklebu už jen běhat. https://cdn.myanimelist.net/images/manga/1/248349.jpg ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

povedené, ale vzhledem k dlouhé stopáži mi přijde že až moc často vyplňují čas romancí a horrorova atmosfera tak dost upadá. Zombie vypadají dobře, smrti postav jsou víceméně náhodné, takže se člověk dočká i překvapení v ději, resp. to není uplně čitelné, což je na dnešní dobu fajn, na rozjezd za 3*, přidám další jestli se to trochu víc rozjede v dalších seriich (pokud budou) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Súhlas. 12 hodín sledovať niečo, čo prakticky neponúka žiadny príbehovo dejový zámer, iba si samotný námet v podstate plynie na jasne danom smere od úvodu - to odstupom času môže mierne onudiť. Čo sa však v rámcu žánru týka, "Jigeum Uri Hakgyoneun" určite nie je projektom, ktorý možno zaradiť medzi prepadáky. V podstate v každej epizóde sa niečo deje, o akciu nie je žiadna núdza, gore masky a efekty slušné, a asi najmä z tohto dôvodu sa prikloním k hodnoteniu na úrovni lepšieho priemeru. Na záver však dodám, že absolútne súhlasím s názorom "Veselého" :D .. že keď už siahnuť po niečom obdobnom, tak radšej po historickej zombie sérii: "Kingdeom", ktorá je za mňa lepšia zábava. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

  • Škola nese název Hyosan High School a ve skutečnosti neexistuje. Budova byla postavena pouze pro seriál. (HanzoBureshi)
  • V seriáli sa opakovane odkazuje na populárny kórejský zombie film Vlak do Pusanu (2016). (mivr)

Reklama

Reklama