Reklama

Reklama

Ušák Chicky a Zlokřeček

  • Francie Hopper et le hamster des ténèbres (více)
Trailer 2
Belgie / Francie, 2022, 92 min (Alternativní 88 min)

Obsahy(1)

Mladý Chicky je jiný než ostatní. Je tak trochu neobyčejný. Narodil se jako napůl kuře a napůl zajíc. Měl štěstí, protože ho jako malého adoptoval král Petr, slavný zaječí dobrodruh. Chicky i přes své odlišnosti chce to, co každý: zapadnout mezi ostatní a mít kamarády. To, že je pořádný nešika, pro něj není žádná překážka. Odvaha a nadšení mu totiž nechybí. Celý svůj život touží zažít pořádné dobrodružství! A jedno opravdu velké na něj právě čeká! Z vězení uprchne největší padouch v Království, Chickyho zlotřilý strýc, který chce krále Petra připravit o trůn. To je pravá příležitost pro Chickyho! Se svými dvěma společníky, jízlivým želvákem Abem a odvážnou odbornicí na bojová umění, skunkem Meg, se neohroženě vydávají vstříc nebezpečí. (Bioscop)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (20)

charles3 

všechny recenze uživatele

Upoutávka vypadala dost pochybně - něco jako zvířecí animovaná variace na Indiana Jonese s bizarní trojicí hrdinů, natočená v jen o trochu méně bizarní evropské produkci málo známým studiem a málo známým režisérem. Skutečně, začátek mi přišel jako animovaný zvířecí REMAKE (!!!) Dobyvatelů ztracené archy, a to včetně variace na slavný Williamsův hudební motiv (!?!?!). Překonal jsem ale počáteční rozpaky a začal si film užívat. Přibyly motivy ze Lvího krále, Mlčení jehňátek, Star Wars a dalších hitů, děj šlapal a provázel jej docela inteligentní dospělý humor a vtipné hlášky. Jen doufám, že tvůrci zaplatili Kasdanovi, Lucasovi a Spielbergovi autorská práva... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jako by se tvůrci Ušáka Chickyho a Zlokřečka nechali inspirovat německým Zajíčkem Bezušáčkem a ušatým kuřetem a celý film navíc obalili do indiana-jonesovského hávu. Chicky je na první pohled lehce netradiční postava, nicméně ztělesňuje starého známého "outsidera, který chce zapadnout a hledá svůj smysl života". Technicky snímek oplývá slušně udělanou animací, i přesto, že nejde o výtvor žádného známého studia. Příběhově Ušák Chicky moc nepřekvapí, což lze u filmu primárně pro mladší publikum prominout, zato ale příjemně napne. Postrádal jsem však v průběhu děje nějakou výraznější dávku humoru (nejvíce mě bavila "hranatá prasátka"), kterou bych u animáku očekával, a vedle toho mi chvílemi přišel scénář trochu mimo cílovou skupinu (např. řeči o odborech). Přesto jde ale o mile strávených devadesát minut v kině. P. S. Při scéně s "armádou světélkujících křečků" jsem si nemohl nevzpomenout na třetího Pána prstenů. ()

Reklama

Koda 

všechny recenze uživatele

Na tenhle animák jsem se koukl v kině jen proto, že zrovna jsem měl volno a nevěděl co dělat a voila? Jako dost střelený film. Kdo kdy viděl křížence zajíce a slepice v jednom? Tenhle film přesvědčil o pravosti. V zásadě dost napínavý film, kdy se ušák snaží uspět nad arénou nástrah a zahrát si na Indiana Jonese, se skunčicí a želvou u které jsem se doslova padal smíchy, když zmínil ušáka masochistou. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia neskrývajú svoje nadšenie a úctu pre(d) Indiana Jonesa. Stačí si pozrieť na Chickiho oblečenie, ale aj v koncepcii objaviteľskej časti nájdeme „inšpiráciu“. A to, že niektoré motívy hudby sú veľmi podobné k tomu, čo použil John Williams, už asi nie je potrebné nejako rozobrať. Vizuálne je to na slušnej úrovni. Postavičky s jasnými charaktermi a predpokladateľným vývojom. Z hľadiska „nečakaných“ vtipných scén najviac potešili prasiatka „nezvyčajného tvaru“. ;) Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Obstojný animák dokonce jeden z lepších co tento rok vyšel. V podstatě je to Indiana Jones v animované podobě polokuře a polozajíc hledá nástroj co dokáže pomocí křečků ovládnout svět , který hledá i jeho strýc co chce vládnout království. Je to obstojné pořád se tam něco děje a scéna s prasaty je vizuálně zajímavá. Potěší i to, že zde není fekální humor (kdo viděl Princeznu Rebelku taky od Francouzů ví co myslím) a celkově i humor obecně je to spíše dospělejší animák.  80 procent ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Tento film je založen na komiksové sérii Chrise Grinea. (JesterKruger)

Reklama

Reklama